Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PROTESTUL CU SUTE DE OI A BUBUIT PÂNĂ LA PARLAMENTUL EUROPEAN! EXCLUSIV DECLARAȚII!

Publicat: 09 iunie 2017 - 12:14
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MERG ASTĂZI LA CIOBANI! Protestul oierului Dan Petrescu din Curtea de Argeș a bubuit cu atâta forță încât a mișcat și Parlamentul European. Europarlamentarul român Laurențiu Rebega  a decis să nu mai amâne și să meargă astăzi până la Curtea de Argeș, să vadă la locul faptei ce se întâmplă acolo, cum a fost adjudecată pășunea de 600 ha, care este necazul fermierului. Europarlamentarul a dat o declarație exclusiv pentru AGROINFO!

Mă duc la ciobani acolo, să văd despre ce este vorba, pentru că sunt alegătorii, producătorii noștri. Merg să aflu mai multe informații. Eu vreau să rezolv problema, dar trebuie să știu despre ce e vorba și cea mai bună informare e sursa directă. Merg întâi la cioban, el o să-mi spună ceva. colaj-rebega-oi_bApoi, o să vorbesc cu domnul primar. Trebuie ascultate ambele părți. Nu pot să spun că doar unul are dreptate. În funcție de ce aflu, o să văd care sunt următorii pași. Ca să pot să dau un răspuns corect și pentru dumneavoastră și pentru mine trebuie întâi să mă informez. Trebuie să-l ascult atât pe cioban, cât și pe primar.

Oierul mi-a solicitat ajutorul prin niște colegi de-ai mei, de la Pitești. L-am sunat și l-am întrebat: domle, ce se întâmplă acolo? Vrei să discutăm? Domle, vreau să discutăm, să vedem despre ce este vorba, cum puteți să mă ajutați, declară europarlamentarul Laurențiu Rebega, exclusiv pentru AGROINFO. 

Fermierul Dan Petrescu a blocat ieri străzile din Curtea de Argeș cu o turmă de peste 1.000 de oi. Oierul, cel mai mare din județul Argeș, a pierdut o pășune alpină de 600 ha. După 10 ani de folosință, contractul încheiat de oier cu primăria Curtea de Argeș a expirat. Dan Petrescu a declarat, pentru AGROINFO, că primăria a tergiversat până anul acesta reînnoirea contractului sau scoaterea pășunii la licitație. 

Când, în sfârșit, edilul din Curtea de Argeș a decis organizarea licitației, pășunea de 600 ha ar fi fost adjudecată Amaliei Cristescu, fiica unui funcționar din Direcția Agricolă, profesoară, care nu ar deține atâtea animale încât să asigure încărcătura obligatorie pe pășune, dar care ar fi declarat un număr mai mare de animale pentru a câștiga licitația.

Joi, 8 iunie, după ce a izbucnit scandalul și oile lui Petrescu au blocat străzile din Curtea de Argeș, o comisie a efectuat un control. După controlul efectuat cu consilieri din primarie, dl vice, DSVSA .....ȘOC! În loc de 1300 de oi s-au găsit doar 260 si nici alea ale lui Jan Cristescu (Amalia Cristescu)....DECI??????  Ne dezvăluie, într-un mesaj, oierul Dan Petrescu.

Fermierul se luptă de ceva timp pentru pășunea care-i hrănea turma de peste 1.500 de oi. În aprilie 2017, a dat Primăria Curtea de Argeș în judecată. Apoi, a decis că va duce toate cele 1.500 de oi în fața primăriei, să le hrănească primarul. Era și stabilită ziua de protest când primarul Constantin Panțurescu, din Curtea de Argeș, l-a chemat la discuții și l-a anunțat că nu i-a dat autorizație pentru protest pe motiv că nu are voie cu oile la protest.

Eu pot să-i avizez un protest dacă venea doar cu crescătorii, cei 12-13 fermieri câți sunt. Pe drumuri naționale, prin municipiu sunt interzise protestele cu animale, a declarat primarul, la vremea respectivă, exclusiv pentru AGROINFO.

La începutul lunii mai, oierul a fost în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, care i-a înlesnit o întâlnire cu prefectul județului Argeș. Din păcate, oricât a bătut pe la toate ușile, oricât a strigat de disperare, oierul a rămas tot fără pășune. Speranța fermierului atârna acum de ce va face uroparlamentarul Laurențiu Rebega.

CITEȘTE ȘI: FIERBE AGRICULTURA! SUBVENȚII PLĂTITE pentru OI ÎNCHIPUITE!


Vizualizat: 7875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

30 septembrie 2020 - 09:25

OBLIGAȚII APRICULTORI. Apicultorii transmit anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), prin Oficiul Județean pentru Zootehnie (OJZ), declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi identificați pregătiți pentru iernare, informează Ordinul MADR nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor.

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

30 septembrie 2020 - 08:18

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că perioada de reținere în ferme a bovinelor se încheie, pentru acest an, la data de 15 decembrie 2020. Astfel, crescătorii de bovine vor intra la plata subvențiilor din zootehnie abia după această dată, cel mai probabil, prin ianuarie 2021.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
militaru
|
06. 10, 2017. Saturday 00:46
nu va lasa-ti inselati de cioban si mergeti sa verificati realitatea din teren pt ca ciobanul a inchiriat pasunea cu 10 euro acum 10 ani si a castigat 400euro pe ha iar acum cand s-a licitat nu ia mai convenit omului ca el este invatat sa dea spaga pt a obtine pasunea si nu mai ramane cu nimic pt ca toata lumea stie cum a obtinut-o acum 10 ani si ca a castigat peste 2milioane de euro si a platit 60mii de euro. Este o suma frumusica si de aceea plange muciosul nostru nu ca il doare de oi pe el sau GHITA talharul. lasa-ti fofarlica si platiti pretul corect sa mai castige si primaria nu numai voi vagabontilor si s a va spargeti in figuri ca va stie lumea ce tinichele sunteti si ca aveati 100 de oi si apoi ati cumparat toate gloabele si vulpile jupuite din sat si ati imprumutat oi de la altii pt a avea numarul necesar dar voi cum ati inchiriat-o pe 10 euro cand la licitatie au mai fost si altii dar nu ia bagat nimeni in seama pt ca atunci mafia lucra.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii