Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROTEST NEOBIȘNUIT! BORCANUL LUI PETRE DAEA!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 08:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROTEST SOS AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ! Crescătorii de albine din toată țara sunt chemați să participe la un protest mai puțin obișnuit! Ziua protestului este programată pentru 18 octombrie când apicultorii vor să umple până la refuz cabinetul ministrului agriculturii, Petre Daea, cu borcane goale.

Apicultorii din Brăila vor să mobilizeze cât mai mulţi crescători de albine din țară şi să expedieze prin poştă, pe adresa Ministerului Agriculturii, un borcan gol cu mesajul „PETIŢIE – PROTEST: SOS APICULTURA ROMÂNEASCĂ – Borcanul lui Petre Daea. STOP chimizării cu neonicotinoide! STOP dezinteresului şi neimplicării Ministerului Agriculturii! STOP importului de surogate!”.

Dorim să ne solidarizăm noi, cei care încercăm în fiecare an să aducem pe mesele românilor mierea românească, un produs natural care, din păcate, este pe cale de dispariţie din cauza chimizării excesive cu neonicotinoide şi tot felul de pesticide şi insecticide asupra folosirii cărora nu mai are nimeni nici un control real, dar cu efecte devastatoare în stupi şi în calitatea mierii. Toate acestea apar pe fondul lipsei de implicare şi susţinere a Ministerului Agriculturii faţă de problemele pe care noi, apicultorii, le-am tot reclamat, fără succes însă.

Eu şi colegii apicultori din Brăila, indiferent că sunt sau nu afiliaţi unor forme asociative, vrem să facem cunoscut protestul intitulat «Borcanul lui Daea» cât mai multor crescători de albine astfel încât cât mai mulţi dintre ei să trimită prin poştă sau curierat rapid, prin colet, un borcan gol ministrului Daea însoţit de nemulţumirile fiecăruia legate de activitatea economică pe care o desfăşoară. Ţinta este ca în data de 18 octombrie toate borcanele să fi ajuns la destinaţie, ceea ce înseamnă că, cel puţin pentru judeţul nostru, luni, 16 octombrie, cel târziu, trebuie trimise la Bucureşti. Adresa pentru expediţie este: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Bucureşti, B-dul Carol I, nr. 2-4, sector 3, codul poştal 030163, oficiul poştal 37, a declarat Gheorghe Balea, apicultor din localitatea Plopu, pentru Obiectiv Vocea Brăilei. 

colet-daea_b

Gheorghe Balea i-a expediat deja ministrului agriculturii un borcan în care a pus următorul mesaj pentru șeful de la Agricultură:

Domnule ministru, subsemnatul Balea Gheorghe, apicultor din satul Plopu, județul Brăila solicit răspuns la următoarele probleme din apicultură: stoparea folosirii neonicotinoidelor; mesaj-apicultor_bcrearea unui laborator de analize; obligarea doctorului veterinar de a se deplasa la fiecare stupină, în vederea diagnosticării acesteia; acordarea subvenției pe familie de albină, ca în alte sectoare; implicarea autorităților în desfacerea, vânzării mierii, cât și a prețului acesteia.

Apicultorul a pus în borcanul destinat lui Petre Daea și o albină moartă.

borcan-gol_b

 

 

Vizualizat: 3568 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Genetica Saaten Union si Rapool promite si în acest an productii deosebite în Banat, chiar daca seceta si socurile termice din primavara au influentat într-o oarecare masura evolutia culturilor de cereale si rapita. Cel putin asta este concluzia specialistilor cu care am stat de vorba la Ziua Câmpului, eveniment organizat la începutul lunii iunie, la Cenad, în ferma lui Vasile Târziu, care lucreaza peste 2.300 de hectare împreuna cu fratele sau, în extremitatea de vest a judetului Timis, chiar în apropiere de granita cu Ungaria.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus

Bancul zilei

Călătorie...

Călătorie...
Un domn în etate se prezintă la firma de asigurări: Detalii