Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PRODUCĂTORII ROMÂNI DEPIND TOT MAI MULT de SUPERMARKET!

Publicat: 30 octombrie 2017 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DEZBATERE LA CARE VA PARTICIPA MINISTRUL AGRICULTURII! Creșterea gradului de dependență a producătorilor autohtoni de comerțul realizat de supermagazine, corelat cu creșterea presiunii asupra prețului de cost al alimentelor și implicit cu efecte nefaste asupra calității acestora, e una dintre temele actuale și sensibile care va fi dezbătută la o conferință unde și-a anunțat participarea și ministrul agriculturii.

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România și Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează pe 2 noiembrie 2017, în Aula Magna a ASE, între orele 15.00 – 18.00, Conferința PUTEREA ȘI PROVOCĂRILE STRATEGICE ALE DISTRIBUȚIEI TRADIȚIONALE DE BUNURI ÎN ECONOMIA NAȚIONALĂ, având ca teme centrale statutul economic și juridic al operatorilor economici care realizează în sistem tradițional distribuția bunurilor de larg consum și necesitatea unui mediu concurențial loial între diferitele tipuri de comerț în piața națională, se arată în comunicatul transmis către AGROINFO.

Scopul acestei dezbateri este de a furniza Guvernului și Parlamentului suport profesional în vederea elaborării de acte normative care să reglementeze comerțul din România pe baza următoarelor principii:
 - asigurarea securității alimentare și accesului consumatorilor la o diversitate cât mai mare de produse de calitate,
 - dezvoltarea IMM-urilor pe întreg lanțul economic de la producție până la comerț,
 - echitate concurențială și bunăstare economică pentru toți operatorii economici,
 - îmbunătățirea cadrului legislativ administrativ, comercial și fiscal referitor la suprafața comercială maxim admisă la nivel de unități administrativ teritoriale.

Vor fi dezbătute două subiecte de interes major pentru producția și distribuția bunurilor: 1 crearea unor Măsuri de finanțare cu fonduri UE pentru distribuția de bunuri în Romania, 2 limitarea prin act normativ a suprafeței de vânzare admisibilă în orașe la maximum 200 mp.

În lipsa unor mecanisme de finanțare publică pentru dezvoltarea distribuției autohtone de bunuri, efectele asupra economiei naționale vor fi în lanț următoarele:

1. Lipsa sustenabilității multor investiții în domeniul producției de bunuri agroalimentare și non agricole, realizate prin PNDR. 2. Creșterea gradului de dependență a producătorilor autohtoni de comerțul realizat de supermagazine, corelat cu creșterea presiunii asupra prețului de cost al alimentelor și implicit cu efecte nefaste asupra calității acestora. 3. Diminuarea ”suprafețelor” de depozitare și comercializare cu ridicata și cu amănuntul ale operatorilor economici cu capital românesc. 4. Scăderea locurilor de muncă în domeniul serviciilor comerciale și implicit creșterea presiunii economice, bugetare și sociale. 5. Creșterea galopantă a dependenței pieței de consum de produse non autohtone.

Organizatorii evenimentului susțin că ministrul agriculturii, Petre Daea, și-a confirmat participarea, la fel și Gabriela Crețu, președintele Comisiei de afaceri europene din Senat, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specific din Camera Deputaților și Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Vizualizat: 591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina Rostselmash Vector 425

Combina Rostselmash Vector 425

Dotată cu heder Power Stream şi echipată cu motor Cummins de 225 cai putere, combina Vector 425 produsă de Rostselmash promite performanţe mari în recoltare, reducând în acelaşi timp pierderile şi asigurând un flux de material optim. Pe piaţa românească, Rostselmash este reprezentată de Agri Alianţa.

 

Agriplanta-Romagrotec 2018 Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains Cea mai mare combină Deutz a ajuns în ferma lui George Muşat

Bancul zilei

La sanatoriu...

La sanatoriu...
Un nebun trăgea după el prin curtea sanatoriului o sfoară. Detalii