Adama
Agreena
AGRICOVER

Primul an pe profit pentru Casa de Comerț Unirea

Publicat: 28 septembrie 2022 - 22:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După o gaură de peste 13 milioane de lei în bugetul statului, Casa de comerț Unirea va încheia anul 2022 cu un profit net de aproape un milion de lei, potrivit proiectului de buget pe 2022, publicat de Ministerul Agriculturii.

Potrivit proiectului de Ordin pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Societății Naționale ”Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” SA, veniturile totale pentru anul 2022 se ridică la 12.731.000 lei, iar cheltuielile sunt în valoare de 11.570.600 lei, rezultând un profit net de 974.740 lei.

În 2021, Casa Unirea a avut venituri de 1.641.150 lei și a avut cheltuieli totale de 2.708.410 lei, rezultând o pierdere netă de 1.067.510 lei.

Pentru anul 2023, bugetul de venituri al Casei de Comerț Unirea este estimat la 2.430.000 lei, iar în 2024 ar ajunge la 2.530.000 lei, în timp ce cheltuielile sunt estimate la 2.222.000 lei în 2023 și la 2.530.000 lei în 2024. Estimările de venituri și cheltuieli pentru următorii doi ani indincă pofituri nete de 174.720 lei în 2023, respectiv 243.600 lei în 2024.

Proiectul de Ordin pentru aprobarea bugetului Casei Unirea prevede că cheltuielile vor putea crește doar dacă se realizează depășiri ale veniturilor aprobate, proporțional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu încadrarea în indicatorii de eficiență aprobați.

Societatea Națională Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA a fost înființată de Ministerul Agriculturii în ianuarie 2019, în mandatul ministrului Petre Daea, cu scopul de a crea o rețea de magazine pentru producătorii locali.

Societatea deținută integral de Ministerul Agriculturii a pornit cu un capital de 93 milioane lei și a lucrat numai pe pierderi în primii trei ani de activitate, reușind totuși să reducă pierderile de la 7 milioane lei, în 2019, la peste 5 milioane lei în 2020 și la 1 milion de lei în 2021, deși obiectivul era trecerea pe plus.

Casa de Comerț Unirea a închis în toamna anului 2020 ultimele două magazine care mai funcționau, însă fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, în primăvara acestui an, că vrea să revitalizeze Casa Unirea cu un buget de 100 de milioane de euro din Pachetul “Sprijin pentru România”.

Vizualizat: 2157 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii