Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PREȚUL MIEILOR S-A DUBLAT DE CÂND S-A DESCHIS EXPORTUL!

Publicat: 26 februarie 2019 - 20:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CÂT E KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU! După ce Iranul a simplificat condițiile sanitare veterinare pentru importul ovinelor din țările Uniunii Europene, România va trimite 800.000 de ovine în următoarele 6 luni în Iran. Deschiderea exportului ar fi dublat prețul la kilogramul de miel în viu. Până acum, prețul era unul de batjocură, iar crescătorii de ovine din România se plângeau că nu-și scot nici cheltuielile și că sunt în pagubă.

Un crescător de ovine din județul Timiş, Dumitru Bodea, cu o turmă de 1.000 de oi spune că de câteva săptămâni mai multe persoane s-au arătat interesate să îi cumpere mieii, iar 400 sunt deja rezervaţi. Crescătorul spune că odată cu deschiderea exportului s-a dublat prețul pe kilogramul de miel în viu.

Acum câteva luni era cinci lei kilogramul la berbecuţi şi acum e zece, deci a crescut dublu de când s-a deschis exportul”,  a declarat oierul, pentru PRO TV.

În funcţie de cerere, preţul poate ajunge la 15 - 16 lei kilogramul la carcasă şi 10 - 11 lei în viu.

Sandu Năstase este oier în județul Olt și crește oi din rasa Țurcană. Fermierul spune că s-ar bucura dacă ar exista un centru de colectare care să-l ajute să-şi vândă oile. Pentru că nu există un astfel de centru, mulți dintre crescătorii de ovine din România cad victime intermediarilor care iau marfa și, în cel mai bun caz, dau banii peste câteva luni, iar, în cel mai rău caz, crescătorul nu mai vede banii și se alege doar cu paguba.

“Condiția să fie un preț corect pentru că și pe noi ne costă, ca să faci un kilogram de carne de miel în viu cel puțin mă costă 7-8 lei pe kilogram.” A declarat crescătorul pentru PRO TV.

România este al patrulea mare crescător de oi din Uniunea Europeană, dar cu toate acestea în 2017 a importat carne de 3,5 milioane de euro, potrivit INS. O explicaţie ar fi ca producătorii de mici vor carne de oaie tot anul, iar restaurantele caută carnea din specii nobile.

Traian Gârtan, președinte Asociația Crescătorilor de Animale din Slătioara a declarat: “Noi exportăm materia primă și importăm produsul finit, cred că tot animale noastre se vor întoarce în România, dar ambalate în 100 de grame sau kilogram.”



Vizualizat: 7122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii