KWS+
Reclama header after big part 2

PREMIERUL ROMÂNIEI: UN DIRECTOR APIA din TERITORIU ARE UN SALARIU de 12.498 DE LEI!

Publicat: 29 noiembrie 2017 - 13:59
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! ȘEDINȚA DE GUVERN! Peste 500 de angajați ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), de la mai multe cntre județene din țară, protestează la această oră în Piața Victoriei din București, lângă clădirea Guvernului. Prim-ministrul Mihai Tudose a deschis ședința de Guvern, în urmă cu puțin timp, anunțând salariul pe care-l are un director APIA din teritoriu.

Sunt manifestanții în fața Guvernului, sunt de la APIA. 12.498 de lei este salariul lunar pe care-l ia un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puțin. Nouă ni se pare că este mult pentru un director dintr-un județ. Ia cât un ministru, a spus Mihai Tudose, șeful Guvernului, în deschiderea ședinței, miercuri, 29 noiembrie 2017.

La ora redactării acestei știri, în Piața Victoriei, lângă clădirea Guvernului erau peste 500 de angajați APIA veniți din mai multe județe, Brașov, Harghita, Sălaj, Teleorman, Călărași, Brăila. Angajații APIA cer să nu se facă diferențiere între grila de salarizare aplicată pentru funcționarii din Aparatul Central APIA, funcționarii de la București, și grila de salarizare pentru funcționarii centrelor județene. Ei vor să fie aceeași grilă de salarizare. Dacă nu se vor alinia salariile, de la 1 ianuarie 2018, angajații APIA din teritoriu vor pierde la salariu sume cuprinse între 600 de lei și 2.800 de lei. AGROINFO a discutat cu protestatarii și, în acest moment, un consilier superior APIA din teritoriu un salariu cifrat între 5.000 de lei și 7.000 de lei. Un consilier superior APIA din Brăila ne-a declarat că din 5.000 de lei, de la 1 ianuarie 2018 va încasa 4.300 de lei, deci va pierde 700 de lei.

Atitudinea premierului de la începutul ședinței de Guvern arată că protestatarilor le va fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, să-l înduplece pe șeful Executivului, iar protestul lor are slabe șanse de izbândă, în ciuda vuvuzelor și a fluierelor care nu au contenit ore-n șir în Piața Victoriei.

Printre protestatari nu se află niciun director APIA din teritoriu. De mai bine de două săptămâni, de când au început protestele spontane APIA în toată țara, la aceste acțiuni nu au participat directorii centrelor județene. Protestele sunt organizate de liderii sindicali APIA, simpli funcționari sau șefi ai serviciilor din agenția de plăți.

La protestul din Piața Victoriei a participat și un fermier venit tocmai din Sighișoara. Ioan Pălășanu a bătut atâta drum până la București ca să se solidarizeze cu lucrătorii APIA. Fermierul exploatează 450 de ha și consideră că nu este corect față de angajații APIA să existe diferențe la salariu între București și restul țării.

Cât privește plățile pentru fermieri, liderii sindicali APIA susțin că angajații APIA nu vor să se ajungă până acolo încât să blocheze autorizarea la plată a dosarelor de subvenții.

Noi vom munci și vom autoriza la plată fermierii. Problemele de soft, blocarea lui, licitația pentru soft nu țin de noi, de funcționarii din teritoriu. Dacă acesta funcționează, noi venim la lucru și muncim. Nu vrem să blocăm autorizarea la plată a fermierilor, a declarat Elena Constantinescu, liderul Sindicatului Național APIA.

Federația Națională a Sindicatelor APIA este membră Cartel ALFA, iar la protestul de astăzi, miercuri, 29 noiembrie, a venit și un grup din partea Cartel ALFA să susțină manifestația celor de la APIA.

Protestul APIA a început la ora 10 și se va încheia la ora 15. Nu a primit autorizare din partea Primăriei Capitalei, dar conform legii, dacă în 48 de ore autoritățile nu dau niciun răspuns la solicitarea protestatarilor se consideră aprobată organizarea manifestației.

Vizualizat: 8343 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Victor Petrini te
|
11. 29, 2017. Wednesday 23:45
Cifra vehiculată poate fi doar din grila APIA central. Nu exista in Centrele APIA asemenea salarii. Dezinteres, dispreț?!!!
4.
Consilier Apia
|
11. 29, 2017. Wednesday 22:48
Corect.... au protestat in piata functionari de executie ...95%... ale caror salarii de la 1 ianuarie vor scadea cu 600 lei..... nu este vorba de scaderea lor...este vorba de unul din principiile Legii salarizarii...munca egala..plata egala...
Si totusi...pentru functionarii de conducere de la 1 ianuarie nu arata venituri de 12000 nici macar brut...
Drept pentru care consider ca Dl. Tudose este foarte prost informat...
3.
Impartialul
|
11. 29, 2017. Wednesday 18:27
Dle ministru esti penibil la fel ca Daea si mamica Olguta din stanga tatalui....de ce dezinformezi populatia? Voi va dati singuri cu bata in cap....voi dati lege pentru publicarea salariilor la panou pt toate institutiile publice si tot voi spuneti niste ineptii. Oamenii au vazut cat castiga cei de la Apia, au vazut si salariile celor de la Afir, Ansvsa, etc....asa ca in cazul in care consilierii dvs v-au servit-o la modul barbar....ati cam luat-o peste nas. Fermierii nu sunt nescoliti cum va place dvs sa credeti...stiu sa citeasca ....asa ca....nu va mai vad mult in fruntea tarii.....ati comis-o de data asta.
2.
JUSTITIARUL
|
11. 29, 2017. Wednesday 14:53
Buna ziua,
Domnul Tudose nu a invatat pana la aceasta data diferenta dintre venitul brut si venitul net.
Poate un director are un venit de 12498 lei dar acela este venitul brut , domnule Tudose . Dar stiu este cam greu pentru dumneavoastra , ca de , ati fost numit politic si nu trebuia sa aveti cunostinte economice ca sa fiti in stare sa diferentiati veniturile brute de cele nete .
Dar pentru un ministru nu vi se pare cam mult 12000, avand in vedere ca se si plimba gratis cu masinile de serviciu si mai au si o multime de consilieri si secretari de stat care le fac treaba, ei incercand sa retina cate ceva din ce le spun consilierii sau secretarii de stat , multi dintre ei neavand habar despre domeniile pe care se presupune ca le pastoresc.
Nu va este rusine domnule Tudose sa mintiti cu atata nerusinare , dumneavoastra si toti cei din cabinetul dumneavoastra.? Nu va este rusine sa va uitati in ochii oamenilor ?
Sunteti cumva bolnavi de autism ? Ar fi singura explicatie pentru felul in care guvernati. Toata lumea spune ca aceasta asa zisa revolutie fiscala este un dezastru , doar guvernarea crede contrariul . Sindicatele au fost impotriva asa zisei legi de salarizare unitara care poate sa fie orice numai unitara nu. Este o metoda a anilor 50 sa iei de la unii si sa dai la altii.
Stiti domnule Tudose care este salariul unui functionar care gestioneaza fonduri europeni intr-o agentie similara APIA din statele membre ? Cred ca stiti dar va faceti ca nu stiti., dar pentru orice eventualitate va spun eu : 3000 euro cel mai mic salariu .
Stiti cate dosare gestioneaza un funcionar din agentii similare cu APIA ? va informez eu 250.
Dar in APIA , cei care protesteaza , stiti ? Nu cred de aceea va spun eu : intre 400 si 1000. Vi se pare putin probabil din moment ce va aratati asa surprins de nemultumirea noastra.
Stiti in ce conditii se lucreaza in APIA ?
Si inca ceva domnule arogant Tudose , pentru ANAF cum s-a putut sa fie modificata legea in asa fel incat sa nu fie discriminati cei din teritoriu ? Aveti o explicatie ?
Sunteti cei mai mari mincinosi pe care i-a avut tara asta. Macar guvernul Boc a taiat la toata lumea pentru ca era criza , dar acum cand trambitati ca aveti cea mai mare crestere economica din UE , ce motive aveti de va BATETI JOC.?
De ce ati majorat la parlamentari, alesi locali si alte institutii care au program de gravide , de la 9 la 14? Aceia merita ?
Cum se poate ca la institutii din subordinea aceluiasi domn Daea , institutii care n-au nici o legatura cu fondurile europene sa fie majorate salariile , iar la APIA sa scada?
Parca erati toti fericiti de absortia fondurilor europene , care apropo , erau in urma muncii celor care protesteaza si de care va faceti ca nu ati auzit pana acum .
Va rog sa explicati , dar nu la misto asa cum faceti de obicei.
1.
JUSTITIARUL
|
11. 29, 2017. Wednesday 14:50
Buna ziua,
Domnul Tudose nu a invatat pana la aceasta data diferenta dintre venitul brut si venitul net.
Poate un director are un venit de 12498 lei dar acela este venitul brut , domnule Tudose . Dar stiu este cam greu pentru dumneavoastra , ca de , ati fost numit politic si nu trebuia sa aveti cunostinte economice ca sa fiti in stare sa diferentiati veniturile brute de cele nete .
Dar pentru un ministru nu vi se pare cam mult 12000, avand in vedere ca se si plimba gratis cu masinile de serviciu si mai au si o multime de consilieri si secretari de stat care le fac treaba, ei incercand sa retina cate ceva din ce le spun consilierii sau secretarii de stat , multi dintre ei neavand habar despre domeniile pe care se presupune ca le pastoresc.
Nu va este rusine domnule Tudose sa mintiti cu atata nerusinare , dumneavoastra si toti cei din cabinetul dumneavoastra.? Nu va este rusine sa va uitati in ochii oamenilor ?
Sunteti cumva bolnavi de autism ? Ar fi singura explicatie pentru felul in care guvernati. Toata lumea spune ca aceasta asa zisa revolutie fiscala este un dezastru , doar guvernarea crede contrariul . Sindicatele au fost impotriva asa zisei legi de salarizare unitara care poate sa fie orice numai unitara nu. Este o metoda a anilor 50 sa iei de la unii si sa dai la altii.
Stiti domnule Tudose care este salariul unui functionar care gestioneaza fonduri europeni intr-o agentie similara APIA din statele membre ? Cred ca stiti dar va faceti ca nu stiti., dar pentru orice eventualitate va spun eu : 3000 euro cel mai mic salariu .
Stiti cate dosare gestioneaza un funcionar din agentii similare cu APIA ? va informez eu 250.
Dar in APIA , cei care protesteaza , stiti ? Nu cred de aceea va spun eu : intre 400 si 1000. Vi se pare putin probabil din moment ce va aratati asa surprins de nemultumirea noastra.
Stiti in ce conditii se lucreaza in APIA ?
Si inca ceva domnule arogant Tudose , pentru ANAF cum s-a putut sa fie modificata legea in asa fel incat sa nu fie discriminati cei din teritoriu ? Aveti o explicatie ?
Sunteti cei mai mari mincinosi pe care i-a avut tara asta. Macar guvernul Boc a taiat la toata lumea pentru ca era criza , dar acum cand trambitati ca aveti cea mai mare crestere economica din UE , ce motive aveti de va BATETI JOC.?
De ce ati majorat la parlamentari, alesi locali si alte institutii care au program de gravide , de la 9 la 14? Aceia merita ?
Cum se poate ca la institutii din subordinea aceluiasi domn Daea , institutii care n-au nici o legatura cu fondurile europene sa fie majorate salariile , iar la APIA sa scada?
Parca erati toti fericiti de absortia fondurilor europene , care apropo , erau in urma muncii celor care protesteaza si de care va faceti ca nu ati auzit pana acum .
Va rog sa explicati , dar nu la misto asa cum faceti de obicei.
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii