Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

POMPIERII ÎN MISIUNE pentru HRĂNIREA UNEI TURME DE 200 DE OI BLOCATĂ DE INUNDAȚII PE O INSULĂ din ARAD!

Publicat: 04 aprilie 2018 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CIOBANUL A REFUZAT EVACUAREA! Pompierii din Arad au dus cu barca hrană pentru o turmă de 200 de oi, blocată pe o insulă, formată în urma inundațiilor din localitatea arădeană Bârsa. În urmă cu două săptămâni, când se anunțau inundații, am vrut să-l evacuăm cu tot cu turmă, dar oierul a refuzat. A rămas cu cele 200 de oi acolo. Crișul Alb a inundat zona și turma a rămas acol. Oierul așteaptă retragerea apelor, dar până atunci ne-a cerut sprijinul ca să-și poată hrăni oile, a declarat maiorul George Pleșca, ISU Arad.

El nu a vrut să plece de acolo, el a vrut doar să-l ajutăm să-și care mâncare la oi. O să scadă Crișul în două zile și va putea să iasă cu turma de acolo. Oierul nu a vrut să plece nici în urmă cu două săptămâni când a început să crească apele Crișului. Atunci i s-a pus în vedere să iasă cu oile de acolo, a zis că nu iese pentru că nu o să ajungă Crișul la el. Într-adevăr, Crișul nu a ajuns la el. Acolo își ține el stâna și e zona în care-și paște oile.

După ce a crescut Crișul l-a prins ca pe un fel de insulă, i-a tăiat, ca să spunem așa, orice ieșire de acolo cu oile și nu putea să-și care mâncare numai cu barca. Și atunci ne-a solicitat ajutorul să-i ducem niște mâncare. Cât a avut nevoie el, au făcut colegii câteva transporturi cu barca. Probabil că în vreo două zile va putea ieși cu tractorul și va putea duce mâncare oilor. I-am dus baloți de paie și ceva saci cu mâncare pentru animale. El poate ieși cu tractorul, dar fără remorcă. Acolo, Cr9ișul nu a mai luat curba și a inundat niște terenuri agricole. Oierul nu putea să meargă cu tractorul cu remorcă să care sacii cu mâncare pentru că ar fi rămas împotmolit. Misiunea noastră nu a fost una de urgență, a fost una de sprijin, a declarat maiorul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, pentru AGROINFO.

Maiorul Pleșca a mai spus că a fost o intervenție de sprijin și că oierul va fi ajutat tot timpul, este și o subunitate ISU aproape de Bârsa, dotată cu camion și barcă.

Maiorul a mai declarat, pentru AGROINFO, că ISU Arad a mai avut o astfel de situație în 2010. Însă atunci au fost evacuate cu bărcile 600 de oi. Operațiunea a fost în 31 decembrie 2010 și a durat 24 de ore. Am evacuat 600 de oi. Mai greu este să convingi oile să stea în barcă, spune maiorul.

Pe 16 martie 2018 o stână dintre localitățile Mândra și Șercaia, județul Brașov, a fost înconjurată de ape. Șapte oameni și o turmă de 1000 de oi s-au refugiat pe insulițele gata să dispară sub ape. Operațiunea de salvare a oilor a durat aproape 48 de ore și a fost nevoie de mai multe bărci și mai multe echipaje de pompieri. DETALII ACESTEI OPERAȚIUNI LE GĂSEȘTI AICI!

 

Vizualizat: 1398 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii