Adama
Agreena
AGRICOVER

MADR caută investitori pentru activitatea de procesare din agricultura bio

Publicat: 20 februarie 2012 - 12:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vom încerca să găsim investitori pentru activitatea de procesare, care rămâne în continuare cea mai mare problemă în agricultura ecologică, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, la seminarul „Romanian Organic Forum”, organizat la pavilionul României din cadrul celui mai mare târg de produse ecologice din lume - Biofach 2012.

„Problema cea mai mare în agricultura ecologică rămâne procesarea, pentru că suntem în continuare exportatori de materie primă, deşi nu este doar o problemă a sectorului bio ci a întregii agriculturi din România. Vom încerca să găsim investitori pentru activitatea de procesare, dar sper ca şi agricultorii români să aibă curaj să facă investiţii”, a declarat Barna Tanczos.

O măsură specială în noua PAC
Potrivit acestuia, după 2013 ar putea exista o măsură specială în noua Politică Agricolă Comună pentru agricultura bio. „Cred că după 2013, în colaborare cu Comisia Europeană, am putea avea o măsură specială pentru agricultura bio, astfel încât cei care vor să investească în procesare bio să nu-i aibă ca şi concurenţi pe restul de 80-90% de fermieri din agricultura convenţională, ci să existe un un buget alocat strict pe agricultură şi procesare bio. Cred că numai aşa vor avea şanse mai mari de finanţare şi bani europeni pentru investiţii. Comisia Europeană vrea o măsură specială în PAC pentru că greening-ul (înverzirea agriculturii) este un obiectiv primordial în noua politică şi de aceea sperăm la "o cămăruţă" pentru fermierii bio pentru a nu exista competiţie cu cei mai mari procesatori de produse din carne, lapte sau făină”, a precizat Tanczos.

stand-de-legume-la-Agromalim-2011_b

România  - partener la Biofach 2013

Referitor la faptul că România va fi ţara anului la Biofach 2013, oficialul MADR a spus că „este un privilegiu de a fi în centrul atenţiei, de a fi în vitrina lumii, la cel mai important târg de produse eco din lume”.

Evoluţia agriculturii ecologice în România şi potenţialul de dezvoltare în următorii ani au fost prezentate, vineri, la seminarul „Romanian Organic Forum”, organizat la pavilionul României din cadrul celui mai mare târg de produse ecologice din lume - Biofach 2012.

La eveniment au participat alături de reprezentanţii români, şeful Unităţii Agricultură Ecologică de la DG Agri CE, Jean-François Hulot, preşedintele Asociaţiei de Comerţ cu Produse Organice din Canada şi Director Executiv la IFOAM, Matthew Holmes, Director General Geschaftsfuhrer - Sonnentor Austria, Johannes Gutmann, fostul preşedinte IFOAM şi Director Executiv OTA, Katherine DiMatteo şi preşedintele Asociaţiei 'Serbia Organică', Nada Miskovic.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2793 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii