Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PIAȚA SEMINȚELOR DE PORUMB SE REECHILIBREAZĂ!

Publicat: 31 octombrie 2018 - 06:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Într-o perioadă în care lucrările de recoltare a porumbului sunt pe punctul de a se încheia, FNPSMS (Federația Națională a Producției de Semințe de Porumb și de Sorg) anunță o scădere a stocurilor europene de semințe de porumb, pentru cel de-al doilea an consecutiv.

Deși în anul de producție 2017-2018, activitatea de multiplicare din U.E. a stagnat, pe fondul unei piețe de porumb-boabe și siloz stabile în momentul însămânțărilor din 2018, suprafețele europene de porumb de sămânță înființate în acest an pentru piața anului 2019 înregistrează o revenire de 7 %. În condițiile unor producții medii estimate a atinge 100 % din obiective la nivel european și ale unor semnale pozitive pe piața de porumb-boabe și porumb siloz, pentru însămânțările din 2019, consumul stocurilor continuă.

Sub aspectul producției, Franța își consolidează poziția de lider, cu o suprafață de 58 500 ha și rezultate de producție care ating 97 % din obiective, făcând dovada unui sector puternic, în ciuda unui an deosebit de complicat din punct de vedere meteorologic. Deși Polonia și Rusia – furnizori europeni majori – întâmpină dificultăți, aceste două țări vor răspunde „prezent” pe piață, cu un disponibil de export cert și suficient pentru o piață în revenire, pe care se cere în continuare material genetic de cea mai bună calitate.

În Europa Occidentală, răsăririle dificile constatate la rapiță și la cerealele păioase deschid perspective favorabile pentru porumbul-boabe. Seceta din 2018 a îngreunat refacerea stocurilor de furaj din Europa de Nord, fapt ce justifică creșterea însămânțărilor cu porumb-siloz. În est, porumbul redevine competitiv, putând înregistra creșteri la însămânțările viitoare din Rusia și România, în timp ce tendința ascendentă va continua și în Ucraina, datorită cererii de export.

Comunicat Federația Națională a Producției de Semințe de Porumb și de Sorg

Vizualizat: 1479 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii