Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Valoarea exporturilor de produse agroalimentare româneşti s-a majorat cu 68%, în şapte luni

Publicat: 27 octombrie 2011 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valoarea exporturilor României de produse agroalimentare în ţările intra şi extra comunitare continuă să crească, înregistrând un avans de peste 68%, în primele şapte luni ale anului 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, până la 1,736 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cantităţile de produse exportate sunt mai mici, preţurile însă, sunt mai mari
În primele şapte luni ale anului 2010, au fost exportate produse agroalimentare de 1,033 de miliarde de euro.

Deşi cantităţile de produse exportate până la finele lunii iulie 2011 au fost mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut - 2,93 milioane de tone în acest an, faţă de 3,33 milioane tone anul trecut - încasările din exporturi au crescut considerabil deoarece preţurile produselor agricole au înregistrat majorări semnificative pe piaţa mondială, raportat la nivelul anului trecut.

Şi importurile au avut un trend ascendent, plusând cu 35%
În acelaşi timp, în primele şapte luni, importurile au înregistrat o creştere cu 35%, valoarea acestora însumând 2,467 miliarde de euro, comparativ cu 1,821 miliarde de euro, la finele lunii iulie 2010.

Creşterea exporturilor a contribuit la reducerea deficitului României în comerţul cu produse agroalimentare, care a scăzut cu 7,23% în primele şapte luni din 2011, până la 731,2 milioane de euro. În aceeaşi perioadă din 2010, deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a totalizat 788,2 milioane de euro.

Porumbul ocupă locul doi în topul încasărilor din export, după ţigări, trabucuri şi ţigarete
Potrivit datelor MADR, topul încasărilor la export pe pieţele intra şi extra comunitare a fost dominat de ţigările de foi, trabucuri şi ţigarete care au adus României peste 265,54 milioane de euro pentru o cantitate de 5.877 tone.

De asemenea, exportul de porumb a adus încasări de 230,065 milioane de euro, în primele şapte luni pentru o cantitate de 759.152 tone, iar exporturile de seminţele de floarea-soarelui, au adus încasări de 189,69 milioane de euro pentru o cantitate de 373.823 tone, în primele şapte luni.

La importuri – zahărul deţine lucul I
În privinţa importurilor, zahărul din trestie sau din sfeclă a ocupat prima poziţie în primele şapte luni ale anului cu o cantitate de 271.298 tone, în valoare de 154,53 milioane de euro, fiind urmat de carnea de porc proaspătă, refrigerată sau congelată cu o cantitate de 90.161 tone, în valoare de 140,83 milioane euro şi de seminţele de floarea-soarelui, circa 182.705 tone importate în valoare de 109,07 milioane de euro.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Unde sunt poziţionate etichetele nutriţionale de pe ambalajele alimentelor?

Unde sunt poziţionate etichetele nutriţionale de pe ambalajele alimentelor?

Cu toate că etichetele nutriționale ale alimentelor ar trebui să fie plasate în partea aflată la vedere a ambalajului, pentru a fi uşor găsite de către consumatori, acestea sunt dosite pe verso produselor într-un colț.

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Uniunea Europeană încearcă să vândă supraproducţia de porumb de anul acesta, însă cucerirea altor pieţe, externe Europei, pare a fi greu de realizat în condiţiile unei concurenţe acerbe din partea SUA, China, iar mai nou a Ucrainei, potrivit reprezentanţilor Conferderaţiei Europene a Producătorilor de Porumb.

Vânzările de motoutilaje agricole, mai mari cu 10% în 2011

Vânzările de motoutilaje agricole, mai mari cu 10% în 2011

Piaţa motoutilajelor agricole va creşte în acest an cu 10%, până la 60 milioane de euro, şi va continua să crească şi în anii următori, afirmă reprezentantul singurei companii româneşti de profil.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii