Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Se aşteaptă PRODUCŢII RECORD în Brazilia

Publicat: 28 iulie 2021 - 18:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Unul dintre cei mai mari producători de alimente din lume, Brazilia şi-a a anunţat previziunile pentru anul agricol 2021, în care se aşteaptă o creştere de 1,7 procente faţă de sezonul precedent.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Brazilian de Geografie şi Statistici (IBGE), anul acesta statul sud-american ar putea obţine o producţie la cereale de 258,5 milioane de tone, ceea ce corespunde unui volum record. Deşi estimările oficiale sunt în uşoară scădere faţă de lunile anterioare, proiecţiile indică totuşi faptul că recolta din 2021 va fi cu 1,7% mai mare decât în 2020.

camp-de-soia_bComparativ cu luna mai, prognoza privind producţia de cereale, leguminoase şi seminţe oleaginoase în Brazilia a fost revizuită în scădere cu 4,2 milioane tone, evoluţie atribuită în special din cauza problemelor apărute la cultura porumbului, din cauza reducerii ferestrei de însămânţare şi a lipsei precipitaţiilor în unele regiuni.

Estimările oficiale indică faptul că suprafaţa agricolă cultivată de gigantul sud-american va ajunge la 68,1 milioane de hectare în acest an, cu 4% mai mare decât în 2020. Soia, orezul şi porumbul sunt responsabile pentru 92,6% din producţie în 2021 şi reprezintă 87,9% din suprafaţa cultivată.

În timp ce boabele de soia vor atinge o recoltă record de 133,3 milioane tone, cu 9,7% mai mult comparativ cu 2020, se aşteaptă ca producţia de orez să ajungă la 11,2 milioane de tone, o creştere cu 1,5% faţă de anul trecut.

Vizualizat: 923 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cerealele din Ucraina doar pentru sectorul zootehnic și procesare!

Cerealele din Ucraina doar pentru sectorul zootehnic și procesare!

19 septembrie 2023 - 18:31

După întâlnirea pe care asociațiile fermierilor au avut-o, luni seara, cu ministrul agriculturii, Florin Barbu, fermierii au decis să suspende orice demers privind organizarea unor proteste, declarând că au primit asigurări din partea autorităţilor că cerealele ucrainene nu vor mai ajunge în România, decât în anumite condiţii.

Sunt în joc banii fermierilor români! Decizia pe care trebuie să o ia Guvernul!

Sunt în joc banii fermierilor români! Decizia pe care trebuie să o ia Guvernul!

17 septembrie 2023 - 18:37

Fermierii români sunt revoltați de atitudinea ambiguă a Guvernului care o scaldă în loc să decidă ferm în privința importului de cereale din Ucraina. Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis Agroinfo un comunicat.

Prețul ACUM la crescători kilogram carcasă vițel sacrificat!

Prețul ACUM la crescători kilogram carcasă vițel sacrificat!

13 septembrie 2023 - 10:05

Cu cât reușesc să vândă crescătorii de bovine kilogramul de carcasă de vițel? Mai mulți crescători de animale din țară spun care este prețul în acest moment.

Fermierii români revoltați: Doar lozinci, ajutor nu!

Fermierii români revoltați: Doar lozinci, ajutor nu!

11 septembrie 2023 - 06:23

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR) ne-a transmis Manifestul fermierilor români pentru echilibru în geopolitica cerealelor.

Ce au făcut micii fermieri din 12 comune din Mureș? Acum își vând ușor produsele din ferme!

Ce au făcut micii fermieri din 12 comune din Mureș? Acum își vând ușor produsele din ferme!

05 septembrie 2023 - 05:45

Micii fermieri din 12 comune şi-au făcut un brand local pentru a-și vinde mai ușor produsele. Este vorba despre producătorii de la Valea Nirajului, judeţul Mureş, scrie r3media.ro

Ministrul Barbu, anunț ACUM, despre colectarea berbecuților din fermele românești de ovine!

Ministrul Barbu, anunț ACUM, despre colectarea berbecuților din fermele românești de ovine!

03 septembrie 2023 - 14:58

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunţat că intenţionează să dezvolte mai multe proiecte la Casa de Comerț Unirea, unul dintre aceste proiecte vizînd exportul de berbecuți colectați din fermele românești în țările arabe.

Prețul corect al laptelui plătit crescătorului!

Prețul corect al laptelui plătit crescătorului!

31 august 2023 - 08:01

Care este prețul corect pe litrul de lapte care ar trebui plătit crescătorilor de bovine și care le-ar acoperi cheltuielile cu creșterea vacilor? Crescătorii spun că acest preț ar trebui să fie măcar 3,50 lei pe litrul de lapte în condițiile în care laptele ajunge pe raft, trecând pe la procesator, cu prețul de 10 lei pe litru. 

Publicație maghiară: România a importat lapte de 65 de milioane euro din Ungaria!

Publicație maghiară: România a importat lapte de 65 de milioane euro din Ungaria!

29 august 2023 - 18:06

În România, creșterea animalelor este în scădere de zeci de ani, sunt din ce în ce mai puține ferme, producția de lapte este, de asemenea, în scădere, iar de la schimbarea regimului din 1989, importul de lapte și produse lactate a crescut cu 1.846 la sută, scrie publicația maghiară Vilaggazdasag.

30 euro/pe tona de cereale exportate pentru fermierii români!

30 euro/pe tona de cereale exportate pentru fermierii români!

27 august 2023 - 19:54

Ce măsuri de sprijin pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale din Ucraina a solicitat ministrul Agriculturii la Bruxelles!

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

Cu ce preț se vinde grâul din România în Egipt!

24 august 2023 - 13:26

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 60.000 de tone de grâu din România, la o licitaţie internaţională.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii