Adama
Agreena
AGRICOVER

România ar putea avea o bursă spot a laptelui!

Publicat: 09 aprilie 2022 - 15:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a participat, săptămâna aceasta, la Adunarea anuală a procesatorilor de lapte din România, eveniment care a avut loc în Bucureşti, cu participarea reprezentanţilor procesatorilor din întreaga ţară, distribuitorilor şi producătorilor de ambalaje pentru industria laptelui.

În cadrul evenimentului, organizat de Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), au fost discutate soluţiile pentru sprijinirea procesatorilor de lapte, în contextul dificultăţilor generate în acest sector de creşterea costurilor pentru energia electrică, gaze naturale şi inputuri, a anunţat MADR, pe Facebook.

Ministrul Chesnoiu a prezentat măsurile cuprinse în programele derulate de Ministerul Agriculturii privind susţinerea crescătorilor de vaci de lapte, ameliorarea raselor de animale şi creşterea randamentului efectivelor de animale, precum şi pachetele de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură AgroIMM Invest şi Rural Invest. De asemenea, au fost prezentate principalele linii ale programului de sprijin pentru asigurarea independenţei energetice a fermelor şi unităţilor de procesare, act normativ aflat în elaborare la nivelul MADR.

„Cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea agriculturii şi industriei alimentare sunt cele care vin în urma colaborării şi parteneriatului dintre minister şi cei care contribuie la producţia şi asigurarea produselor agro-alimentare pe piaţă. Țin foarte mult să păstrăm un dialog constant cu toate sectoarele pentru a ne asigura că împreună venim cu cele mai potrivite măsuri pentru dezvoltarea agriculturii şi industriei alimentare”, a declarat Adrian Chesnoiu.

În cadrul reuniunii, reprezentanţii APRIL au prezentat o serie de iniţiative pentru susţinerea sectorului procesării laptelui, precum organizarea unei burse spot a laptelui şi înfiinţarea primului trader român de lapte.

chesnoiu-cojocaru-april_bFoto Facebook MADR: Dorin Cojocaru, președinte APRIL, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii

Vizualizat: 1969 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANSVSA: Micii crescători care vând lapte și brânză, obligați să respecte aceste reguli!

ANSVSA: Micii crescători care vând lapte și brânză, obligați să respecte aceste reguli!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare. ANSVSA a transmis către Agroinfo un comunicat cu regulile pe care trebuie să le respecte micii crescători care vând lapte, produse lactate, brânză în piețe, târguri.

Decizie UE pentru fermele de vaci de lapte!

Decizie UE pentru fermele de vaci de lapte!

Miercuri, 23 februarie, statele membre au aprobat comercializarea în UE a unui aditiv furajer inovator, conform unei propuneri a Comisiei. Aditivul, 3-nitrooxipropanol, va contribui la reducerea emisiilor de metan, un gaz cu efect de seră puternic, provenind de la vaci, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis Agroinfo. 

Ajutor bunăstare vaci de lapte 100 euro/UVM/an!

Ajutor bunăstare vaci de lapte 100 euro/UVM/an!

Crescătorii de vaci de lapte din România pot beneficia din 2023 de un ajutor pentru bunăstarea animalelor, anunță Planul Național Strategic 2023-2027, afișat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii. Cum se calculează acest ajutor și care sunt condițiile pentru încasarea banilor?

Document MADR! Subvenția APIA vaci de lapte 330 euro/cap animal!

Document MADR! Subvenția APIA vaci de lapte 330 euro/cap animal!

Crescătorii de vaci de lapte din România beneficiază în noul exercițiu financiar 2023-2027 de sprijin cuplat pentru venit, actualul sprijin cuplat zootehnic. Condițiile de acordare și cuantumul pe cap de vacă de lapte pentru fiecare an, începînd din 2023 până-n 2027 inclusiv, sunt stabilite în Planul Național Strategic, document elaborat de Ministerul Agriculturii, afișat în dezbatere publică pe site-ul oficial MADR.

Șeful APIA: ANT 19 euro/tona de lapte, 66,2 euro/bovină și 4,7 euro/ovină/caprină!

Șeful APIA: ANT 19 euro/tona de lapte, 66,2 euro/bovină și 4,7 euro/ovină/caprină!

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat în această seară, la emisiunea Agrointeligența, difuzată pe rețeaua de socializare Facebook, cuantumurile ajutorului național tranzitoriu din zootehnie, ANTZ, aferent anului 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Vaca... vitezomană

Vaca... vitezomană
Merge un taran cu o vaca la abator si pe drum se intalneste cu un prieten, care avea BMW. Detalii