Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

România a exportat mai mult orz şi grâu

Publicat: 15 octombrie 2019 - 12:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Chiar dacă în 2019 producţia de orz a fost mult mai mică decât media ultimilor cinci ani (-16%), în primele două luni ale sezonului actual (2019/2020) România a exportat mai mult orz faţă de perioada similară a anului trecut. Conform datelor portuare, în perioada iulie-august 2019, România a exportat cu 66% mai mult orz față de aceeași perioadă a sezonului trecut şi cu puţin mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2017 (+3,6%).

Arabia Saudită a rămas principalul cumpărător pentru orzului românesc, dar livrările către acest stat au scăzut cu 23% față de aceeași perioadă a sezonului trecut iar Spania este al doilea cel mai mare importator. Anul acesta producţia de orz din Spania a fost cu 2 milioane tone mai mică decât anul trecut, astfel că necesarul de orz este mare.

 grau 2019_b

În august am exportat 1094,8 mii tone grâu

De asemenea, în luna august România a exportat aproape 1,1 milioane tone grâu de grâu, cu 19% mai mult decât în aceeași lună a anului trecut şi volumul record pentru această lună. În ultimele trei sezoane, volumul mediu lunar al exporturilor de grâu a fost de 922 mii tone.

În august 2019, principalii cumpărători de grâu românesc au fost: Egipt, Spania, Sudan și Iordania. Importante au fost și exporturile către Algeria și Japonia.

În perioada iulie-august, România a exportat 1,870 milioane tone grâu prin porturile de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă cu 7% mai mult decât în perioada similară a sezonului trecut și până acum un nou record.

Cel mai important cumpărător pentru grâul românesc continuă să fie Egiptul, cu o creştere de 17% a volumului importat în iulie-august 2019. Thailanda, care a importat doar 20 mii tone în tot sezonul 2018/2019, în perioada amintită a fost al doilea cel mai mare cumpărător cu 190,2 mii tone achiziţionate. Foarte mult au crescut şi exporturile de grâu către Sudan (+168%) şi Coreea de Sud.

Vizualizat: 401 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii