Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Piaţa agricolă mondială: preţul la soia boabe a câştigat cele mai bune poziţii la tranzacţionare

Publicat: 11 iulie 2012 - 16:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultima lună (iunie), ca de altfel în ultimul trimestru, la Bursa de la Chicago, preţul la soia boabe a câştigat cele mai bune poziţii de tranzacţionare. 

Aceasta a fost o surpriză pentru cei care se aşteptau la o evoluţie negativă, mai ales că Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) anunţase existenţa unor stocuri mai mari decât aşteptările pieţei, precum şi o creştere a suprafeţei însămânţate cu soia în acest an. Cu toate acestea, traderii apreciază că soia nu se bucură încă de atenţia cuvenită. Astfel, Agrimonez.com afirmă că aprecierea preţului la soia s-a făcut mai ales în defavoarea şi pe seama scăderii preţului la cereale, în special la porumb.

Preţul grâului pentru luna noiembrie a scăzut cu 0,3%
În Europa, la bursa de la Londra, preţul grâului pentru luna noiembrie a scăzut cu 0,3% şi s-a închis la 171,0 lire sterline pe tonă, la egalitate cu preţul înregistrat la bursa de la Paris, unde a scăzut cu 1,1% şi s-a închis la 226,75 euro/tonă, aceasta în condiţiile dificile ale cotaţiilor euro pe piaţa bancară.
În Franţa, situaţia culturilor de porumb a fost evaluată de AgriMer în penultima săptămână a lunii iunie ca fiind în condiţie „bună” sau „excelentă” în proporţie de 73%, în comparaţie cu situaţia de anul trecut, când numai 64% din culturi au fost clasificate ca fiind în această condiţie.

Vizualizat: 3140 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

Statele din regiunea Mării Negre vor exporta mai mult porumb

Statele din regiunea Mării Negre vor exporta mai mult porumb

28 februarie 2020 - 09:46

În raportul din februarie, USDA (Departamentul de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite) a ridicat cu 1,3 milioane tone prognoza pentru exportul de cereale al statelor din regiunea Mării Neagre. Principalele modificări au vizat creşterea producţiei de porumb (+300 mii tone) şi a exporturilor (+500 mii tone) în Ucraina, precum şi a exporturilor de grâu din Kazahstan (+800 mii tone). USDA estimează că producția de cereale a statelor din regiunea Mării Neagre va ajunge la 198,6 milioane tone şi exporturile la 109,7 milioane tone.

Producţia mondială de sorg scade, dar creşte cererea

Producţia mondială de sorg scade, dar creşte cererea

29 noiembrie 2018 - 14:42

În ciuda extinderii suprafeţelor cultivate cu sorg, mai ales în principalele ţări exportatoare (Argentina, Australia şi Statele Unite), pentru anul acesta este aşteptată o scădere a producţiei mondiale de sorg.

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-30 aprilie 2018!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-30 aprilie 2018!

13 aprilie 2018 - 13:09

ÎȚI SPUNEM POVESTEA. DE 20 DE ANI. Noutăţi şi informaţii exclusive despre subvenţiile APIA în 2018, tehnologii noi şi tehnică agricolă performantă, reportaje în ferme, recomandări practice, opinii, comentarii, expoziţii şi evenimente agricole. Citiți despre toate în Revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2018!

CHIMPEX a finalizat noul terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 tone

CHIMPEX a finalizat noul terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 tone

24 octombrie 2017 - 13:28

Chimpex S.A., unul dintre cei mai mari operatori din portul Constanța, şi-a extins infrastructura prin finalizarea construcţiei unui nou terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 de tone.

Preţurile cerealelor rămân mici din cauza supraproducţiei

Preţurile cerealelor rămân mici din cauza supraproducţiei

08 octombrie 2016 - 10:23

Şansele ca preţurile cerealelor să crească în perioada imediat următoare sunt practic nule, în condiţiile în care la nivel mondial se aşteaptă o producţie record anul acesta, chiar dacă majoritatea statelor Uniunii Europene estimează recolte sub media multianuală, în special la grâu şi porumb.

Egiptul va avea o bursă de produse agricole până la finalul anului 2016

Egiptul va avea o bursă de produse agricole până la finalul anului 2016

03 februarie 2016 - 18:14

Autorităţile egiptene intenţionează ca, până la finalul anului 2016, să lanseze o bursă de produse agricole, prima de acest gen din zona Orientului Mijlociu, a anunțat, pe 2 februarie, ministrul Aprovizionării din Egipt, Khaled Hanafi.

Stocuri mari de porumb la nivel mondial

Stocuri mari de porumb la nivel mondial

02 decembrie 2015 - 00:08

Producția mondială de porumb atinge pentru al treilea an consecutiv aproximativ 1 miliard de tone. Întrucât la nivelul întregii lumi nu s-au semănat suprafețe suplimentare cu porumb, această producție se datorează mai ales recoltei bogate, relatează Dr. Klaus-Dieter Schumacher din partea companiei BayWa în cadrul unei prelegeri cu ocazia conferinței anuale a Comitetului German pentru Porumb (DKM).

IGC: Și mai mult porumb în SUA

IGC: Și mai mult porumb în SUA

27 noiembrie 2015 - 23:42

Consiliul Internațional al Cerealelor IGC a anunțat în cea mai recentă evaluare a recoltei și a stocurilor că producția mondială de porumb în 2015/16 va scădea cu 3 milioane de tone. Astfel vor fi produse 967 milioane de tone de porumb.

Care este prețul cerealelor pe piețele reprezentative din țară?

Care este prețul cerealelor pe piețele reprezentative din țară?

04 septembrie 2015 - 14:37

Ministerul Agriculturii comunică, pentru ziua de 2 septembrie,  prețurile cerealelor pe principalele piețe din România. Prețul grâului în Portul Constanța este 206,04 dolari/tonă.  Iată care sunt prețurile la grâu de panificație și porumb:

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii