KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Acord comercial: Cisiordania şi Gaza vor exporta spre UE produse agricole şi produse din peşte

Publicat: 28 septembrie 2011 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parlamentul European a aprobat un acord comercial care va contribui la stimularea economiei palestiniene, permiţând, cel mai târziu de la începutul lui 2012, Cisiordaniei şi Fâşiei Gaza să exporte direct spre UE produse agricole şi din peşte, se arată într-un comunicat al legislativului european, adunat în sesiune plenară la Strasbourg.

Acordul prevede acces scutit de taxe la produsele agricole palestiniene
Acordul prevede acces scutit de taxe pe piaţa din Uniunea Europeană pentru importurile palestiniene de produse agricole, de produse agricole transformate, precum şi de peşte şi produse din peşte. Mai multe produse de aceeaşi natură originare din Uniunea Europeană vor avea de asemenea acces scutit de taxe pe piaţa palestiniană.

„Acest acord oferă o oportunitate poporului palestinian, o primă etapă spre dezvoltarea unei naţiuni”, arată raportul PE Maria Eleni Koppa (din partea grupului Socialiştilor şi Democraţilor - S&D).
Ea a subliniat că acordul va respecta regulile de provenienţă, ceea ce ar urma să ofere asigurări că economia palestiniană va profita pe deplin de expansiunea comerţului, se mai arată în comunicat.

Eurodeputaţii apreciază că deschiderea pieţelor din UE pentru produsele palestiniene care, până în prezent, au fost supuse controlului direct al autorităţilor vamale israeliene, va contribui la dezvoltarea şi la dinamizarea comerţului palestinian şi la dezvoltarea economiei. Întărit de aprobarea în PE, acordul ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor.

Palestina – cel mai mic partener comercial al UE
Autoritatea palestiniană reprezintă în prezent cel mai mic partener comercial al UE. Din cele 56,6 milioane care reprezintă totalul tranzacţiilor realizate în 2009, importurile provenite de la Autoritatea Palestiniană erau de numai 6,1 milioane şi constau în principal în produse agricole şi produse agricole transformate. Totuşi, importurile au crescut cu 32,6% în primul trimestru din 2010.

Noile condiţii de import vor fi valabile pentru o perioadă de 10 ani şi vor putea fi prelungite. În cazul puţin probabil în care importurile palestiniene de produse agricole şi de produse din peşte ar creşte până în punctul în care ar distorsiona piaţa internă din UE, Bruxellesul va putea adopta măsuri de protecţie, au mai stabilit europarlamentarii.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1655 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine menţinerea subvenţiilor europene pentru băncile de alimente destinate celor mai defavorizaţi dintre cetăţenii Uniunii Europene, solicitând statelor membre să pună capăt blocajului existent.

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Fonduri de 4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va veni în România, în perioada 22-23 septembrie 2011.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii