Adama
Vinasa Rompak

PIAŢA LAPTELUI: Cea mai MARE afacere ROMÂNEASCĂ va fi VÂNDUTĂ francezilor!

Publicat: 06 iulie 2016 - 18:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Consiliul Concurenţei anunță că a autorizat preluarea Albalact de către grupul francez Lactalis, care mai deține în țara noastră și brandul LaDorna.

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA şi SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. Internaţional, informează un comunicat al instituției.

B.S.A. Internaţional este deţinută de către B.S.A., companie franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate şi Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate şi importate pe teritoriul României.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a societăţii Albalact. SC Albalact Logistic SRL este, de asemenea, o filială a societăţii Albalact care desfăşoară transporturi rutiere de mărfuri.

În cadrul operaţiunii de concentrare economică au fost analizate piaţa colectării laptelui crud, piaţa producţiei şi comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piaţa producţiei şi comercializării laptelui pentru consum UHT, piaţa producţiei şi comercializării untului, piaţa producţiei şi comercializării smântânii, piaţa producţiei şi comercializării produselor acidofile, piaţa producţiei şi comercializării brânzeturilor şi piaţa produselor lactatepentru programul şcolar „Cornul şi Laptele”.

Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţă românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante, precizează Consiliul Concurenţei.

Procesare lapte_b 

La finalul lunii ianuarie 2016, Albalact a anunţat că acţionarii care deţin 70% din companie au semnat un contract de vânzare a producătorului de lactate către grupul francez Lactalis. De asemenea, Lactalis intenţionează să iniţieze o ofertă publică de preluare voluntară, având drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea acţionarilor majoritari ai Albalact de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare.

Albalact - Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar autohton în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în 1990 şi privatizată în 1999. Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Grupul Albalact a încheiat anul 2015 cu un profit net de circa 12,63 milioane lei. Veniturile nete au crescut anul trecut cu 8,9%, la 444,02 milioane lei, de la 408,13 milioane lei, în 2014.

Lactalis este lider mondial în industria procesării laptelui, deţinând branduri internaţionale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajaţi şi deţine peste 200 de fabrici în 43 de ţări. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro. În România, Lactalis a cumpărat brandul de lactate LaDorna în 2008.

Vizualizat: 3031 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Deputaţii au votat DA! Ce va scrie pe eticheta laptelui şi lactatelor româneşti?

Deputaţii au votat DA! Ce va scrie pe eticheta laptelui şi lactatelor româneşti?

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 6 aprilie 2016 proiectul de lege care stabileşte măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate. Iată ce va trebui obligatoriu înscris pe eticheta lactatelor românești și de când vor fi aplicate noile reguli!

Criza laptelui: Peste 3.200 de ferme s-au închis în ultimul an

Criza laptelui: Peste 3.200 de ferme s-au închis în ultimul an

Peste 3200 de ferme de vaci cu lapte s-au închis în ultimul an, printre ele şi multe întreprinderi aflate în plină dezvoltare, a declarat purtătorul de cuvânt pe probleme agricole din fracţiunea politică Bündnis90/Die Grünen din cadrul Parlamentului german, Friedrich Ostendorff.

Eticheta care salvează laptele românesc! Fabricile trebuie convinse să cumpere lapte românesc, nu de import!

Eticheta care salvează laptele românesc! Fabricile trebuie convinse să cumpere lapte românesc, nu de import!

Fermele românești produc, în fiecare an, 4,5 milioane de tone de lapte. În fabrici ajunge o cantitate mult mai mică: doar 880.000 de tone de lapte. Procesatorii importă restul de lapte din Polonia și Ungaria. Senatul a adoptat proiectul de lege pentru o nouă etichetă la lapte: produs natural românesc, care ar trebui să limiteze importurile. 
 
Ministrul Agriculturii: Vânzarea Albalact nu ar trebui să fie o problemă pentru piaţa românească

Ministrul Agriculturii: Vânzarea Albalact nu ar trebui să fie o problemă pentru piaţa românească

Achiziţia producătorului român de lactate Albalact de către compania franceză Lactalis, care mai deține în țara noastră și brandul LaDorna, este tranzacția anului pe piața laptelui din România. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, crede că această preluare nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru piaţa românească sau pentru angajaţii firmei, iar impactul ar trebui să fie pozitiv. Recunoaște însă că o situație de monopol ar dezavantaja producătorii autohtoni.

Evoluţia pieţei laptelui în următorii zece ani

Evoluţia pieţei laptelui în următorii zece ani

Producţia anuală de lapte a Uniunii Europene se aşteaptă să crească în următorii zece ani, urmând să ajungă la 164 milioane tone în 2025, potrivit raportului prezentat de Comisia Europeană săptămâna trecută.

Batoux (Albalact): Piaţa lactatelor ar putea creşte cu 7,3% până în 2017. România, codaşă la consum

Batoux (Albalact): Piaţa lactatelor ar putea creşte cu 7,3% până în 2017. România, codaşă la consum

Piaţa lactatelor a rămas constantă în ultimii ani, la aproximativ 800 mil. euro, pe fondul diminuării puterii de cumpărare şi a consumului, însă până în 2017 ar putea creşte cu 7,3%, afirmă directorul general al Albalact, Stephane Batoux.

Albalact e de vânzare

Albalact e de vânzare

Albalact este unul dintre cei mai importanţi producători de lactate de pe piaţa românească, iar portofoliul companiei include peste 60 de sortimente.

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

19 noiembrie 2024 - 18:49

Exporturile de miere ale României au scăzut anul acesta cu peste 50% față de perioada similară a anului trecut.

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

18 noiembrie 2024 - 23:45

Producția de cereale din UE pentru 2024/25 este estimată la 260,9 milioane tone, cu aproximativ 7% sub media pe 5 ani, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

17 noiembrie 2024 - 22:02

Ministrul ucrainean al politicii agrare și alimentației, Vitalii Koval, urmează să se alăture miniștrilor Agriculturii din statele UE și să se adreseze acestora la Consiliul AgriFish din 18 noiembrie.

Mai mult lapte din import!

Mai mult lapte din import!

17 noiembrie 2024 - 21:19

Fabricile de lactate din România au procesat mai mult lapte de vacă în primele nouă luni din 2024, față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult de jumătate din acest surplus a fost lapte din import.

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

05 noiembrie 2024 - 07:09

Țăranii care-și vând produsele în piețe sunt obligați să notifice direcțiile județene sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, DSVSA, și să dea informații legate de activitățile desfășurate și locurile unde vând marfa. În plus, sunt obligați să respecte anumite condiții de igienă atunci când produc și vând și pot merge cu marfa doar în județele unde se află gospodăria sau în județele limitrofe. Verificările, amenzile și interzicerea vânzării în piețe intră în atribuțiile ANSVSA.

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Anunț APIA!

Anunț APIA!

27 septembrie 2024 - 09:42

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

02 septembrie 2024 - 20:25

În prima jumătate a acestui an, fabricile de lactate din România au produs mai multă marfă decât anul trecut, dar materia primă de la fermierii locali, deși în cantități mai mari, nu a fost suficientă, arată datele statistice. Cantitatea de lapte brut adusă din import a crescut cu peste 49%, în timp ce importurile de lapte și smântână s-au majorat, în primele cinci luni, cu 27%. Cantități neobișnuit de mari au intrat în țară din Spania și Italia, iar deficitul a crescut cu peste 47%.

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

26 august 2024 - 09:31

Trebuie refăcute urgent relațiile comerciale cu țările arabe, spune Ciprian Palmeș, cunoscut exportator de ovine vii și susținător al oieritului, într-o postare Facebook. România a pierdut relația cu cele mai importante 4 țări care ne-au consacrat mielul românesc, a adăugat acesta.

Micii fermieri, în pierdere!

Micii fermieri, în pierdere!

18 august 2024 - 08:20

Lipsa ploilor din ultimele săptămâni a distrus sute de mii de hectare de culturi, ceea ce se traduce în pagube uriașe pentru agricultorii români. În aceste condiții, cu o producție în scădere, prețurile legumelor dar și a materiilor prime au început să crească chiar în mijlocul verii, atunci când ele ar fi trebuit să fie la cel mai mic nivel.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii