Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

Exporturile de ulei de rapiţă german ating niveluri record

Publicat: 06 octombrie 2017 - 11:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exporturile de ulei rapiţă din Germania au atins un nivel record în sezonul 2016/2017. Atât statele membre UE cât şi cele din afara Uniunii au achiziţionat mai mult ulei de rapiţă decât în anul precedent.

Biodiesel_bPotrivit Oficiului Federal de Statistică (Bundesamt), exporturile de ulei rapiţă din Germania au crescut semnificativ pentru al treilea an la rând, la aproximativ 1,2 milioane de tone, din care aproape 13% au fost livrate în plus faţă de sezonul 2015/16. Aproape 92% din exporturi au fost direcţionate către alte state din interiorul blocului comunitar, cu aproximativ 14% mai mult.

Olanda a fost principalul partener comercial, cu 592.600 de tone achiziţionate, ceea ce reprezintă o creştere anuală de 22 procente. De asemenea, Polonia a crescut cu 28% achiziţiile de ulei de rapiţă din Germania, până la 208.000 de tone, în timp ce Belgia a fost al treilea importator, cu 91.300 tone, o creştere de 5%. De asemenea, Slovenia şi-a sporit de şase ori achiziţiile de ulei de rapiţă din Germania, ajungând la o cantitate de 10.600 tone.

În anul fiscal 2016/2017, industria de morărit germană a importat 5,6 milioane tone de rapiţă, ceea ce reprezintă o creştere de un procent comparativ cu anul anterior. Cel mai mare volum a venit din Uniunea Europeană, deşi cota sa redus cu aproape 10 puncte procentuale faţă de perioada din anul precedent, la 77%. Cel mai important furnizor a fost Franţa, cu 1,5 milioane de tone, însă achiziţiile din această ţară au fost cu circa 17% mai mici decât în sezonul 2015/2016. Australia a fost al doilea mare furnizor de rapiţă pentru piaţa germană, cu 0,97 milioane de tone.

Vizualizat: 309 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Adrian Balaban, medic veterinar şi fermier, susţine că românii consumă în jur de 30-32 de kilograme de carne de porc pe an, mult sub media europeană şi cam la 30 la sută faţă de ţările cu tradiţie din spaţiul comunitar.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii