Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Degeaba producem, dacă nu sprijinim CONSUMUL! Cât LAPTE şi cata CARNE mănâncă românii?

Publicat: 04 iulie 2016 - 17:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În 2015, un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kilograme de carne şi 5,76 litri de lapte, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din datele INS, citate de Agerpres, consumul de carne şi preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din ţările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în 2015, de 3,39 kg/persoană, în creştere faţă de 2014 cu 0,14 kg/persoană. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,49 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,21 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 53,9 kg/persoană, informează INS.

Potrivit instituţiei, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,73 kg/persoană lunar carne proaspătă şi respectiv 6,29 kg/persoană lunar carne proaspătă şi preparate din carne).

carne-de-porc_b

Lapte şi lactate: Cine consumă cel mai puţin şi cel mai mult?

Consumul de lapte a fost, în 2015, în medie, de 5,76 litri/persoană/lună (5,79 litri/persoană/lună în 2014). În 2015, nivelul cel mai înalt s-a înregistrat în gospodăriile de pensionari (6,04 litri/persoană în 2014 şi 6,26 litri/persoană în 2015), iar cel mai scăzut în cele de şomeri (4,38 litri/persoană în 2014 şi 4,77 litri/persoană în 2015).

Între gospodăriile din mediul rural (5,98 litri/persoană) şi cele din mediul urban (5,57 litri/persoană) s-a înregistrat un decalaj lunar de 0,41 litri/persoană. Cel mai mare consum de lapte se înregistrează în gospodăriile formate dintr-o singură persoană (7,57 litri/persoană lunar). Aceasta se explică şi prin faptul că, în cele mai multe cazuri, în gospodăriile formate dintr-o singură persoană predomină persoanele vârstnice, se arată în publicaţia INS citată.

Pahar cu lapte_b

În ceea ce priveşte consumul de brânzeturi şi smântână, acesta are caracteristici similare cu cel de lapte. El este mai ridicat la gospodăriile de pensionari (1,39 kg/persoană) şi mai scăzut la cele de şomeri (0,96 kg/persoană). Nivelul consumului de brânzeturi şi smântână este diferenţiat mai mult în funcţie de numărul persoanelor din gospodărie, cel mai înalt înregistrându-se la gospodăriile formate dintr-o singură persoană (1,86 kg/persoană), precizează INS, citat de Agerpres.

Vizualizat: 930 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii