KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Belc (IBA): România are un potenţial extraordinar de producţie a alimentelor sănătoase

Publicat: 23 aprilie 2012 - 14:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România are un potenţial extraordinar în crearea de produse sănătoase, dar trebuie să ştim să ne poziţionăm pe piaţă, a declarat Nastasia Belc, director de proiect în cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare - IBA, cu ocazia inaugurării noului sediu.

„În România există alimente sănătoase pe piaţă, doar să ştim să le alegem. Ar putea fi şi mai multe dacă am şti să cerem. Putem cere alegându-le doar pe cele sănătoase şi făcând vânzare mai puţină la celelalte. Bineînţeles că asta ţine de o educaţie a consumatorului şi de o putere de cumpărare. Dar, dacă ne gândim să cumpărăm mai puţin şi mai bun poate reuşim să schimbăm treptat şi structura pieţei. Sunt alimente sănătoase în piaţă pornind de la pâine fără conservanţi până la produse din carne care, într-adevăr, sunt mai scumpe”, a declarat pentru agroinfo.ro, Nastasia Belc.

Potrivit acesteia, IBA vrea să elaboreze reţete sănătoase, mai bune, dar cu costuri mai mici.
„Acesta este scopul nostru. Să reuşim să impunem nişte reţete ca să fie costurile mai mici. Industria care trăieşte din profit speculează aceste lucruri şi încearcă să obţină aici un profit mai mare decât ar trebui. Am credinţa că se va rezolva acest lucru pentru că noi avem un potenţial extraordinar şi trebuie să găsim nişte nişe să ne poziţionăm pe piaţă şi să fim şi pe piaţa europeană pentru că am exportat odată. Trebuie să putem exporta din nou”, a mai afirmat oficialul IBA.

Fostul ministru al Agriculturii, Valerian Vreme ne-a declarat că va scădea numărul produselor nesănătoase după inaugurarea noului sediu al IBA. „Nu o să-şi permită nimeni să vină pe piaţă cu produse nesănătoase sau cu necorespoendenţă între conţinut şi etichetă”, a spus Vreme.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti a inaugurat un nou sediu. Acesta a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice”, fondurile alocate fiind în valoare de peste 37,1 milioane lei.

Vizualizat: 2533 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii