Adama
Vinasa Rompak

Pentru noul sistem de taxare din agricultură normele de venit sunt extrase pe baza datelor INS, ASAS şi ale DAJ

Publicat: 03 februarie 2013 - 20:53
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Actuala formă de impozitare din agricultură nu este un impozit forfetar care se aplică pe suprafaţă, ci un impozit calculat pe baza veniturilor, iar normele de venit aprobate în OUG sunt extrase pe baza datelor INS, ASAS şi ale Direcţiile Agricole, a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

"Dacă luăm norma de venit la cereale, calculele sunt foarte simple, acel 2% impozit introdus la sursă de guvernul PDL însemna prin valorificarea producţiei 214 lei pe hectar, iar acum se reduce la 96 lei pe hectar. Nu este un impozit forfetar care se aplică pe suprafaţă ci un impozit pe venit calculat pentru a mări baza de impozitare. Normele de venit aprobate în OUG sunt extrase pe baza datelor INS, ASAS şi ale Direcţiile Agricole", a precizat ministrul Agriculturii, în cadrul dezbaterilor din Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, răspunzând unei întrebări adresate de fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, privind calculul normei de venit.

Normele de venit trebuie calculate la nivelul fiecărui judeţ
Potrivit acestuia, prin impozitul de 2% erau prognozate încasări la MFP de 200 de milioane de euro, deşi anual au fost încasate numai 50 de milioane de euro. “Din actuala formă de impozitare, practic se degrevează presiunea de pe umerii celor care plăteau corect impozitele, iar acum baza de impozitare creşte. Norma de venit este aceeaşi şi în Bărăgan şi în alte zone mai dificile, la fel cum este şi subvenţia pe care o acordăm de la buget şi de la UE, indiferent de zonă. Anual însă, aceste norme se vor calcula de Direcţiile Agricole Judeţene, ţinând cont şi de perspectiva regionalizării. Cred că normele de venit trebuie calculate la nivelul fiecărui judeţ”, a mai spus Constantin.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 4247 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vocea fermierului: 25% din efectivul de bovine va dispărea în primul an după aplicarea noului sistem de impozitare

Vocea fermierului: 25% din efectivul de bovine va dispărea în primul an după aplicarea noului sistem de impozitare

Revenim cu articole realizate în urma comentariilor trimise de dumneavoastră la diverse articole sau la secţiunea Vocea fermierului, destinată special opiniilor, problemelor sau poveştilor fermierilor români.

Fermierii din Harghita sunt nemulţumiţi de sistemul de impozitare “în cascadă”

Fermierii din Harghita sunt nemulţumiţi de sistemul de impozitare “în cascadă”

Peste 300 de gospodari harghiteni, reprezentanţi ai mai multor asociaţii de profil din judeţ, au aflat detalii despre modificările care ar urma să intre în vigoare la 1 februarie a.c. de la specialiştii Direcţiei Generale a Finanţelor Harghita şi s-au declarat împotriva sistemului care va duce la impozitarea în cascadă. 

După impozitare, şeful MADR propune sprijinirea fermelor familiale cu bani europeni

După impozitare, şeful MADR propune sprijinirea fermelor familiale cu bani europeni

Fermele familiale care vor intra în noul sistem de impozitare ar putea fi sprijinite din fonduri europene pentru a-şi putea desface producţia obţinută în piaţă, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Tanczos Barna susţine că noul sistem de impozitare va distruge fermele agricole mici

Tanczos Barna susţine că noul sistem de impozitare va distruge fermele agricole mici

Fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Tanczos Barna a criticat dur modificările la Codul Fiscal, mai ales cele din domeniul agricol, pe care le cataloghează a fi fără precedent şi care, consideră el, vor conduce la distrugerea fermelor agricole mici. 

Oierii de munte solicită MADR norme de venit diferenţiate pentru impozitare

Oierii de munte solicită MADR norme de venit diferenţiate pentru impozitare

Crescătorii de ovine din zonele montane se declară nemulţumiţi de normele de venit stabilite pentru impozitarea persoanelor fizice care lucrează în domeniul agriculturii, respectiv sectorul de creştere a animalelor. 

Impozitarea agriculturii a intrat în vigoare. Iată pentru cât vor plăti fermierii români!

Impozitarea agriculturii a intrat în vigoare. Iată pentru cât vor plăti fermierii români!

Normele de venit pentru impozitul care va fi aplicat persoanelor fizice din agricultură de la 1 februarie au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial, perioada impozabilă fiind până la 31 decembrie 2013.

Şeful MADR explică ce presupune noul sistem de impozitare din agricultură

Şeful MADR explică ce presupune noul sistem de impozitare din agricultură

Prin introducerea noului sistem de impozitare din agricultură vor fi încasate sume de aproximativ 580 de milioane de lei, faţă de cele sub 200 de milioane de lei încasate până în prezent, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Minea: Impozitarea persoanele fizice din agricultură va aduce mai mulţi bani la buget

Minea: Impozitarea persoanele fizice din agricultură va aduce mai mulţi bani la buget

Noua modalitate de impozitare din agricultură, aplicată persoanelor fizice, va aduce mai mulţi bani la buget prin creşterea bazei de impozitare, în condiţiile în care, în prezent, doar 10% din agricultorii care primesc subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură plătesc impozite, susţine preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Niculae (Agrostar): Impozitarea este binevenită, cu condiţia ca MFP să nu mai întârzie plăţile către agricultori

Niculae (Agrostar): Impozitarea este binevenită, cu condiţia ca MFP să nu mai întârzie plăţile către agricultori

Sistemul de impozitare a veniturilor din agricultură pentru persoanele fizice, propus de Guvern, este binevenit, cu condiţia ca Ministerul Finanţelor Publice (MFP) să îşi achite corect şi la timp obligaţiile faţă de agricultori, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
hans
|
02. 04, 2013. Monday 22:49

la noi , aratul 500 lei, discuit semanat 550 lei, 4oo azotat, 200 lei erbicid, 100 lei ingrasamant foliar, 200 lei erbicidat, 500 lei recoltat plus transport 50 lei . productie : in functie de vreme si venit in functie de cerere.

4.
darius
|
02. 04, 2013. Monday 20:52

da domnule Virna aveti dreptate dar ne plingem unu altuia si cu asta ramanem.Insa ar trebui sa incepem ceva ,nu stiu poate un mare protest (toata tara) impotriva subjugatorilor si apoi........CE AR FI DACA AR PLATI SI CEI DIN CONDUCEREA TARII IMPOZIT PE CEI 5000 EURO CAT AU LA DISPOZITIE FIECARE ,PE LUNA PLUS ALTE SUME?ce spuneti?

3.
emil tulcea
|
02. 04, 2013. Monday 15:50

SALUT,impozitul este unul pe subventie e clar,sa nu ne mai ia cu INS cu ASAS etc. n-au calculat nimic au stat in birou si au hotarat: cati bani sa le luam fraierilor?La ora actuala majoritatea lucram in pierdere,nu avem unde vinde pe pretul corect,daca cresti un animal cine iti da un pret corect pe carne,daca produci cereale cine ti-le cumpara cu pretul pietei,nimeni.

2.
ioan pop
|
02. 04, 2013. Monday 11:26

daca nu va fi unitate pentru proteste ample in toata tara impotriva acestei hotariri,asa se va face cum au hotarit cei din guvern,dati-mi un exemplu de o piata agroalimentara din tara in care s-au facut investitii pentru a avea acces micul producator sa isi valorifice marfa sa faca acoperirea cheltuielilor de productie,sa isi acopere costul muncii proprii apoi sa faca profit ,sa aiba de unde plati sumele care rezulta din faimoasa baza de calcul a impozitului,

1.
petru
|
02. 04, 2013. Monday 09:33

Acest ministru nu stie ce vorbeste. Este clar ca locul lui e undeva pe Luna sau pe Marte dar nu in agricultura romaneasca. Poate el sa-mi spuna mie ca inregistrez venituri din vegetale/ha a caror impozitare se ridica la fabuloasa suma de 214lei(redus la 96 lei) acesata suma fiind 2% din profitul meu??? Fratilor acest om este beat si este in exercitiul functiunii unui minister. E total paralel cu agricultura! la un calcul simplu o productie medie de 2400kg griu la 0.6 lei per kg rezulta 1440 lei. Si acum incepem : aratura 400 lei,discuitl 200 lei semanatul 200 lei recoltatul 450 lei, ingrasamnt 150 lei plus 100 lei imprastiatul ierbicidatul 300 lei. Total lucrari egal 1800 lei /ha. Profitul????? ULA...LA la USL ca e doar in promisiunile electorale. In rest doar bataia de joc a politicienilor. Acum inventeaza ei un profit de X care impozitat cu 2% da 214 lei -pardon redus de actualii la doar 96 lei/ha. POate suntem tarani, si poate multi dintre noi nu prea stim carte, dar matematica asta e foarte simpla, la fel de simpla ca datu' cu coasa. Constantin asta se vede ca e corigent la matematica dar il anuntam ca exista profesori in Uniunea Europeana care se pricep mai bine la calcule. Mult mai bine decat el. Si nu e doar un avertisment, e un ultimatum!

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii