Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ORDIN MADR! SCUTIRI DE LA PLATA IMPOZITULUI PE TEREN pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 19 decembrie 2019 - 14:33
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDIN! Deţinătorii de animale sunt scutiţi de la plata impozitului pentru terenul agricol cultivat cu soiuri de plante utilizate în hrana animalelor deţinute de aceştia, anunță un proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii, publicat astăzi pe pagina oficială MADR.

Suprafaţa de teren agricol care nu generează venit impozabil se determină pe baza cerințelor nutriționale ale animalelor din speciile taurine, bubaline, ovine și caprine, a producțiilor medii la hectar obținute la soiurile de plante utilizate în hrana animalelor și a compoziției nutriționale a acestora.

Pentru deținătorii de animale din speciile porcine şi păsări, furajate cu nutrețuri combinate care pot fi alcătuite dintr-un amestec format din soiuri de plante cultivate pe terenurile proprii, respectiv 80% pentru porcine și 70% pentru păsări şi din concentrate
industriale, respectiv 20% pentru porcine și 30% pentru păsări, suprafețele de teren care nu generează venit impozabil sunt cele necesare obținerii soiurilor de plante utilizate în hrana animalelor care intră în structura nutrețului combinat.

Suprafețele de teren care nu generează venit impozabil determinate conform prevederilor, calculate pe perioada de stabulație a anului, pe cap de animal și pe specii, sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din ordin.

ANEXĂ ORDIN

ordin-madr-19-dec_b

Deţinătorii de animale calculează pe exploataţie suprafaţa de teren agricol care nu generează venit impozabil prin înmulţirea suprafeţei, prevăzută în anexa la prezentul ordin, cu numărul de animale adulte deţinute, în funcţie de specie.

În afara perioadei de stabulație animalele sunt întreținute pe pajiști naturale, suprafețe care conform Codului fiscal nu generează venit impozabil.

În situația în care suprafața de teren agricol aflată în folosința deținătorului de animale este mai mică sau egală cu suprafața calculată de acesta, se stabilește impozitul pe baza normei de venit pentru animale.

În situația în care suprafața de teren agricol aflată în folosința deținătorului de animale este mai mare decât suprafața calculată de acesta, din suprafața totală se scade suprafața calculată, iar impozitul se stabilește pe baza normei de venit pentru animale și pe baza normei de venit în sectorul vegetal pentru suprafaţa excedentară.

În situația în care contribuabilul persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau întreprindere familială nu deține animale și deține suprafață de teren agricol, se stabilește impozitul pe baza normei de venit în sectorul vegetal.

Suprafeţele care nu generează venit impozabil determinate pe perioada de stabulație a anului, pe cap de animal și pe specii

Specia    Suprafaţa pentru perioada de stabulaţie/cap (ha)
Vaci și bivolițe 1,06
Oi  0,14
Capre 0,10
Porci pentru îngrăşat 0,06
Păsări de curte 0,005

ORDIN privind stabilirea metodologiei de calcul a suprafeţelor de terenuri cultivate cu soiuri de plante pentru producţia destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deţinute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără
personalitate juridică care nu generează venit impozabil

Vizualizat: 20748 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Tot Popescu
|
12. 20, 2019. Friday 05:11
Da,da...in 20020 o sa ne ajute. Frate, mai bine ramaneai în Canada...România, e ca acum 30 de ani..pile.cunostinte si relatii..tara samsarilor și a retailerilor străini.. am mai și vândut ce era mai bun...teren, pădure.. vai mama ei de tara!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Mizând pe interesul tot mai mare al fermierilor pentru demonstraţiile pratice, Ovidiu Ranta şi colegii săi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au venit anul acesta la Agraria cu proiectul TOPPS, ce urmăreşte instruirea operatorilor pentru utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor, reducerea poluării şi protecţia apelor la aplicarea tratamentelor fito-sanitare.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii