Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Olanda doreşte să sprijine modernizarea educaţiei agricole din România şi lansează provocarea agriculturii circulare

Publicat: 24 octombrie 2019 - 16:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Liceele agricole din România vor beneficia de asistenţă din partea unor instituţii de învăţământ din Olanda, unul dintre liderii mondiali în agricultură. în acelaşi timp, ţara noastră şi Regatul ţărilor de Jos vor avea proiecte comune şi schimburi de experienţă în vederea agriculturii circulare – un model de agricultură sustenabilă, în care nimic nu se pierde, ci totul se transformă, resursele fiind folosite eficient şi judicios. 

Brainport-Summerschool_b

Pe 31 octombrie, începând cu ora 13:00, în cadrul Târgului Internaţional Indagra, cele două state vor lansa un parteneriat pe cinci ani în domeniul educaţiei agricole şi vor face public planul de acţiuni. Premergător acestui eveniment, în perioada 3 - 6 septembrie 2019, o delegaţie de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ româneşti, ai Ministerului Agriculturii şi Ministerului Educaţiei a vizitat Olanda pentru a face cunoştinţă cu sistemul local de educaţie agricolă.

Scopul misiunii a fost prezentarea modului în care acest sistem, alături de comunitatea de business din industrie şi de guvern, contribuie la profesionalismul sectorului agro-alimentar olandez. În timpul vizitei, accentul a fost pus pe pregatirea practică a elevilor şi colaborarea dintre sistemul public de învăţământ cu sectorul privat – elemente mai puţin dezvoltate în educaţia românească şi care duc, uneori, la o discrepanţă între pregătirea absolvenţilor. În cadrul viitorului parteneriat, liceele din România vor avea şansa să se inspire din modelele de succes şi din bunele practici ale învăţământului olandez.

-irrigation-technology_b

O altă provocare cu care se confruntă ţara noastră este îmbătrânirea şi scăderea populaţiei din mediul rural. Aceeaşi situaţie este întâlnită, într-o mai mică măsură, şi în unele zone din Olanda. Cele două ţări şi-au propus ca, împreună, să găsească soluţii pentru această problemă comună, astfel încât mediul rural să devină mai atractiv, atât pentru investitori, cât şi pentru tineri. Migraţia acestora din urmă de la sate către oraşe poate fi combătută prin politici şi strategii care să le ofere perspectiva unei cariere de succes şi a unei vieţi mai bune, în localităţile natale.

Pe lângă educaţie, un alt domeniu în care România şi Olanda vor colabora este agricultura circulară. Autorităţile din Regat şi-au propus că până în 2030, să fie primii care să ajungă la un sector agricol 100% circular, bazat pe principiul “să producem mai mult, cu mai puţin”. În cadrul evenimentului din 31 octombrie, de la Indagra, ambasada Olandei la Bucureşti lansează studenţilor români “provocarea agriculturii circulare” – un concurs de idei pentru proiecte de economie circulară în domeniul agro-alimentar. În următoarele patru luni, studenţii universităţilor agricole din ţara noastră pot depune proiectele, acestea urmând a fi evaluate de un juriu profesionist, iar în prima jumătate a anului 2020, câştigătorul concursului va fi încurajat să îşi pună în aplicare ideea.

Vizualizat: 554 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii