Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIERII LA MINISTRUL OROS!

Publicat: 12 decembrie 2019 - 15:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NECAZURILE OIERILOR DIN ROMÂNIA. Reprezentanții crescătorilor de ovine au discutat miercuri, 11 decembrie 2019, cu ministrul agriculturii Adrian Oros. Pășunile și accesul la pășuni, sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, exportul de ovine și alte necazuri de-ale oierilor sunt acum pe masa ministrului agriculturii pentru a fi rezolvate.

Crescătorii de ovine i-au spus ministrului agriculturii Adrian Oros și secretarului de stat Emil Dumitru dificultățile cu care se confruntă.

Lista cu problemele oierilor este destul de lungă:

Înființarea camerelor agricole, elaborarea unui program pentru atragerea tinerilor în zootehnie, revitalizarea liceelor agricole, modificarea legii pajiștilor, concesionarea pășunilor, sprijinul cuplat zootehnic, accesul pe piață – crearea de facilități pentru comercializarea produselor, sprijin pentru tinerii fermieri, soluții pentru atragerea tinerilor în zonele montane și combaterea depopulării satelor, susținerea exporturilor și deschiderea de noi piețe. 

Ministrul agriculturii le-a spus oierilor că trebuie să aibă producții de calitate pentru export.

oros-petrescu_b

Ministrul Nechita-Adrian Oros și-a exprimat dorința ca MADR cu sprijinul tuturor actorilor implicați să creeze un Plan Național Strategic fundamental care să cuprindă toate aspectele esențiale, astfel încât în viitoarea programare financiară, 2021-2027, România să susțină crearea de cooperative pentru fermierii mici și mijlocii, prioritar fiind sectorul zootehnic, astfel încât să reușim să trimitem peste hotare produse cu valoare adăugată și să reducem exportul de materie primă. Totodată, ministrul a afirmat că trebuie să facem împreună efortul de a consolida piețele de export, în acest sens fiind utilă prezența unor atașați agricoli în zonele de interes care să cunoască specificul pieței și noile oportunități și să le comunice celor interesați. În acest context, ministrul Oros a subliniat că este necesar ca fermierii să realizeze producții livrabile și de calitate, pentru a satisface cerințele partenerilor comerciali. De asemenea, este important ca fermierii crescători de animale să fie uniți pentru a putea negocia un preț cât mai bun pe piețele externe, precizează comunicatul MADR transmis pentru AGROINFO.

Ministrul Oros a declarat că soluția cea mai bună pentru învățământul agricol este crearea unui cadru legislativ pentru susținerea învățământului dual. Astfel, a evidențiat necesitatea ca agenții economici să fie susținuti prin facilități fiscale pentru a oferi formare practică celor interesați și și-a exprimat speranța că prin parteneriatul public-privat tinerii să fie încurajați să lucreze în agricultură imediat după terminarea studiilor din domeniul agricol.

În încheiere, ministrul a transmis că MADR acordă o atenție deosebită zootehnizării agriculturii și procesării produselor agricole și încurajează asocierea fermierilor, pentru ca aceștia să beneficieze de facilități și să înregistreze progres și competitivitate.

Vizualizat: 4452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii