Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIERII CUPRINȘI DE FURIE: VOI DISPREȚUIȚI ȚĂRANUL CARE VĂ PUNE PÂINEA ȘI BRÂNZA PE MASĂ!

Publicat: 13 august 2020 - 10:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! Crescătorii români de ovine sunt cuprinși de furie și acuză Ministerul Agriculturii că-i disprețuiește și le aruncă resturi. Ministerul Agriculturii confundă oaia cu porumbelul! De ce la porc dați 100 de euro pe UVM?! Pentru că secretarul de stat MADR George Scarlat are fermă de porci?! Și-au revărsat oierii furia pe Facebook imediat ce au aflat de la AGROINFO că ajutorul de criză pentru sectorul ovin este stabilit la 5 lei/cap de ovină.

AGROINFO a anunțat ieri, miercuri, 12 august 2020, că ajutorul de criză pentru sectoarele ovin și caprin este de 5 lei/cap de ovină/caprină. Proiectul de ordonanță de urgență, care stabilește acest ajutor pentru crescătorii de ovine și/sau caprine, este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Imediat ce au aflat de la AGROINFO cât este cuantumul acestui ajutor, oierii au izbucnit cu furie pe rețeaua de socializare Facebook. Mesajele, în care oierii își arată revolta și nemulțumirea că sunt tratați cu dispreț de către Ministerul Agriculturii și că pentru suma aceasta derizorie, insignifiantă, nu merită să depună efortul de a-și face actele necesare, au curs pe pagina Facebook AGROINFO și la postările AGROINFO de pe grupurile oierilor.

oug-ajutor-criza-oaie_b

Proiect ordonanță de urgență MADR.

Teodor Marian: Bătaie de joc cum poti spune ca dai 5 lei de cap de animal cand un cioban trebuie plătit cu minim 2000 de lei pe lună plus tigari etc nici pe lana nu este ok 5 lei pe kg cand noi dam la un tungator 15 lei de animal sa iti tundă o oaie o fi corect domnu ministru????

Cioranu Ionut: Asta e un fel de “luați și voi și tăceți din gura”... înainte sa văd acest articol îl citeam pe cel cu ajutoru de 100€/ UVM la porci. Întrebarea mea e următoarea: Oare de ce e diferenta asta așa de mare intre cele doua sectoare ( ovin, suin), cand vine vorba de ajutoare?....Oare datorită faptului ca Domnul Secretar de Stat George Scarlat are o ferma de porci???

Claudia Claudia: 5 lei bătaie de joc nici drumul nu e platit ca mergi sa depui actele.

Dabija Laurențiu: Cât de două lumânări.

Zalar Letiția: Pensiile speciale tot de 5 lei să le facă nenorociții.

Maria Lazăr: Chiar de proști suntem ținuți, așa ministru să tot avem, trăiască la mai mare, eu de eram ministrul agriculturii dădeam 1 leu să le cumpăr o pungă de semințe.

Oierul Ioan Suciu, vicepreședintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC)și-a arătat dezamăgirea printr-o postare pe Grupul Ciobanilor Adevărați. Și la postarea lui Suciu sunt peste o sută de comentarii în care ciobanii își varsă necazul.

Ioan Suciu: Salut ciobanasi ! Eu stiu ca cei de "sus" au fost invatati ,sa dea doar resturi la ciobani ,dar nici chear asa...Auzi 5 lei pe cap de animal "DE CRIZA".....Chear asa de rau suntem vazuti?? Nu voi lua nici un ban,i donez pe toti la o casa de copii !! Punct !! Lasa ca raman asa cum sunt,si imi intretiu eu oile cumva si fara aia 5 LEI !! Un kg.de porumb este 1,2 acum la noi....Adica sa cumpar 4 kg.de porumb cu bani de "criza"....Mai bine nu le dau nimic si gata......SA VA FIE RUSINE, TUTUROR CELOR CARE ATI HOTARAT ACESTI BANI PENTRU CIOBANI !! SI TREBUIE SA INVATATI REPEDE,CA DECAT SA FACETI MISTO DE NOI CU ASA SUME,MAI BINE NU NE DATI NIMIC !! Chiar sunteti penibili sincer.......Sa auzim de bine ciobanasi !!

postare-revolta-suciu_b

Karlita Karla: Pe ei nu ii doare capu ca oaia trebe tratata,ca oaia trebe sa manance la iarna porumb,oaia aia trebe si tunsa,si stim ca tunsul pe cap de oaie e 5 lei si cate ii mai trebe la acea oaie,ei dau aia 5 lei ca sa se afle in treaba,dau si ei ceva ca sa nu zi…

Ionel Ban: la porci 100 euro/uvm ,la oi bataie de joc!la porc gras 30 euro,la scroafa 50 euro si la oaie 5 lei.

Marian Ciobanul: Bine că au bani pentru puturoșii care-i votează nu pentru țărani, ciobani, care le pune pâine și brânza pe masă. Să le fie RUȘINE!!

Pop Dan: Nu creddd...Batjocură, mai bine nu dădeau nimic, cu asta-și arată respectul pe care-l avem din partea lor!

Gheorghita Enciu: Minimisul la lana il luau samsari pana anul asta, acum il impart cei din MINISTERUL AGRICULTURI,au confundat oaia cu porumbelul.

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje în care oierii și-au arătat mânia și dezamăgirea.


foto copertă arhiva AGROINFO

Vizualizat: 2483 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii