Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIERII CUPRINȘI DE FURIE: VOI DISPREȚUIȚI ȚĂRANUL CARE VĂ PUNE PÂINEA ȘI BRÂNZA PE MASĂ!

Publicat: 13 august 2020 - 10:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

REVOLTĂ! Crescătorii români de ovine sunt cuprinși de furie și acuză Ministerul Agriculturii că-i disprețuiește și le aruncă resturi. Ministerul Agriculturii confundă oaia cu porumbelul! De ce la porc dați 100 de euro pe UVM?! Pentru că secretarul de stat MADR George Scarlat are fermă de porci?! Și-au revărsat oierii furia pe Facebook imediat ce au aflat de la AGROINFO că ajutorul de criză pentru sectorul ovin este stabilit la 5 lei/cap de ovină.

AGROINFO a anunțat ieri, miercuri, 12 august 2020, că ajutorul de criză pentru sectoarele ovin și caprin este de 5 lei/cap de ovină/caprină. Proiectul de ordonanță de urgență, care stabilește acest ajutor pentru crescătorii de ovine și/sau caprine, este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Imediat ce au aflat de la AGROINFO cât este cuantumul acestui ajutor, oierii au izbucnit cu furie pe rețeaua de socializare Facebook. Mesajele, în care oierii își arată revolta și nemulțumirea că sunt tratați cu dispreț de către Ministerul Agriculturii și că pentru suma aceasta derizorie, insignifiantă, nu merită să depună efortul de a-și face actele necesare, au curs pe pagina Facebook AGROINFO și la postările AGROINFO de pe grupurile oierilor.

oug-ajutor-criza-oaie_b

Proiect ordonanță de urgență MADR.

Teodor Marian: Bătaie de joc cum poti spune ca dai 5 lei de cap de animal cand un cioban trebuie plătit cu minim 2000 de lei pe lună plus tigari etc nici pe lana nu este ok 5 lei pe kg cand noi dam la un tungator 15 lei de animal sa iti tundă o oaie o fi corect domnu ministru????

Cioranu Ionut: Asta e un fel de “luați și voi și tăceți din gura”... înainte sa văd acest articol îl citeam pe cel cu ajutoru de 100€/ UVM la porci. Întrebarea mea e următoarea: Oare de ce e diferenta asta așa de mare intre cele doua sectoare ( ovin, suin), cand vine vorba de ajutoare?....Oare datorită faptului ca Domnul Secretar de Stat George Scarlat are o ferma de porci???

Claudia Claudia: 5 lei bătaie de joc nici drumul nu e platit ca mergi sa depui actele.

Dabija Laurențiu: Cât de două lumânări.

Zalar Letiția: Pensiile speciale tot de 5 lei să le facă nenorociții.

Maria Lazăr: Chiar de proști suntem ținuți, așa ministru să tot avem, trăiască la mai mare, eu de eram ministrul agriculturii dădeam 1 leu să le cumpăr o pungă de semințe.

Oierul Ioan Suciu, vicepreședintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC)și-a arătat dezamăgirea printr-o postare pe Grupul Ciobanilor Adevărați. Și la postarea lui Suciu sunt peste o sută de comentarii în care ciobanii își varsă necazul.

Ioan Suciu: Salut ciobanasi ! Eu stiu ca cei de "sus" au fost invatati ,sa dea doar resturi la ciobani ,dar nici chear asa...Auzi 5 lei pe cap de animal "DE CRIZA".....Chear asa de rau suntem vazuti?? Nu voi lua nici un ban,i donez pe toti la o casa de copii !! Punct !! Lasa ca raman asa cum sunt,si imi intretiu eu oile cumva si fara aia 5 LEI !! Un kg.de porumb este 1,2 acum la noi....Adica sa cumpar 4 kg.de porumb cu bani de "criza"....Mai bine nu le dau nimic si gata......SA VA FIE RUSINE, TUTUROR CELOR CARE ATI HOTARAT ACESTI BANI PENTRU CIOBANI !! SI TREBUIE SA INVATATI REPEDE,CA DECAT SA FACETI MISTO DE NOI CU ASA SUME,MAI BINE NU NE DATI NIMIC !! Chiar sunteti penibili sincer.......Sa auzim de bine ciobanasi !!

postare-revolta-suciu_b

Karlita Karla: Pe ei nu ii doare capu ca oaia trebe tratata,ca oaia trebe sa manance la iarna porumb,oaia aia trebe si tunsa,si stim ca tunsul pe cap de oaie e 5 lei si cate ii mai trebe la acea oaie,ei dau aia 5 lei ca sa se afle in treaba,dau si ei ceva ca sa nu zi…

Ionel Ban: la porci 100 euro/uvm ,la oi bataie de joc!la porc gras 30 euro,la scroafa 50 euro si la oaie 5 lei.

Marian Ciobanul: Bine că au bani pentru puturoșii care-i votează nu pentru țărani, ciobani, care le pune pâine și brânza pe masă. Să le fie RUȘINE!!

Pop Dan: Nu creddd...Batjocură, mai bine nu dădeau nimic, cu asta-și arată respectul pe care-l avem din partea lor!

Gheorghita Enciu: Minimisul la lana il luau samsari pana anul asta, acum il impart cei din MINISTERUL AGRICULTURI,au confundat oaia cu porumbelul.

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje în care oierii și-au arătat mânia și dezamăgirea.


foto copertă arhiva AGROINFO

Vizualizat: 2580 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

06 martie 2021 - 12:54

SUBVENȚIA APIA MARE DIN ZOOTEHNIE! Ministerul Agriculturii a greșit când a eliminat pragul de 250 de capete de vaci de lapte pentru sprijinul cuplat din zootehnie. A luat decizia corectă când a îndreptat această greșeală și a reintrodus limita de 250 de capete de vaci. Rațiunea politicii agricole comune este de a-i sprijini pe fermierii mici și mijlocii, fermele cu peste 250 de vaci pot să acceseze alte fonduri ca să fie competitive, a spus eurodeputatul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlament European.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

06 martie 2021 - 11:40

AJUTOR FERMIERI. Un nou sprijin financiar este pregătit pentru fermieri în noul regulament european care va guverna noua Politică Agricolă Comună, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

06 martie 2021 - 11:12

FERMIERII NU SUNT SUFICIENT PLĂTIȚI PENTRU MUNCA LOR. Fermierii sunt acei mici Dumnezei în fața cărora trebuie să ne înclinăm pentru că ne asigură hrana. Ei nu sunt suficient de bine plătiți pentru munca lor, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, vineri seara, la Agro TV.

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

06 martie 2021 - 10:04

ACCIDENT. Un autotren care transporta peste 600 de porci s-a răsturnat, vineri seară, în localitatea Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, aproximativ 500 de animale fiind găsite în viaţă. Un bărbat de 50 de ani a fost rănit, fiind transportat la spital.

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

05 martie 2021 - 22:09

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, a declarat că o mână criminală i-ar fi adus pesta porcină africană într-una din fermele de porci, iar acum trebuie sacrificați 21.000 de porci.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

05 martie 2021 - 12:50

Concluziile unor studii efectuate de cercetătorii de la Harbin Veterinary Research Institute şi publicate în revista Life Sciences (publicație a Science China) urmăresc mutațiile virusului ASF (African Swine Fever / Pesta porcină africană) care au apărut în China. În total au fost izolaţi și caracterizaţi 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv, toţi având mutaţii, pierderi sau înlocuiri de secvenţe genice în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi virus izolat din China.

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

05 martie 2021 - 10:15

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii