Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIERII CĂTRE DAEA: ERADICAȚI LENEA! ASISTAȚII VIN CU MERCEDESUL DUPĂ AJUTOR SOCIAL!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 21:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL AGRICULTURII PRINTRE OIERI! Ministrul agriculturii, Patre Daea, a fost duminică la Tohan-Tabără, la Festivalul Oierilor. În turul făcut pe la țarcurile cu oi, șeful de la Agricultură a fost asaltat de necazurile crescătorilor de ovine. Lipsa forței de muncă, birocrația la intabularea terenurilor, prețurile scăzute! Ajutorul social strică piața forței de muncă!

V-aș ruga din tot sufletul. Am spus-o și o spun și nu mi-e frică. Sunt bărbați de 120 de kilograme care stau la coadă la primărie să semneze ajutorul social. Nu se poate așa ceva! florescu-daea-ajutor_bEu muncesc la 1.400 de metri altitudine, în cea mai înaltă comună din țară, locuibilă. Cu 100 de lei pe zi, trei mese, țigări, cafea și își bat joc de noi. Nu se poate! Ce putem face?! Ne îngropăm în datorii. Ne îngropăm nu mai știm în ce. Luăm utilaje, unde ne ducem?! Am văzut unul  venind după ajutorul social cu Mercedesul, s-a revoltat crescătorul de ovine Ioan Florescu. (în foto, alături de ministrul Petre Daea)

Crescătorul de ovine i-a mai spus lui Petre Daea despre birocrația care dezgroapă morții pentru ca un teren moștenit să poată fi intabulat.

A doua problemă, domnule ministru. Aș vrea să vă spun cu pământurile. Dacă părinții mei au moștenit pământ acum 45 de ani, de ce trebuie să dezgropăm morții de 70 ca să ne intabulăm pe o bucată de pământ?! Vine să mă dea străinul afară din casa mea, de pe pământul meu?! Nu se poate! Domnule ministru, am văzut că dumneavoastră sunteți aproape de noi. Vă rugăm din suflet. Muncim!  I-a spus oierul Ioan Florescu ministrului agriculturii.
Așa este, a fost de acord ministrul cu crescătorul de ovine.

Noi avem o propunere legată de ajutorul social. gontea-cu-daea_bFaceți-l în cadrul Prefecturii, o instituție cu oameni serioși. Luați de la primari ajutorul social. Aici e toată treaba. Primarii își fac campanie, fac tot felul de chestii. Dacă puneți ajutorul social în instituția prefectului se duce și-i verifică și vede care e situația. Muncesc în străinătate, stau câte trei luni, și primesc ajutor social. Muncesc în Spania la căpșuni, vin în țară și iau ajutor social. Sunt unii mai bogați decât noi. Te duci să-i iei la lucru, nu stă, i-a spus ministrului agriculturii și Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România. (în foto, ministrul agriculturii cu oierul Eugen Gonțea)

Domnule ministru, prețul la brânză, la lapte, la miei este sub costul nostru de producție. Furajele sunt foarte scumpe, motorina scumpă, ața de balot scumpă. Lipsă de forță de muncă! Avem copii, studenți, elevi pe care-i băgăm vara, în vacanță, la oi. Alții iau ajutorul social pe spatele nostru. Așteptăm niște legi corecte, i-a cerut șefului de la Agricultură și crescătorul de ovine Nicu Matic.

După ce i-a ascultat pe oieri, ministrul agriculturii a declarat că problema forței de muncă devine deja cronică.

Sunt pe deplin de acord cu dumnealor vizavi de măsurile pe care trebuie să le luăm. Și vom căuta soluții în Guvern, cu colega de la Muncă, cu doamna Olgușa Vasilescu, să promovăm acte normative care să vină în sprijinul crescătorilor de ovine și nu numai. Cum spunea cineva să eradicăm lenea și să punem oamenii la muncă. Dacă au posibilitatea fizică să se îndrepte spre o activitate concretă. Nu trebuie să generalizăm, dar măsurile trebuie luate, a spus Daea.

Vizualizat: 3228 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

25 noiembrie 2020 - 09:59

MESAJE DE LA FERMIERI! AGROINFO a primit mesajul unui crescător de bovine supărat că nici acum, prin schimbarea datei istorice, de referință, la bovine, el nu va beneficia de ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat și care depinde de această dată de referință.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

24 noiembrie 2020 - 13:19

OFICIAL! În Ședința Guvernului din 23 noiembrie 2020 a fost aprobată o Hotărâre prin care aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor se prelungește cu 6 luni, respectiv până la data de 30 iunie 2021, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

APEL DISPERAT CRESCĂTOR DE VACI CĂTRE MINIȘTRII OROS ȘI VELA!

APEL DISPERAT CRESCĂTOR DE VACI CĂTRE MINIȘTRII OROS ȘI VELA!

24 noiembrie 2020 - 07:34

VOCEA FERMIERULUI. Crescătorul de bovine Mihai Ionel Ambruș din județul Bihor face un apel disperat către ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul agriculturii, Adrian Oros. Carantina instituită în unele localități îi împiedică pe operatori să ajungă la fermele unde trebuie făcute însămânțările la vite. Operatorii sunt în vârstă și acesta ar fi motivul pentru care li se interzice să intre într-o localitate carantinată.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

EXPORTUL DE ANIMALE VII DIN ROMÂNIA A EXPLODAT!

EXPORTUL DE ANIMALE VII DIN ROMÂNIA A EXPLODAT!

24 noiembrie 2020 - 05:53

COMUNICAT. La un an de la scufundarea vaporului care a ucis mii de oi: niciun vinovat, nicio schimbare! Animals International comemorează astăzi miile de animale care în urmă cu exact un an au îndurat cea mai oribilă moarte posibilă în portul Midia, atunci când vaporul Queen Hind s-a răsturnat. Organizația condamnă lipsa de acțiune a Guvernului României în anul care a trecut de la tragedie, spune Animals International, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Ferma Agro Edma colaborează cu General Leasing din 2010. Primul tractor Massey Ferguson pe care l-au avut în fermă, model 8450, de 235 CP, a fost dat la buy-back la 19.000 de ore lucrate, fără nici o problemă majoră, ceea ce a fost un motiv suficient de bun ca să îşi înnoiască parcul de utilaje tot cu tractoare Massey Ferguson.

Din 2016, lucrează în fermă cu un tractor Massey Ferguson 7726 Dyna 6 Power Shift, de 255 CP, pe care îl folosesc pentru pregătit terenul cu combinatorul sau cu un disc uşor, pentru efectuarea tratamentelor şi fertilizat. În toamna lui 2019 au achiziţionat de la General Leasing un pachet de utilaje în valoare de peste 700.000 euro, ce include combina Ideal 9T, două discuri, o maşină de erbicidat şi o maşină de fertilizat, precum şi un tractor Massey Ferguson 8740 Dyna VT, de 400 CP, pentru lucrări grele, cu un disc de 7 m şi scarificator. Negociază deja să mai cumpere de la General Leasing încă un tractor Massey Ferguson de 220-250 CP.

„O caracteristică unică a tractoarelor Massey Ferguson este capacitatea de ridicare la capătul tiranţilor. În cazul seriei 8700, aceasta este de 12 tone, iar modelul 7726 poate ridica 10,5 tone”, spune Alexandru Antonesei.

Reporter: Violeta Mâț

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Poftiţi la poze

Poftiţi la poze
La un fotograf au venit mai mulţi chinezi pentru a se fotografia. Detalii