Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIERII CĂTRE DAEA: ERADICAȚI LENEA! ASISTAȚII VIN CU MERCEDESUL DUPĂ AJUTOR SOCIAL!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 21:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL AGRICULTURII PRINTRE OIERI! Ministrul agriculturii, Patre Daea, a fost duminică la Tohan-Tabără, la Festivalul Oierilor. În turul făcut pe la țarcurile cu oi, șeful de la Agricultură a fost asaltat de necazurile crescătorilor de ovine. Lipsa forței de muncă, birocrația la intabularea terenurilor, prețurile scăzute! Ajutorul social strică piața forței de muncă!

V-aș ruga din tot sufletul. Am spus-o și o spun și nu mi-e frică. Sunt bărbați de 120 de kilograme care stau la coadă la primărie să semneze ajutorul social. Nu se poate așa ceva! florescu-daea-ajutor_bEu muncesc la 1.400 de metri altitudine, în cea mai înaltă comună din țară, locuibilă. Cu 100 de lei pe zi, trei mese, țigări, cafea și își bat joc de noi. Nu se poate! Ce putem face?! Ne îngropăm în datorii. Ne îngropăm nu mai știm în ce. Luăm utilaje, unde ne ducem?! Am văzut unul  venind după ajutorul social cu Mercedesul, s-a revoltat crescătorul de ovine Ioan Florescu. (în foto, alături de ministrul Petre Daea)

Crescătorul de ovine i-a mai spus lui Petre Daea despre birocrația care dezgroapă morții pentru ca un teren moștenit să poată fi intabulat.

A doua problemă, domnule ministru. Aș vrea să vă spun cu pământurile. Dacă părinții mei au moștenit pământ acum 45 de ani, de ce trebuie să dezgropăm morții de 70 ca să ne intabulăm pe o bucată de pământ?! Vine să mă dea străinul afară din casa mea, de pe pământul meu?! Nu se poate! Domnule ministru, am văzut că dumneavoastră sunteți aproape de noi. Vă rugăm din suflet. Muncim!  I-a spus oierul Ioan Florescu ministrului agriculturii.
Așa este, a fost de acord ministrul cu crescătorul de ovine.

Noi avem o propunere legată de ajutorul social. gontea-cu-daea_bFaceți-l în cadrul Prefecturii, o instituție cu oameni serioși. Luați de la primari ajutorul social. Aici e toată treaba. Primarii își fac campanie, fac tot felul de chestii. Dacă puneți ajutorul social în instituția prefectului se duce și-i verifică și vede care e situația. Muncesc în străinătate, stau câte trei luni, și primesc ajutor social. Muncesc în Spania la căpșuni, vin în țară și iau ajutor social. Sunt unii mai bogați decât noi. Te duci să-i iei la lucru, nu stă, i-a spus ministrului agriculturii și Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România. (în foto, ministrul agriculturii cu oierul Eugen Gonțea)

Domnule ministru, prețul la brânză, la lapte, la miei este sub costul nostru de producție. Furajele sunt foarte scumpe, motorina scumpă, ața de balot scumpă. Lipsă de forță de muncă! Avem copii, studenți, elevi pe care-i băgăm vara, în vacanță, la oi. Alții iau ajutorul social pe spatele nostru. Așteptăm niște legi corecte, i-a cerut șefului de la Agricultură și crescătorul de ovine Nicu Matic.

După ce i-a ascultat pe oieri, ministrul agriculturii a declarat că problema forței de muncă devine deja cronică.

Sunt pe deplin de acord cu dumnealor vizavi de măsurile pe care trebuie să le luăm. Și vom căuta soluții în Guvern, cu colega de la Muncă, cu doamna Olgușa Vasilescu, să promovăm acte normative care să vină în sprijinul crescătorilor de ovine și nu numai. Cum spunea cineva să eradicăm lenea și să punem oamenii la muncă. Dacă au posibilitatea fizică să se îndrepte spre o activitate concretă. Nu trebuie să generalizăm, dar măsurile trebuie luate, a spus Daea.

Vizualizat: 3202 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

23 septembrie 2020 - 18:48

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 18:15

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

23 septembrie 2020 - 13:05

PRIMA EDIȚIE. Adunarea Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie ”Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei alimentare”. Celebrarea primei ediții a evenimentului oferă oportunitatea autorităților și actorilor din sectorul public și privat de a-și uni eforturile în organizarea unor acțiuni specifice și concrete pentru susținerea reducerii risipei de alimente și asigurării securității alimentare.

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:42

ÎN VIGOARE! Fermierii care mizează pe agricultură ecologică și încasează subvențiile pe hectar de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen 1 noiembrie 2020 pentru a depune la APIA documentele care le asigură plata pe hectar. Termenul a fost prelungit, doar pentru acest an, de la 15 octombrie la 1 noiembrie. Modificările au fost făcute acum în lege. Ordinul MADR nr.264 a fost publicat pe data de 21 septembrie 2020 în Monitorul Oficial.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii