Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIER DISPERAT: DONEZ OILE STATULUI ROMÂN! SUNT AMENINȚAT SĂ PĂRĂSESC CU ANIMALELE PĂȘUNEA DIN MUNȚI!

Publicat: 16 iunie 2019 - 22:04
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚAT SĂ PĂRĂSEASCĂ URGENT MUNȚII! Mă duc cu oile pe pășunile din munte unde nu merge nimeni și acolo le pășunez. De ce să stea munții goi?! M-au amenințat cei de la primărie să părăsesc până luni munții. Că altfel îmi iau înapoi pășunea pe care mi-au dat-o. Dar unde să-mi pășunez oile?! Primăria mi-a atribuit doar 78 de hectare de pășune! Și eu am peste 1.000 de oi și 70 de vaci.

AGROINFO a primit mesajul urgent al crescătorului de ovine Romică Mariș din Orăștie, județul Hunedoara. Pentru că situația este disperată și oierul a fost amenințat să părăsească până luni pășunea din munți, cu oile și vacile, altfel i se iau și cele 78 de hectare  de pășune, primite prin atribuire directă, vom publica necazul oierului și vom reveni asupra subiectului când vom găsi pe cineva din Primăria Orăștie.

Crescătorul de ovine din Orăștie a depus vraf de plângeri peste tot. De la Prefectură la Primărie, vrea să meargă acum în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, și marți va depune plângere până și la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Romică Mariș spune că nu este lăsat să meargă cu animalele pe pășunile din munți, de la mare altitudine, unde, oricum, nu vrea să-și ducă animalele niciun crescător din zonă. Fermierul e atât de disperat încât spune că donează toate cele peste 1.000 de ovine statului român că s-a săturat de chin.  

oi-maris_b

Am probleme mari aici cu pășunea, vă spun drept. Am 1.022 de oi și 70 de vaci și Primăria Orăștie mi-a dat numa' 78 de hectare de pășune. Am făcut scrisori la primar, la prefect. Nu mi se răspunde la scrisori. Am fost în audiență în data de 5 iunie la domnul prefect la județul Hunedoara, la Deva, și am cerut să mă ajute să merg în audiență la domnul ministru. Eu nu pot să țin 15 oi și o vacă la un hectar, spune necăjit crescătorul de ovine.

Alți crescători de animale din zonă ar fi primit pășune astfel încât s-a ajuns la situația neobișnuită și hilară de a asigura încărcătura cu o oaie la hectar.

Munții sunt goi acum. Și io cum să pășunez 1.022 de oi și 70 de vaci pe 78 de hectare?! Ce a fost la domnul Dan Petrescu, crescător de ovine de la Curtea de Argeș (oierul care a mers până la Bruxelles cu necazurile lui, președinte la Asociația Profesională a Ciobanilor n.r.), așa e și aici cu pășunea. Marți, că luni nu se lucrează, am înțeles că e liber, mai merg încă o dată la domnul prefect să depun iar în scris. Dar ăștia de la Primăria Orăștie mă amenință telefonic. Nu dau răspuns la scrisorile ce le-am depus, dar mi-au spus că dacă nu plec până luni, acum a doua zi de Rusalii, dacă nu plec cu vacile și oile din munți îmi ia și pășunea pe care o am aici.

Pășunea am avut-o tot aici în Orăștie încă de pe vremuri, dar acum am fost nevoit să iau fânațe de pe la oameni să mă descurc cum pot. Duc oile să le pășunez și  la Măgureni unde am un prieten care m-a lăsat pe pășunea lui. Dar nici aia nu e mare, 15-20 de hectare, și jumătate e împădurită. Mă descurc cu chiu cu vai. Dar nu-mi convine că munții rămân goi. Mi-am dus vacile la munte, să nu intre în culturile oamenilor, că e dezastru. Am zis că mai bine le duc la munte și dacă mănâncă ursul o vacă, două. Ca să nu aibă primăria reclamații pentru animalele mele. În trei ani de zile am două reclamații. Nu am multe. E floare ureche la efectivele astea.

vaci-pasune_b

Umblu de nebun cu animalele pe drumuri. Că nu am ce face. De vreo doi ani de zile așa m-am chinuit și acum mi-am pus ambiția să nu mai plec din munții Orăștiei ca să fie vânduți la alții. Mi-am pus ambiție că nu mai vreau să stau slugă. Am dreptate, ori nu am, i le cedez statului român toate oile. Soția a pus toate plângerile mele și pe Facebook, pe grupul Orăștie, te iubesc, ca să vadă toată lumea din Orăștie ce se întâmplă. Marți am zis că fac plângere și la APIA. Sunt sunat de la primărie, sunt puși funcționarii săraci să mă sune și să-mi spună că dacă nu plec din munți îmi ia primăria și pășunea pe care mi-a dat-o, spune revoltat oierul.

Crescătorul de ovine adaugă că, nu o dată, a fost amenințat și cu amenzi și le-a spus celor de la primărie că nu e nevoie să-și mai rupă ei mașinile pe drumurile de munte că le face chiar el fotografii animalelor și pot să-l amendeze.   

Vizualizat: 9364 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iunie 2020 - 14:07

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând de astăzi, 03 iunie 2020, efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile de plată depuse în luna aprilie, aferente serviciilor prestate în luna martie si trimestrul I al anului 2020.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

02 iunie 2020 - 17:24

FERMIERI, CEREȚI-VĂ DREPTURILE! Un europarlamentar român, membru în Comisia AGRI din Parlamentul European, îndeamnă fermierii români să facă front comun și să-și ceară drepturile. Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de 7.000 de euro/fermă. Fermierilor li se spune că au dreptul, dar Ministerul Agriculturii nu le-a comunicat nici până astăzi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de criză.

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

02 iunie 2020 - 16:16

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere modificarea de urgență a legii care a înmulțit taxele pentru țăranii români, cei care produc legume, carne, lapte, etc. și avantajează marile magazine, marii retaileri. Inserăm integral scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor români, Ministerului Agriculturii, prin care țăranii, micii fermieri, solicită modificarea de urgență a legii.

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

02 iunie 2020 - 10:04

NU RATA SUBVENȚIA APIA! Depune online cererea la APIA, nu rata subvenția! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campanie 2020 este 15 iunie 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

02 iunie 2020 - 09:51

SUBVENȚII APIA 2020. TERMEN LIMITĂ MODIFICARE CERERE. Fermierii care solicită anul acesta subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot să-și modifice cererea unică de plată până la data de 30 iunie 2020, fără penalități și până la data de 10 iulie 2020, cu penalități de 1% din subvențiile cuvenite pentru fiecare zi de întârziere. Ce puteți modifica în cererea unică APIA, care sunt formularele?

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

02 iunie 2020 - 08:20

SUBVENȚII APIA 2020! Plata suplimentară de maxim 97 de euro pe hectar poate fi solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar de către fermierii care fac cerere pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS). Concret, acest supliment pe hectar se adaugă la subvenția APIA pe suprafață. Vă spunem care sunt condițiile pentru a beneficia de un supliment de plată la hectar.

GHID AJUTOR DE 1.200 DE LEI/ANIMAL/AN pentru RASELE BAZNA ȘI MANGALIȚA!

GHID AJUTOR DE 1.200 DE LEI/ANIMAL/AN pentru RASELE BAZNA ȘI MANGALIȚA!

02 iunie 2020 - 07:42

AJUTOR DE MINIMIS 1.200 LEI/AN! AGROINFO vă pune la dispoziție toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obține ajutorul de minimis de 1.200 de lei/scroafă/an pentru rasele de porci Bazna și Mangalița. Cererea de înscriere în program, cererea de plată, actele necesare, condițiile pe care trebuie să le îndepliniți.

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

01 iunie 2020 - 16:09

ADMITERE. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timișoara își așteaptă viitorii studenți la prima sesiune de admitere începând cu data de 7 iulie 2020. Preînscrierile online încep în 2 iunie.

DIRECTOR COMISIA EUROPEANĂ: AJUTOR URGENT pentru FERMIERI FĂRĂ OBLIGAȚIA JUSTIFICĂRII UTILIZĂRII BANILOR!

DIRECTOR COMISIA EUROPEANĂ: AJUTOR URGENT pentru FERMIERI FĂRĂ OBLIGAȚIA JUSTIFICĂRII UTILIZĂRII BANILOR!

01 iunie 2020 - 10:33

OFICIAL. AJUTOR DE CRIZĂ. AGROINFO a intrat în posesia transcriptului cu discuțiile dintre oficialul Comisiei Europene, directorul general adjunct al Directoratului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană, Mihail Dumitru, și europarlamentarii din Comisia AGRI, Parlamentul European, despre ajutoarele de criză pentru fermieri și procesatori. Mihail Dumitru a spus că fermierii trebuie să primească urgent ajutor financiar fără să fie obligați să justifice cu facturi cheltuirea banilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Sturz Nicolae
|
06. 17, 2019. Monday 19:58
Toti au interesele lor . Mie mi-au dat 8 ha de pasune la 330 de oi ,iar la altul ia dat 30 ha la 250 de oi . Acuma mai am si mieii va dati seama ce chinuite sunt animalele astea . Daca ar trai asa cei care impart pasunile . Acestia sunt niste oameni care fac parte dintr-o comisie care sunt platiti din banii nostri . Acest lucru se intimpla in localitatea Gurbediu jud. Bihor . Sa le fie rusine tuturor celor ce fac asemenea lucruri .
1.
Jon
|
06. 17, 2019. Monday 15:55
Trebuie sa o ia Andresoiu si pe asta. Un mare hot primarul de acolo. Acum 2 ani am avut ocazia sa il cunosc si vreau sa spun ca ezte un mare spagar, adica imi cerea bani pe fata fara nici o treaba. DNA-ul tre sa il ia. Mergi domnule la ei si fa-i o reclamatie sa il ia si pe nenorocitul asta de primar. Nu sa mai satura de bani.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii