Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIER DISPERAT: DONEZ OILE STATULUI ROMÂN! SUNT AMENINȚAT SĂ PĂRĂSESC CU ANIMALELE PĂȘUNEA DIN MUNȚI!

Publicat: 16 iunie 2019 - 22:04
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚAT SĂ PĂRĂSEASCĂ URGENT MUNȚII! Mă duc cu oile pe pășunile din munte unde nu merge nimeni și acolo le pășunez. De ce să stea munții goi?! M-au amenințat cei de la primărie să părăsesc până luni munții. Că altfel îmi iau înapoi pășunea pe care mi-au dat-o. Dar unde să-mi pășunez oile?! Primăria mi-a atribuit doar 78 de hectare de pășune! Și eu am peste 1.000 de oi și 70 de vaci.

AGROINFO a primit mesajul urgent al crescătorului de ovine Romică Mariș din Orăștie, județul Hunedoara. Pentru că situația este disperată și oierul a fost amenințat să părăsească până luni pășunea din munți, cu oile și vacile, altfel i se iau și cele 78 de hectare  de pășune, primite prin atribuire directă, vom publica necazul oierului și vom reveni asupra subiectului când vom găsi pe cineva din Primăria Orăștie.

Crescătorul de ovine din Orăștie a depus vraf de plângeri peste tot. De la Prefectură la Primărie, vrea să meargă acum în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, și marți va depune plângere până și la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Romică Mariș spune că nu este lăsat să meargă cu animalele pe pășunile din munți, de la mare altitudine, unde, oricum, nu vrea să-și ducă animalele niciun crescător din zonă. Fermierul e atât de disperat încât spune că donează toate cele peste 1.000 de ovine statului român că s-a săturat de chin.  

oi-maris_b

Am probleme mari aici cu pășunea, vă spun drept. Am 1.022 de oi și 70 de vaci și Primăria Orăștie mi-a dat numa' 78 de hectare de pășune. Am făcut scrisori la primar, la prefect. Nu mi se răspunde la scrisori. Am fost în audiență în data de 5 iunie la domnul prefect la județul Hunedoara, la Deva, și am cerut să mă ajute să merg în audiență la domnul ministru. Eu nu pot să țin 15 oi și o vacă la un hectar, spune necăjit crescătorul de ovine.

Alți crescători de animale din zonă ar fi primit pășune astfel încât s-a ajuns la situația neobișnuită și hilară de a asigura încărcătura cu o oaie la hectar.

Munții sunt goi acum. Și io cum să pășunez 1.022 de oi și 70 de vaci pe 78 de hectare?! Ce a fost la domnul Dan Petrescu, crescător de ovine de la Curtea de Argeș (oierul care a mers până la Bruxelles cu necazurile lui, președinte la Asociația Profesională a Ciobanilor n.r.), așa e și aici cu pășunea. Marți, că luni nu se lucrează, am înțeles că e liber, mai merg încă o dată la domnul prefect să depun iar în scris. Dar ăștia de la Primăria Orăștie mă amenință telefonic. Nu dau răspuns la scrisorile ce le-am depus, dar mi-au spus că dacă nu plec până luni, acum a doua zi de Rusalii, dacă nu plec cu vacile și oile din munți îmi ia și pășunea pe care o am aici.

Pășunea am avut-o tot aici în Orăștie încă de pe vremuri, dar acum am fost nevoit să iau fânațe de pe la oameni să mă descurc cum pot. Duc oile să le pășunez și  la Măgureni unde am un prieten care m-a lăsat pe pășunea lui. Dar nici aia nu e mare, 15-20 de hectare, și jumătate e împădurită. Mă descurc cu chiu cu vai. Dar nu-mi convine că munții rămân goi. Mi-am dus vacile la munte, să nu intre în culturile oamenilor, că e dezastru. Am zis că mai bine le duc la munte și dacă mănâncă ursul o vacă, două. Ca să nu aibă primăria reclamații pentru animalele mele. În trei ani de zile am două reclamații. Nu am multe. E floare ureche la efectivele astea.

vaci-pasune_b

Umblu de nebun cu animalele pe drumuri. Că nu am ce face. De vreo doi ani de zile așa m-am chinuit și acum mi-am pus ambiția să nu mai plec din munții Orăștiei ca să fie vânduți la alții. Mi-am pus ambiție că nu mai vreau să stau slugă. Am dreptate, ori nu am, i le cedez statului român toate oile. Soția a pus toate plângerile mele și pe Facebook, pe grupul Orăștie, te iubesc, ca să vadă toată lumea din Orăștie ce se întâmplă. Marți am zis că fac plângere și la APIA. Sunt sunat de la primărie, sunt puși funcționarii săraci să mă sune și să-mi spună că dacă nu plec din munți îmi ia primăria și pășunea pe care mi-a dat-o, spune revoltat oierul.

Crescătorul de ovine adaugă că, nu o dată, a fost amenințat și cu amenzi și le-a spus celor de la primărie că nu e nevoie să-și mai rupă ei mașinile pe drumurile de munte că le face chiar el fotografii animalelor și pot să-l amendeze.   

Vizualizat: 9689 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Sturz Nicolae
|
06. 17, 2019. Monday 19:58
Toti au interesele lor . Mie mi-au dat 8 ha de pasune la 330 de oi ,iar la altul ia dat 30 ha la 250 de oi . Acuma mai am si mieii va dati seama ce chinuite sunt animalele astea . Daca ar trai asa cei care impart pasunile . Acestia sunt niste oameni care fac parte dintr-o comisie care sunt platiti din banii nostri . Acest lucru se intimpla in localitatea Gurbediu jud. Bihor . Sa le fie rusine tuturor celor ce fac asemenea lucruri .
1.
Jon
|
06. 17, 2019. Monday 15:55
Trebuie sa o ia Andresoiu si pe asta. Un mare hot primarul de acolo. Acum 2 ani am avut ocazia sa il cunosc si vreau sa spun ca ezte un mare spagar, adica imi cerea bani pe fata fara nici o treaba. DNA-ul tre sa il ia. Mergi domnule la ei si fa-i o reclamatie sa il ia si pe nenorocitul asta de primar. Nu sa mai satura de bani.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii