Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIER CARE A FOST LA PROTESTUL DE LA MINISTERUL AGRICULTURII, VICTIMĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A DAT FOC LA TOT FURAJUL!

Publicat: 25 octombrie 2018 - 08:18
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș, unul dintre cei trei ciobani care-și spun adevărați și care a ajuns până la Bruxelles cu necazurile din oierit, participant și pichetarea Ministerului Agriculturii pe data de 10 octombrie 2018, a fost victima unei mâini criminale. Azi-noapte, oierului i-a ars tot furajul pregătit pentru iarnă pentru ovine. 10.000 de baloți de lucernă și fân! Poliția a scris în procesul verbal: mână criminală.

Crescătorul de ovine spune că focul a izbucnit miercuri seara, în jurul orei 21 și s-a întins cu repeziciune înghițind 10.000 de baloți de lucernă și fân, furajul pregătit pentru oi pentru iarnă. Vâlvătaia care s-a ridicat până la cer abia a fost stinsă la miezul nopții de pompieri. La locul incendiului a venit și Poliția, iar în procesul verbal întocmit de oamenii legii scrie, ne spune oierul, că o mână criminală a pus focul.

Tot ce aveam furaj pentru iarnă, 10.000 de baloți de lucernă și fân, totul a ars. Pompierii și Poliția m-au întrebat dacă am dușmani, dacă bănuiesc pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Nu m-am certat cu nimeni, nu știu să am așa dușmani. Focul nu avea de la ce să izbucnească dacă nu-l punea cineva. Baloții îi am la 10 kilometri de Curtea de Argeș, în comuna Băiculești, la Valea lui Enache.

Locul unde era depozitat furajul este închis cu garduri, iar de o parte am un canal de fugă și de cealaltă parte, un râu, practic, este prins între canal și râu. Nu sunt case în jur. În față e doar poligonul  care se întinde pe câteva hectare. Nu a plouat aseară, nu a fulgerat să zici că a luat foc de la asta. Bătea vântul tare și asta a ajutat focul să se întindă. Pompierii au spus clar, mână criminală, pentru că locul e chiar în câmp, sunt chiar sub barajul de la Zibăneni, nu este curent electric. Așa scrie și în procesul verbal: mână criminală, foc pus intenționat.

Am o pagubă de cel puțin 700 de milioane de lei, am rămas în prag de iarnă fără furaje la oi. Toți baloții i-am cumpărat că pe la noi nu sunt. Și ce am mai reușit să fac de aici. Dacă am deranjat pe cineva, asta e. Azi merg la Poliție să dau declarație pentru că m-au întrebat dacă suspectez pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Poate deranjez că spun lucrurilor pe nume, a declarat Dan Petrescu, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș nu s-a ferit niciodată să-și ceară drepturile. În vara anului trecut, Dan Petrescu, a ieșit cu turma lui de peste 1.000 de oi, pe străzile din Curtea de Argeș, pentru că primăria refuza să-i dea pășunea pe care fermierul o folosise timp de 10 ani. S-a luptat pentru această pășune în instanță, să anuleze o licitație presupus aranjată.

Același oier nu s-a temut să meargă, alături de fermierii Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, din Sibiu și Ionică Sterp din Bihor, până-n inima Europei, la Bruxelles. Anul trecut, în decembrie, cei trei oieri au depus mai multe sesizări la Bruxelles, la instituțiile europene, Parlamentul European, Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană, DG Agri, și OLAF, organismul care se ocupă cu anchetarea fraudelor cu bani europeni.

macovei-oieri-trei_b

Dreapta, lângă europarlamentarul Monica Macovei, este Dan Petrescu.

În țară, Dan Petrescu a depus memorii la prim-ministrul României, la președintele României, plângeri la Direcția Națională Anticorupție în care acuză că pășunile sunt atribuite prin licitații trucate, că subvențiile mari din oierit, sprijinul cuplat, sunt acordate incorect , certificatele de origine pentru berbeci sunt fabricate pe bandă rulantă, pentru că de aceste acte depinde acordarea celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat, și că există o mafie care se dezvoltă chiar sub ochii ministrului agriculturii, Petre Daea, și-n care ar fi amestecați și funcționari ai Ministerului Agriculturii.

În urma plângerii depusă de oieri, Direcția Națională Anticorupție a demarat ancheta penală, iar pe 9, 10 și 12 octombrie 2018, cei trei oieri, care luptă să se descopere afacerile necinstite din oieritul din România, Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp și Dan Petrescu au fost audiați de DNA.

Pe 10 octombrie 2018, Dan Petrescu a fost la pichetarea Ministerului Agriculturii, alături tot de ciobanii care-și spun adevărați și care nu vor să renunțe la luptă, Ghiță Ciobanul și Ionică Sterp. Fermierul din Curtea de Argeș nu s-a temut, din nou, să spună lucrurile care-i dor amarnic pe unii de care depinde soarta oieritului.

10-oct-ciobani_b

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT pe cap de oaie, 20 de lei, credeți că putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  ne-a declarat pe 10 octombrie, în timpul protestului de la minister, Dan Petrescu.

Vizualizat: 11485 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Viorel.Bz
|
10. 25, 2018. Thursday 13:19
Cred ca autorul piroman ar fi trebuit sa lase la fata locului si o felicitare cu textul: CU DRAG DIN PARTEA GUVERNULUI
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii