Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIER CARE A FOST LA PROTESTUL DE LA MINISTERUL AGRICULTURII, VICTIMĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A DAT FOC LA TOT FURAJUL!

Publicat: 25 octombrie 2018 - 08:18
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș, unul dintre cei trei ciobani care-și spun adevărați și care a ajuns până la Bruxelles cu necazurile din oierit, participant și pichetarea Ministerului Agriculturii pe data de 10 octombrie 2018, a fost victima unei mâini criminale. Azi-noapte, oierului i-a ars tot furajul pregătit pentru iarnă pentru ovine. 10.000 de baloți de lucernă și fân! Poliția a scris în procesul verbal: mână criminală.

Crescătorul de ovine spune că focul a izbucnit miercuri seara, în jurul orei 21 și s-a întins cu repeziciune înghițind 10.000 de baloți de lucernă și fân, furajul pregătit pentru oi pentru iarnă. Vâlvătaia care s-a ridicat până la cer abia a fost stinsă la miezul nopții de pompieri. La locul incendiului a venit și Poliția, iar în procesul verbal întocmit de oamenii legii scrie, ne spune oierul, că o mână criminală a pus focul.

Tot ce aveam furaj pentru iarnă, 10.000 de baloți de lucernă și fân, totul a ars. Pompierii și Poliția m-au întrebat dacă am dușmani, dacă bănuiesc pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Nu m-am certat cu nimeni, nu știu să am așa dușmani. Focul nu avea de la ce să izbucnească dacă nu-l punea cineva. Baloții îi am la 10 kilometri de Curtea de Argeș, în comuna Băiculești, la Valea lui Enache.

Locul unde era depozitat furajul este închis cu garduri, iar de o parte am un canal de fugă și de cealaltă parte, un râu, practic, este prins între canal și râu. Nu sunt case în jur. În față e doar poligonul  care se întinde pe câteva hectare. Nu a plouat aseară, nu a fulgerat să zici că a luat foc de la asta. Bătea vântul tare și asta a ajutat focul să se întindă. Pompierii au spus clar, mână criminală, pentru că locul e chiar în câmp, sunt chiar sub barajul de la Zibăneni, nu este curent electric. Așa scrie și în procesul verbal: mână criminală, foc pus intenționat.

Am o pagubă de cel puțin 700 de milioane de lei, am rămas în prag de iarnă fără furaje la oi. Toți baloții i-am cumpărat că pe la noi nu sunt. Și ce am mai reușit să fac de aici. Dacă am deranjat pe cineva, asta e. Azi merg la Poliție să dau declarație pentru că m-au întrebat dacă suspectez pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Poate deranjez că spun lucrurilor pe nume, a declarat Dan Petrescu, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș nu s-a ferit niciodată să-și ceară drepturile. În vara anului trecut, Dan Petrescu, a ieșit cu turma lui de peste 1.000 de oi, pe străzile din Curtea de Argeș, pentru că primăria refuza să-i dea pășunea pe care fermierul o folosise timp de 10 ani. S-a luptat pentru această pășune în instanță, să anuleze o licitație presupus aranjată.

Același oier nu s-a temut să meargă, alături de fermierii Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, din Sibiu și Ionică Sterp din Bihor, până-n inima Europei, la Bruxelles. Anul trecut, în decembrie, cei trei oieri au depus mai multe sesizări la Bruxelles, la instituțiile europene, Parlamentul European, Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană, DG Agri, și OLAF, organismul care se ocupă cu anchetarea fraudelor cu bani europeni.

macovei-oieri-trei_b

Dreapta, lângă europarlamentarul Monica Macovei, este Dan Petrescu.

În țară, Dan Petrescu a depus memorii la prim-ministrul României, la președintele României, plângeri la Direcția Națională Anticorupție în care acuză că pășunile sunt atribuite prin licitații trucate, că subvențiile mari din oierit, sprijinul cuplat, sunt acordate incorect , certificatele de origine pentru berbeci sunt fabricate pe bandă rulantă, pentru că de aceste acte depinde acordarea celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat, și că există o mafie care se dezvoltă chiar sub ochii ministrului agriculturii, Petre Daea, și-n care ar fi amestecați și funcționari ai Ministerului Agriculturii.

În urma plângerii depusă de oieri, Direcția Națională Anticorupție a demarat ancheta penală, iar pe 9, 10 și 12 octombrie 2018, cei trei oieri, care luptă să se descopere afacerile necinstite din oieritul din România, Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp și Dan Petrescu au fost audiați de DNA.

Pe 10 octombrie 2018, Dan Petrescu a fost la pichetarea Ministerului Agriculturii, alături tot de ciobanii care-și spun adevărați și care nu vor să renunțe la luptă, Ghiță Ciobanul și Ionică Sterp. Fermierul din Curtea de Argeș nu s-a temut, din nou, să spună lucrurile care-i dor amarnic pe unii de care depinde soarta oieritului.

10-oct-ciobani_b

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT pe cap de oaie, 20 de lei, credeți că putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  ne-a declarat pe 10 octombrie, în timpul protestului de la minister, Dan Petrescu.

Vizualizat: 11172 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

25 noiembrie 2020 - 10:47

SUBVENȚII APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna octombrie, aferente serviciilor prestate în luna septembrie și trimestrul al III-lea 2020.

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

25 noiembrie 2020 - 09:59

MESAJE DE LA FERMIERI! AGROINFO a primit mesajul unui crescător de bovine supărat că nici acum, prin schimbarea datei istorice, de referință, la bovine, el nu va beneficia de ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat și care depinde de această dată de referință.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

24 noiembrie 2020 - 13:19

OFICIAL! În Ședința Guvernului din 23 noiembrie 2020 a fost aprobată o Hotărâre prin care aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor se prelungește cu 6 luni, respectiv până la data de 30 iunie 2021, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

APEL DISPERAT CRESCĂTOR DE VACI CĂTRE MINIȘTRII OROS ȘI VELA!

APEL DISPERAT CRESCĂTOR DE VACI CĂTRE MINIȘTRII OROS ȘI VELA!

24 noiembrie 2020 - 07:34

VOCEA FERMIERULUI. Crescătorul de bovine Mihai Ionel Ambruș din județul Bihor face un apel disperat către ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul agriculturii, Adrian Oros. Carantina instituită în unele localități îi împiedică pe operatori să ajungă la fermele unde trebuie făcute însămânțările la vite. Operatorii sunt în vârstă și acesta ar fi motivul pentru care li se interzice să intre într-o localitate carantinată.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Viorel.Bz
|
10. 25, 2018. Thursday 13:19
Cred ca autorul piroman ar fi trebuit sa lase la fata locului si o felicitare cu textul: CU DRAG DIN PARTEA GUVERNULUI
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Ferma Agro Edma colaborează cu General Leasing din 2010. Primul tractor Massey Ferguson pe care l-au avut în fermă, model 8450, de 235 CP, a fost dat la buy-back la 19.000 de ore lucrate, fără nici o problemă majoră, ceea ce a fost un motiv suficient de bun ca să îşi înnoiască parcul de utilaje tot cu tractoare Massey Ferguson.

Din 2016, lucrează în fermă cu un tractor Massey Ferguson 7726 Dyna 6 Power Shift, de 255 CP, pe care îl folosesc pentru pregătit terenul cu combinatorul sau cu un disc uşor, pentru efectuarea tratamentelor şi fertilizat. În toamna lui 2019 au achiziţionat de la General Leasing un pachet de utilaje în valoare de peste 700.000 euro, ce include combina Ideal 9T, două discuri, o maşină de erbicidat şi o maşină de fertilizat, precum şi un tractor Massey Ferguson 8740 Dyna VT, de 400 CP, pentru lucrări grele, cu un disc de 7 m şi scarificator. Negociază deja să mai cumpere de la General Leasing încă un tractor Massey Ferguson de 220-250 CP.

„O caracteristică unică a tractoarelor Massey Ferguson este capacitatea de ridicare la capătul tiranţilor. În cazul seriei 8700, aceasta este de 12 tone, iar modelul 7726 poate ridica 10,5 tone”, spune Alexandru Antonesei.

Reporter: Violeta Mâț

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Poftiţi la poze

Poftiţi la poze
La un fotograf au venit mai mulţi chinezi pentru a se fotografia. Detalii