Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OIER CARE A FOST LA PROTESTUL DE LA MINISTERUL AGRICULTURII, VICTIMĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A DAT FOC LA TOT FURAJUL!

Publicat: 25 octombrie 2018 - 08:18
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș, unul dintre cei trei ciobani care-și spun adevărați și care a ajuns până la Bruxelles cu necazurile din oierit, participant și pichetarea Ministerului Agriculturii pe data de 10 octombrie 2018, a fost victima unei mâini criminale. Azi-noapte, oierului i-a ars tot furajul pregătit pentru iarnă pentru ovine. 10.000 de baloți de lucernă și fân! Poliția a scris în procesul verbal: mână criminală.

Crescătorul de ovine spune că focul a izbucnit miercuri seara, în jurul orei 21 și s-a întins cu repeziciune înghițind 10.000 de baloți de lucernă și fân, furajul pregătit pentru oi pentru iarnă. Vâlvătaia care s-a ridicat până la cer abia a fost stinsă la miezul nopții de pompieri. La locul incendiului a venit și Poliția, iar în procesul verbal întocmit de oamenii legii scrie, ne spune oierul, că o mână criminală a pus focul.

Tot ce aveam furaj pentru iarnă, 10.000 de baloți de lucernă și fân, totul a ars. Pompierii și Poliția m-au întrebat dacă am dușmani, dacă bănuiesc pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Nu m-am certat cu nimeni, nu știu să am așa dușmani. Focul nu avea de la ce să izbucnească dacă nu-l punea cineva. Baloții îi am la 10 kilometri de Curtea de Argeș, în comuna Băiculești, la Valea lui Enache.

Locul unde era depozitat furajul este închis cu garduri, iar de o parte am un canal de fugă și de cealaltă parte, un râu, practic, este prins între canal și râu. Nu sunt case în jur. În față e doar poligonul  care se întinde pe câteva hectare. Nu a plouat aseară, nu a fulgerat să zici că a luat foc de la asta. Bătea vântul tare și asta a ajutat focul să se întindă. Pompierii au spus clar, mână criminală, pentru că locul e chiar în câmp, sunt chiar sub barajul de la Zibăneni, nu este curent electric. Așa scrie și în procesul verbal: mână criminală, foc pus intenționat.

Am o pagubă de cel puțin 700 de milioane de lei, am rămas în prag de iarnă fără furaje la oi. Toți baloții i-am cumpărat că pe la noi nu sunt. Și ce am mai reușit să fac de aici. Dacă am deranjat pe cineva, asta e. Azi merg la Poliție să dau declarație pentru că m-au întrebat dacă suspectez pe cineva. Pe cine să bănuiesc?! Poate deranjez că spun lucrurilor pe nume, a declarat Dan Petrescu, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Crescătorul de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș nu s-a ferit niciodată să-și ceară drepturile. În vara anului trecut, Dan Petrescu, a ieșit cu turma lui de peste 1.000 de oi, pe străzile din Curtea de Argeș, pentru că primăria refuza să-i dea pășunea pe care fermierul o folosise timp de 10 ani. S-a luptat pentru această pășune în instanță, să anuleze o licitație presupus aranjată.

Același oier nu s-a temut să meargă, alături de fermierii Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, din Sibiu și Ionică Sterp din Bihor, până-n inima Europei, la Bruxelles. Anul trecut, în decembrie, cei trei oieri au depus mai multe sesizări la Bruxelles, la instituțiile europene, Parlamentul European, Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană, DG Agri, și OLAF, organismul care se ocupă cu anchetarea fraudelor cu bani europeni.

macovei-oieri-trei_b

Dreapta, lângă europarlamentarul Monica Macovei, este Dan Petrescu.

În țară, Dan Petrescu a depus memorii la prim-ministrul României, la președintele României, plângeri la Direcția Națională Anticorupție în care acuză că pășunile sunt atribuite prin licitații trucate, că subvențiile mari din oierit, sprijinul cuplat, sunt acordate incorect , certificatele de origine pentru berbeci sunt fabricate pe bandă rulantă, pentru că de aceste acte depinde acordarea celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat, și că există o mafie care se dezvoltă chiar sub ochii ministrului agriculturii, Petre Daea, și-n care ar fi amestecați și funcționari ai Ministerului Agriculturii.

În urma plângerii depusă de oieri, Direcția Națională Anticorupție a demarat ancheta penală, iar pe 9, 10 și 12 octombrie 2018, cei trei oieri, care luptă să se descopere afacerile necinstite din oieritul din România, Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp și Dan Petrescu au fost audiați de DNA.

Pe 10 octombrie 2018, Dan Petrescu a fost la pichetarea Ministerului Agriculturii, alături tot de ciobanii care-și spun adevărați și care nu vor să renunțe la luptă, Ghiță Ciobanul și Ionică Sterp. Fermierul din Curtea de Argeș nu s-a temut, din nou, să spună lucrurile care-i dor amarnic pe unii de care depinde soarta oieritului.

10-oct-ciobani_b

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT pe cap de oaie, 20 de lei, credeți că putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  ne-a declarat pe 10 octombrie, în timpul protestului de la minister, Dan Petrescu.

Vizualizat: 11024 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

24 septembrie 2020 - 20:25

PLATA AJUTORULUI DE MINIMIS! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut pe Facebook ca Marian Stuparul Oltean, a anunțat astăzi că are semnale de la apicultori din toată țara că a început plata ajutorului de minimis de 25 de lei/familia de albine.
Banii au ajuns deja la mai mulți apicultori.

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

24 septembrie 2020 - 19:48

SCRAPIA, BOALĂ MORTALĂ LA OVINE. Două focare de scrapie la ovine au fost depistate la două ferme din județul Giurgiu. Au fost sacrificate 300 de ovine și alte 900 de ovine vor fi duse la abator pentru sacrificare. Scrapia este o boală mortală, fără leac. De multe ori, acolo unde este descoperit un focar de scrapie, este sacrificată întreaga turmă, iar proprietarul primește despăgubiri.

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

24 septembrie 2020 - 16:14

EXCLUSIV AGROINFO. Data de referință pentru plata ajutorului excepțional de maxim 7.000 euro/fermă, acordat crescătorilor de animale pe Măsura 21, este 1 iulie 2020. Dacă la 1 iulie 2020, am avut în fermă 11 vaci eligibile pentru acest ajutor și acum mai am doar 5, pentru câte vaci primesc ajutorul? Ne-a întrebat un crescător de bovine din județul Maramureș.

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

24 septembrie 2020 - 14:33

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Viorel.Bz
|
10. 25, 2018. Thursday 13:19
Cred ca autorul piroman ar fi trebuit sa lase la fata locului si o felicitare cu textul: CU DRAG DIN PARTEA GUVERNULUI
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii