KWS+
Reclama header after big part 2

OI ÎNFOMETATE, PRIN LANURILE FERMIERILOR!

Publicat: 13 decembrie 2017 - 10:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Daniel Coroamă, tânărul fermier care a făcut, anul trecut, greva foamei, alături de Costel Caraș, în fața Guvernului, pentru că subvențiile întârziau, se plânge acum de un alt necaz care l-a lovit. Turme de oi înfometate îi distrug culturile agricole.  

Practic nu există zi de la Dumnezeu în care un fermier să nu-mi povestească cum i-au cotropit oile lanurile. Mai ales în perioada de iarnă, dar și începând de la treieratul orzului și al grâului până la așezatul zăpezii în strat gros. coroama-bun_bAsta dacă au noroc, altfel Țurcana are leac și de zăpada nu prea groasă. Așa a pățit-o de curând și tânărul Daniel Coroamă din Rădăuți, fermierul cu piciorul în ghips care a făcut greva foamei în fața Guvernului Cioloș. Drept consecință a acestui protest pentru că întârzia plata subvențiilor APIA, Coroamă a fost călcat de autoritățile locale și a fost asaltat de amenzi, în loc de o soluție care să-l scoată din faliment.

VEZI AICI POVESTEA TRISTĂ A TÂNĂRULUI FERMIER!

Acesta nu a apucat să culeagă porumbul cultivat pe aproximativ 50 ha (din care a recoltat pentru siloz 14-15 ha) pentru cele 70 de vaci pe care le-a lăsat în grija fratelui său. Fiind un hibrid tardiv, în zona cea mai de nord a României, folosit și pentru siloz și pentru boabe, recoltatul acestuia se face prin decembrie.

Numai că păstorul unei turme de 600 de oi, cu care are probleme mari din perioada când se ocupa direct de fermă (atunci acesta l-a atacat și i-a rupt piciorul iar procuratura i-a dat NUP!!!!) i-a „rezolvat” mai mult de jumătate din suprafața cu porumb ce urma să fie recoltat curând. Prima dată l-a surprins cu turma în lanul de porumb pe 26 noiembrie când una din oi a și decedat de prea mult porumb mâncat. Apoi pe 30 noiembrie, dar și pe 10 decembrie, deși în această perioadă la Rădăuți a și nins.

Prăpădul cel mai mare l-ar fi făcut oile în zona numită Dealul Crucii. Fermierul face toate demersurile legale spre a-și acoperi paguba, dar nu prea mai are înceredere în autoritățile locale. Așa că, se vede în situația de a rămâne fără nutreț în pragul iernii pentru bietele vaci care acum sunt doar în grija fratelui său, el alegând să se întoarcă în Austria la muncă, disperat din pricină că nu are cu ce să-și întrețină familia și mica fermă. oi-in-lan_b

Fermierii se lovesc zilnic de astfel de situații în care crescători de oi fără terenuri (în acest caz crescătorul de oi, conform afirmațiilor fermierului rădăuțean, nu are decât 2 ha teren agricol!!!!) rezolvă foamea turmelor prin pășunatul pe terenurile altora.
În fotografii se vede dezastrul din porumbul fermierului. În lan au rămas și oasele oii, mâncate apoi tot de câinii ciobanului.

Țin minte că am tot auzit propunându-se de nenumărate ori ca subvențiile să le fie acordate crescătorilor de animale, care nu dețin teren agricol, doar dacă fac dovada că au achiziționat nutreț în cantități suficiente pentru animalele pe care le cresc. Ar fi o măsură care ar limita excesele de acest fel în care, „haiducește, unii trăiesc pe spinarea nostră”, încheie cu mult năduf tânărul fermier din Rădăuți, județul Suceava, oricum dezamăgit de realitățile din țară, care s-a reîntors la munca prin străini de anul trecut!!!

cultura-distrusa_b

Vizualizat: 5531 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

18 ianuarie 2021 - 10:02

SCRISOARE DESCHISĂ. Apicultorii români îi transmit ministrului agriculturii, Adrian Oros, o scrisoare deschisă prin care-i cer să anuleze autorizațiile eliberate pentru acest an pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea semințelor de sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Apicultorii au transmis astăzi scrisoarea către AGROINFO.

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU FERMELE DE ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE!

PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU FERMELE DE ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE!

18 ianuarie 2021 - 08:02

ATENȚIE! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Supărare

Supărare
Soţul, întorcându-se seara de la serviciu, este întâmpinat de soţie cu un afiş în mâini: Detalii