Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

NU MAI LOVIȚI ÎN OIERII ȘI OIERITUL DIN ROMÂNIA!

Publicat: 15 septembrie 2019 - 11:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SĂ DISTRUGĂ OIERITUL DIN ROMÂNIA! Crescătorii de ovine din România sunt revoltați de campania acerbă care se duce pentru interzicerea exportului de ovine vii din România în țările arabe. Trei asociații acuză jocuri de interese economice care se fac pe piața exportului de animale vii pentru excluderea României dintre exportatorii de ovine vii. Inserăm integral scrisoarea transmisă nouă de asociațiile oierilor români.

La  nivelul UE, sectoarele ovinelor și caprinelor din Europa, sunt formate din întreprinderi agricole tradiționale importante, care susţin supraviețuirea a mii de producători și care furnizează produse de o excelentă calitate și cu caracteristici specifice, precum și produse derivate, având astfel o contribuție socio-economică esențială în zonele rurale ale UE.scrisoare-oieri-exp_b

După datele comunicate de FAO , structura medie a producțiilor  obţinute de la ovine în ţările UE este orientată preponderent spre producţia de carne (circa 72 %), urmând apoi laptele (23 %), pielicele (5-6 %) și lână(3-4%).

Din agricultura românească, sectorul de creştere al ovinelor a asigurat în totalitate necesarul intern de carne, brânzeturi, lână şi piei  anual, având posibilitatea ca un procent considerabil de carne de oaie să fie valorificat la export.

În opinia reprezentanților oviculturii, sectorul de creştere al ovinelor din România, este un sector prioritar al agriculturii, care trebuie susţinut şi dezvoltat pe termen mediu şi lung, menţinerea şi dezvoltarea acestui sector fiind un proces complex, politic şi social, dependent de îmbunătăţirea bazei furajere, a producţiei de carne, de lapte și pielicele.

În cadrul U.E., România, ocupă o zonă geografică de interes deosebit, exploatarea ovinelor cunoaște în ultimii ani creșteri ale efectivelor și implicit  al producțiilor , cu preponderență producția de carne.

Având în vedere interesul crescut al țărilor din Orientul Mijlociu privind carnea de oaie din România, competiția în piață ( exportul) devine din ce în ce mai acerbă și cu mare atenție spre țara noastră din partea marilor exportatori Australia, N.Zeelandă, țări din  Europa.

România, prin tradiție , este una dintre țările cu un potențial deosebit în oierit și pe acest considerent statele amenințate cu apariția încă a unui competitor(România) pe piața cărnii de oaie încearcă în diferite forme să obstrucționeze relansarea exportului. Prin urmare, nu excludem  din calculele actuale această formă de obstrucționare , folosind ONG-uri gen , ’’Organizația Animals Internațional’’, ce  are  sediul în Australia, unul din principalele state exportatoare de carne de oaie.

România, prin formele de organizare, a legislației naționale  și Europene, respectă condițile de bunăstare privind exportul de animale în viu, de asemenea, prin noile măsuri, supraveghează îndeaproape toate transporturile de ovine către beneficiari , indiferent de perioada  când se efectuează acestea.

Organizațiile Crescătorilor de Ovine din România sunt interesate de dezvoltarea și modernizarea sectorului ovin și avem obligația să, solicităm în mod ferm încetarea de urgență de astfel de practici (filmări, înregistrări, comunicate, manipulări, intervenții prin demnitari europeni și nu numai), de denigrare a României, a modului de a efectua export de ovine  în perioada optimă de valorificare a animalelor de către producătorul român.

Este în mod cert o descurajare ce conduce în mod inevitabil la distrugerea oieritului din România, respectiv  a producătorului român.

Insistăm și avertizăm  ONG-urile, sau aparatul manipulator de obstrucționare privind  oieritul din România că nu vom ceda în fața acestori practici, totodată, solicităm ca toți cei care astăzi încearcă să blocheze exportul de oi să vină cu soluții pertinente și argumente solide în ceea ce susțin și nu folosind filmări manipulatoare .

Implicarea autorităților române (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), în colaborare cu Organizațiile Profesionale din domeniu, care fac eforturi deosebite ca oieritul, exportul de animale , să se desfășoare în condiții de bunăstare la standardele cele mai ridicate.

Statele dornice de achziții de animale din România participă anual la verificarea bunăstării animalelor și care își dau sau nu, acordul de parteneriat cu țara noastră. Prin urmare solicităm  ca toți cei care încercați practici neloiale NU MAI LOVIȚI ÎN PRODUCĂTORUL ROMÂN !!!!!

ACOC MOLDOOVIS Botoșani – Preș. dr.ing. Ionică NECHIFOR
ACOC PĂSTORUL ARAD – Preș. Nicolae CIORANU
ACOC MIORITA SIBIU – Preș. Nicolae MITREA

Vizualizat: 2775 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii