KWS+
Reclama header after big part 2

NOU MADR! ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR PENTRU COMBATEREA BOLILOR ȘI DĂUNĂTORILOR!

Publicat: 22 iunie 2019 - 14:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU PROTECTIA PLANTELOR oferă si pune la dispoziția fermierilor si asociațiilor de fermieri consiliilor locale și județene, direcțiilor agricole și silvice județene, unităților fitosanitare județene, asociațiilor profesionale din domeniu, servicii, produse specifice, și asistență tehnică, recomandări privind protecția culturilor agricole, horticole, forestiere precum și a produselor agro-alimentare depozitate, anunță Ministerul Agriculturii toți fermierii interesați.

IDENTIFICARE, DIAGNOSTICARE, EVALUARE GRAD DE ATAC/INFESTARE

o Identificare morfologica si moleculara a agenților de dăunare (patogeni, dăunători si buruieni), in laborator si/sau pe teren
o Evaluare frecventa si grad de atac produs de patogeni, dăunători și buruieni pe teren
o Elaborare de harți de răspândire a agenților de dăunare (boli, dăunători, buruieni) și de risc fitosanitar asociat
o Prognoza apariției agenților de dăunare si avertizarea momentului optim de aplicare a tratamentelor de combatere corelat cu pragul economic de dăunare sau nivelul acceptat de beneficiar

DETECTAREA TIMPURIE SI MONITORIZAREA SPECIILOR INVAZIVE

o Sisteme de detectare timpurie a bolilor si dăunătorilor, monitorizare, evaluarea riscului de prezenta și elaborarea măsurilor de combatere
o Identificare și monitorizare a infestării terenurilor cu specii de buruieni invazive precum ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) pentru aplicarea măsurilor prevăzute în Legea 62/2018 si conform altor prevederi legale

PROGRAME DE PROTECȚIE INTEGRATĂ PENTRU CULTURI AGRICOLE, FORESTIERE ȘI PRODUSE DEPOZITATE prin:

o scheme de combatere folosind produse fitosanitare cu toxicitate redusă față de mediu
o programe de gestionare a agenților de dăunare, adecvate condițiilor naturale și socio-economice (schimbări climatice, perdele forestiere, terenuri degradate, parcuri, locuri de joacă, aeroporturi, etc.)
o implementare de tehnologii pentru protecția plantelor
o evaluarea eficienței măsurilor de protecție aplicate/recomandate cu scopul perfecționării metodelor de combatere integrată.

OFERIREA DE PRODUSE BIOLOGICE EXPERIMENTALE

o Biofungicide, antibiotice naturale, bioinsecticide, stimulatori de creștere a plantelor, fertilizanți organici îmbogățiți microbiologic, bio-agro-inoculanți.

PROGRAME DE GESTIONARE A REZISTENTEI A AGENȚILOR DE DĂUNARE LA PESTICIDE

o Identificare factori care au condus la apariția fenomenului de rezistență
o Monitorizare agenți de dăunare care manifesta rezistență
o Elaborare de masuri optime specifice de reducere a fenomenului de rezistență la pesticide

SERVICII ȘI CONSULTANȚĂ PENTRU COMBATEREA DĂUNĂTORILOR

o Eliberare buletine de analiză fitosanitară
o Testarea activității biologice a produselor de protecție a plantelor conform Bunelor Practici de Experimentare (BPE), în vederea omologării acestora
o Evaluarea dosarelor de eficacitate biologică a produselor de protecție a plantelor în vederea omologării, pe procedura europeană
o Evaluarea dosarelor pentru produse de protecție a plantelor privind reziduurile
o Evaluarea laboratoarelor în vederea acreditării pentru realizarea testelor biologice, oficial recunoscute, a produselor de protecția plantelor, în conformitate cu principiile BPE
o Evaluarea și testarea produselor biologic active
o Evaluarea riscului Eco toxicologic al produselor biologic active
o Cursuri de instruire pentru studenți, fermieri, agenți economici
o Instructaje specifice profilului de protecție a plantelor
o Specializări pentru elevi, studenți si absolvenți ai învățământului superior cu specific agricol și biologic
o Informări legislative privind regimul produselor de uz fitosanitar, ariile naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, in conformitate cu prevederile europene
o Furnizare de materiale informative specifice (cărți, broșuri de popularizare, ghiduri de bună practică, documentare pe subiecte de interes, studii prospective), la cerere sau on-line (www. icdpp.ro; facebook).

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, Bd. Ion Ionescu de la Brad 8, Sector 1, București, România.
e-mail: secretariat_științific@icdpp.ro, secretariat_general@icdpp.ro
tel.021.269.32.31, 021.269.32.39

Vizualizat: 2468 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

21 ianuarie 2021 - 11:06

SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021! Schemele de plăți directe pe care pot să le ceară anul acesta fermierii, crescătorii de animale, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost anunțate miercuri, 20 ianuarie 2021, de ministrul agriculturii, Adrian Oros. AGROINFO vă pune la dispoziție lista subvențiilor APIA, alcătuită pe baza declarației făcută de șeful MADR și conform regulamentului european în vigoare pentru anii de tranziție 2021-2022.

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

21 ianuarie 2021 - 09:09

BANI ÎN 2021 PENTRU FERMELE MICI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că fermele mici vor beneficia anul acesta de sprijin financiar, Submăsura 6.3 - Dezvoltare ferme mici.

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

20 ianuarie 2021 - 20:57

PLĂȚI CRESCĂTORI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat astăzi, 20 ianuarie 2021, GHIDUL SOLICITANTULUI MĂSURA 14 –„BUNĂSTAREA ANIMALELOR” DIN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ PNDR 2020 -PACHETUL A) – PLĂȚI ÎN FAVOAREA BUNĂSTĂRII PORCINELOR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 14:58
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
1.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 12:51
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii