Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOU MADR! ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR PENTRU COMBATEREA BOLILOR ȘI DĂUNĂTORILOR!

Publicat: 22 iunie 2019 - 14:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU PROTECTIA PLANTELOR oferă si pune la dispoziția fermierilor si asociațiilor de fermieri consiliilor locale și județene, direcțiilor agricole și silvice județene, unităților fitosanitare județene, asociațiilor profesionale din domeniu, servicii, produse specifice, și asistență tehnică, recomandări privind protecția culturilor agricole, horticole, forestiere precum și a produselor agro-alimentare depozitate, anunță Ministerul Agriculturii toți fermierii interesați.

IDENTIFICARE, DIAGNOSTICARE, EVALUARE GRAD DE ATAC/INFESTARE

o Identificare morfologica si moleculara a agenților de dăunare (patogeni, dăunători si buruieni), in laborator si/sau pe teren
o Evaluare frecventa si grad de atac produs de patogeni, dăunători și buruieni pe teren
o Elaborare de harți de răspândire a agenților de dăunare (boli, dăunători, buruieni) și de risc fitosanitar asociat
o Prognoza apariției agenților de dăunare si avertizarea momentului optim de aplicare a tratamentelor de combatere corelat cu pragul economic de dăunare sau nivelul acceptat de beneficiar

DETECTAREA TIMPURIE SI MONITORIZAREA SPECIILOR INVAZIVE

o Sisteme de detectare timpurie a bolilor si dăunătorilor, monitorizare, evaluarea riscului de prezenta și elaborarea măsurilor de combatere
o Identificare și monitorizare a infestării terenurilor cu specii de buruieni invazive precum ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) pentru aplicarea măsurilor prevăzute în Legea 62/2018 si conform altor prevederi legale

PROGRAME DE PROTECȚIE INTEGRATĂ PENTRU CULTURI AGRICOLE, FORESTIERE ȘI PRODUSE DEPOZITATE prin:

o scheme de combatere folosind produse fitosanitare cu toxicitate redusă față de mediu
o programe de gestionare a agenților de dăunare, adecvate condițiilor naturale și socio-economice (schimbări climatice, perdele forestiere, terenuri degradate, parcuri, locuri de joacă, aeroporturi, etc.)
o implementare de tehnologii pentru protecția plantelor
o evaluarea eficienței măsurilor de protecție aplicate/recomandate cu scopul perfecționării metodelor de combatere integrată.

OFERIREA DE PRODUSE BIOLOGICE EXPERIMENTALE

o Biofungicide, antibiotice naturale, bioinsecticide, stimulatori de creștere a plantelor, fertilizanți organici îmbogățiți microbiologic, bio-agro-inoculanți.

PROGRAME DE GESTIONARE A REZISTENTEI A AGENȚILOR DE DĂUNARE LA PESTICIDE

o Identificare factori care au condus la apariția fenomenului de rezistență
o Monitorizare agenți de dăunare care manifesta rezistență
o Elaborare de masuri optime specifice de reducere a fenomenului de rezistență la pesticide

SERVICII ȘI CONSULTANȚĂ PENTRU COMBATEREA DĂUNĂTORILOR

o Eliberare buletine de analiză fitosanitară
o Testarea activității biologice a produselor de protecție a plantelor conform Bunelor Practici de Experimentare (BPE), în vederea omologării acestora
o Evaluarea dosarelor de eficacitate biologică a produselor de protecție a plantelor în vederea omologării, pe procedura europeană
o Evaluarea dosarelor pentru produse de protecție a plantelor privind reziduurile
o Evaluarea laboratoarelor în vederea acreditării pentru realizarea testelor biologice, oficial recunoscute, a produselor de protecția plantelor, în conformitate cu principiile BPE
o Evaluarea și testarea produselor biologic active
o Evaluarea riscului Eco toxicologic al produselor biologic active
o Cursuri de instruire pentru studenți, fermieri, agenți economici
o Instructaje specifice profilului de protecție a plantelor
o Specializări pentru elevi, studenți si absolvenți ai învățământului superior cu specific agricol și biologic
o Informări legislative privind regimul produselor de uz fitosanitar, ariile naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, in conformitate cu prevederile europene
o Furnizare de materiale informative specifice (cărți, broșuri de popularizare, ghiduri de bună practică, documentare pe subiecte de interes, studii prospective), la cerere sau on-line (www. icdpp.ro; facebook).

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, Bd. Ion Ionescu de la Brad 8, Sector 1, București, România.
e-mail: secretariat_științific@icdpp.ro, secretariat_general@icdpp.ro
tel.021.269.32.31, 021.269.32.39

Vizualizat: 2426 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 14:58
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
1.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 12:51
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii