Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NOU MADR! ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR PENTRU COMBATEREA BOLILOR ȘI DĂUNĂTORILOR!

Publicat: 22 iunie 2019 - 14:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU PROTECTIA PLANTELOR oferă si pune la dispoziția fermierilor si asociațiilor de fermieri consiliilor locale și județene, direcțiilor agricole și silvice județene, unităților fitosanitare județene, asociațiilor profesionale din domeniu, servicii, produse specifice, și asistență tehnică, recomandări privind protecția culturilor agricole, horticole, forestiere precum și a produselor agro-alimentare depozitate, anunță Ministerul Agriculturii toți fermierii interesați.

IDENTIFICARE, DIAGNOSTICARE, EVALUARE GRAD DE ATAC/INFESTARE

o Identificare morfologica si moleculara a agenților de dăunare (patogeni, dăunători si buruieni), in laborator si/sau pe teren
o Evaluare frecventa si grad de atac produs de patogeni, dăunători și buruieni pe teren
o Elaborare de harți de răspândire a agenților de dăunare (boli, dăunători, buruieni) și de risc fitosanitar asociat
o Prognoza apariției agenților de dăunare si avertizarea momentului optim de aplicare a tratamentelor de combatere corelat cu pragul economic de dăunare sau nivelul acceptat de beneficiar

DETECTAREA TIMPURIE SI MONITORIZAREA SPECIILOR INVAZIVE

o Sisteme de detectare timpurie a bolilor si dăunătorilor, monitorizare, evaluarea riscului de prezenta și elaborarea măsurilor de combatere
o Identificare și monitorizare a infestării terenurilor cu specii de buruieni invazive precum ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) pentru aplicarea măsurilor prevăzute în Legea 62/2018 si conform altor prevederi legale

PROGRAME DE PROTECȚIE INTEGRATĂ PENTRU CULTURI AGRICOLE, FORESTIERE ȘI PRODUSE DEPOZITATE prin:

o scheme de combatere folosind produse fitosanitare cu toxicitate redusă față de mediu
o programe de gestionare a agenților de dăunare, adecvate condițiilor naturale și socio-economice (schimbări climatice, perdele forestiere, terenuri degradate, parcuri, locuri de joacă, aeroporturi, etc.)
o implementare de tehnologii pentru protecția plantelor
o evaluarea eficienței măsurilor de protecție aplicate/recomandate cu scopul perfecționării metodelor de combatere integrată.

OFERIREA DE PRODUSE BIOLOGICE EXPERIMENTALE

o Biofungicide, antibiotice naturale, bioinsecticide, stimulatori de creștere a plantelor, fertilizanți organici îmbogățiți microbiologic, bio-agro-inoculanți.

PROGRAME DE GESTIONARE A REZISTENTEI A AGENȚILOR DE DĂUNARE LA PESTICIDE

o Identificare factori care au condus la apariția fenomenului de rezistență
o Monitorizare agenți de dăunare care manifesta rezistență
o Elaborare de masuri optime specifice de reducere a fenomenului de rezistență la pesticide

SERVICII ȘI CONSULTANȚĂ PENTRU COMBATEREA DĂUNĂTORILOR

o Eliberare buletine de analiză fitosanitară
o Testarea activității biologice a produselor de protecție a plantelor conform Bunelor Practici de Experimentare (BPE), în vederea omologării acestora
o Evaluarea dosarelor de eficacitate biologică a produselor de protecție a plantelor în vederea omologării, pe procedura europeană
o Evaluarea dosarelor pentru produse de protecție a plantelor privind reziduurile
o Evaluarea laboratoarelor în vederea acreditării pentru realizarea testelor biologice, oficial recunoscute, a produselor de protecția plantelor, în conformitate cu principiile BPE
o Evaluarea și testarea produselor biologic active
o Evaluarea riscului Eco toxicologic al produselor biologic active
o Cursuri de instruire pentru studenți, fermieri, agenți economici
o Instructaje specifice profilului de protecție a plantelor
o Specializări pentru elevi, studenți si absolvenți ai învățământului superior cu specific agricol și biologic
o Informări legislative privind regimul produselor de uz fitosanitar, ariile naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, in conformitate cu prevederile europene
o Furnizare de materiale informative specifice (cărți, broșuri de popularizare, ghiduri de bună practică, documentare pe subiecte de interes, studii prospective), la cerere sau on-line (www. icdpp.ro; facebook).

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, Bd. Ion Ionescu de la Brad 8, Sector 1, București, România.
e-mail: secretariat_științific@icdpp.ro, secretariat_general@icdpp.ro
tel.021.269.32.31, 021.269.32.39

Vizualizat: 2350 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

09 iulie 2020 - 13:35

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 28.07.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în Trim. II și luna iunie a anului 2020.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

08 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

08 iulie 2020 - 11:42

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță astăzi lansarea în data de 13 iulie 2020 a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, cu o alocare de totală de 12.930.334 euro, informează MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 14:58
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
1.
MACASOI
|
06. 24, 2019. Monday 12:51
buna ziua
fratel meu Macasoi Petre din satul Puieni, com Prundu ,jud Giurgiu, cultiva tomate, pepeni , varza . in acest context i-ar fi foarte util sprijinul dumneavoastra.
multumesc
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii