Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

NOU ÎN LEGE! REGULI pentru PRODUCEREA și COMERCIALIZAREA HRANEI pentru ANIMALE!

Publicat: 11 mai 2017 - 12:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE! Ordinul privind procedura de autorizare/înregistrare sanitar-veterinară a unităților ce desfășoară activități în domeniul hranei pentru animale și a mijloacelor de transport al hranei pentru animale a fost publicat joi, 11 mai 2017, în Monitorul Oficial.

Potrivit acestui act normativ, unitățile din domeniul hranei pentru animalele din ferme, indiferent că este vorba de unități care produc hrana, o depozitează, o transportă sau doar intermediază, își pot desfășura activitatea numai după ce au fost autorizate de direcțiile sanitar-veterinare județene.

Pentru obținerea autorizației, reprezentantul legal al unității trebuie să depună la direcția sanitar-veterinară următoarele acte:

- cerere de autorizare sanitar-veterinară (modelul cererii este în anexa 3 a Ordinului ANSVSA);
- copie a certificatului unic de înregistrare a certificatului constatator emis de oficiul registrului comerțului pentru activitatea pentru care cere autorizarea;
- schița unității cu fluxurile tehnologice, dacă este cazul;
- copie a actului doveditor al dreptului de proprietate/folosință asupra spațiului în care-și desfășoară activitatea
- memoriu tehnic justificativ cu descrierea activității, utilajelor, ustensilelor, a procedurii de lucru, capacității de producție, depozitare, ambalare, după caz;
- lista cu personalul de specialitate, având calificările necesare pentru fabricarea hranei pentru animale, în cazul unităților producătoare;
- dovada achitării în contul direcției sanitar-veterinare a tarifului de autorizare.

Prin excepție, în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a Ordinului ANSVSA, unitățile care desfășoară activități în domeniul hranei pentru animale, cele care comercializează hrană sau unitățile din domeniul farmaceutic veterinar vor depune, odată cu documentația, o notificare și o declarație pe propria răspundere.

În cazul depunerii unei cereri și/sau a unei documentații incomplete, solicitantul este informat în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii și documentației să completeze cu actele necesare.

În termen de 25 de zile  lucrătoare de la depunerea documentației complete, direcția sanitar-veterinară verifică documentația și elaborează referatul de evaluare. Autorizația se emite în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data finalizării raportului.

Prin excepție, unitățile care doar intermediază procurarea hranei pentru animale și care nu dețin furaje sunt scutite de efectuarea evaluării la fața locului, dar vor semna declarația pe propria răspundere.

Dacă aceeași unitate desfășoară activități de producție și de comercializare, are nevoie de o singură autorizație sanitar-veterinară.

Autorizația sanitar-veterinară se va emite pentru activitățile desfășurate în fiecare punct de lucru al unității pentru care s-a depus dosarul. Autorizația își păstrează valabilitatea atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile sanitar-veterinare prevăzute de legislația în vigoare.

Direcțiile sanitar-veterinare județene pot acorda o autorizație temporară atunci când se constată că unitatea respectă parțial normele de igienă. Autorizația definitivă va fi acordată după încă o evaluare a unității, la o distanță de 3 luni. Dacă, după 3 luni, se constată doar progrese și unitatea nu îndeplinește toate normele de igienă, poate să beneficieze de o prelungire de încă 3 luni a autorizației temporare.

Dacă o unitate autorizată sanitar-veterinar își schimbă sediul, modificarea autorizației se va face fără perceperea unui tarif. Alta este situația în cazul în care își dezvoltă activitatea sau desfășoară noi activități, unitatea va trebuie să ceară o nouă autorizare.

activ-hrana_b

 

activ-hrana-doi_b

activ-hrana-trei_b

INTEGRAL ORDINUL ANSVSA ÎN MONITORUL OFICIAL NR.347 (I) DIN 11 MAI 2017 AICI!

Vizualizat: 6334 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery la Agromalim 2017

Titan Machinery la Agromalim 2017

În standul de la Agromalim 2017 Titan Machinery a prezenta fermierilor o gamă reprezentativă de utilaje agricole, în frunte cu vedeta Quadtrac 620 – tractorul şenilat articulat Case IH. Titan Machinery România este distribuitor exclusiv pentru utilajele agricole CASE IH, Väderstad şi utilajele de construcții CASE Construction, precum şi distribuitor pentru mărcile Maschio-Gaspardo, Great Plains, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma și MacDon.
Interviu cu Răzvan Tomescu - Marketing Manager - Titan Machinery România şi Bogdan Constantin - PR & Communication Specialist - Titan Machinery România;
Reporter Agroinfo: Gheorghe Ghişe;
Operator imagine: Claudiu Borobei;

Utilaje Väderstad la Agromalim 2017 CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017 Rapiţa, cultura anului în Arad!

Bancul zilei

Explicaţie...

Explicaţie...
De ce cârâie cioara când zboară? Detalii