Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOU ÎN LEGE! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CERTIFICATELE DE MOȘTENITOR EMISE ÎNAINTE DE 2011!

Publicat: 25 aprilie 2018 - 13:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA CADASTRULUI MODIFICATĂ! Guvernul României a aprobat, în ședința din 18 aprilie 2018, noi modificări la Legea cadastrului. Intabularea imobilelor poată fi făcută mai rapid, iar certificatele de moştenitor mai vechi de anul 2011 vor putea fi folosite fără acte suplimentare la înscrierea în cartea funciară, anunță Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit noilor prevederi din Legea cadastrului, proprietarii de terenuri sau imobile care dețin certificate de moștenitor eliberate înainte de 2011 le pot înscrie în cartea funciară, fără să aibă nevoie de alte acte suplimentare de la primărie.

Articolele din lege modificate, cu scopul de urgentării Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF):

Majorarea sumei cu care se finanţează lucrările de înregistrare sistematică contractate de primării! Cuantumul de maxim 60 de lei/carte funciară urmează a fi majorat proporțional cu gradul de dificultate al terenurilor, astfel, prețul plătit pe carte funciară poate să ajungă la maxim 132 de lei.

De asemenea, se va diminua termenul de soluţionare a cererilor de rectificare pentru lucrările de înregistrare sistematică efectuate la nivel de UAT, de la 60 la 30 zile de la finalizarea perioadei de difuzare, a anunţat ANCPI.

IMPORTANT! Modificările aduse recent se referă și la imobilele care nu sunt cuprinse în PNCCF, respectiv, crearea posibilității ca prima înregistrare a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară să se realizeze în baza certificatului de moștenitor, indiferent de data deschiderii succesiunii.

Suma totală alocată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în 2018, pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciarã, este de peste 400 milioane de lei. Astfel, în 2018, fiecare unitate administrativ-teritorialã (UAT) poate primi 155.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciarã, față de 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016.

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, case, apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane euro. 
         

Vizualizat: 3001 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

T6 cu Dynamic Command

T6 cu Dynamic Command

Edoardo Ronco, product marketing manager la New Holland pentru tractoare de putere medie, ne-a acordat un interviu cu ocazia expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, în care ne explică avantajele noilor tehnologii cu care sunt echipate tractoarele New Holland din gama T6.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii