Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NOU DIRECTOR la DAJ CLUJ!

Publicat: 24 decembrie 2017 - 08:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NUMIRE ÎN FUNCȚIE! Paul-Rareș Uifălean are 36 ani și peste 13 ani vechime „în câmpul muncii”. Este clujean, absolvent de horticultură la USAMV Cluj din 2004, căsătorit și fericitul tată al unui „ficior de 6 anișori”.

Imediat după absolvire s-a încadrat în privat, la o firmă care vinde inputuri fermierilor, SC AGROTOP SRL. Acolo unde avea să cunoacă un om important pentru viața lui, pe administratorul AGROTOP, Augustin Todea (fost ministru adjunct al Agriculturii înainte de 1989) de la care a învățat foarte mult.director-daj-cj_bdaj-cluj_b După zece ani în vânzarea de inputuri, activitatea care l-a adus în situația de a cunoaște foarte bine fermierii din zonă, a intrat în sistemul de stat în anul 2014 ca director la Casa Agronomului din Cluj. În 2016, datorită desfințării Casei Agronumului, a ajuns la Direcția Agricolă Județeană Cluj pe post de consilier principal, ocupat prin concurs. Din octombrie 2017 ocupă funcția de director executiv DAJ Cluj.

Pe 21 decembrie am trecut să-l felicit pentru ocuparea funcției de director executiv și să aflăm pentru cititorii noștri ce și cum mai este prin aagricultura Clujului. Așa am aflat că producția medie la porumb boabe s-a ridicat la 5022 kg/ha pe o suprafață cultivată de peste 40.000 ha, ceea ce face din porumb principala plantă de cultură din județul Cluj. Ca să vă faceți o idee, imediat după se situează grâul de consum cu puțin peste 11.000 ha, ceea ce înseamnă de aproape 4 ori mai puțin. Chiar și producția medie la grâu este cu 1.000 kg mai mică. Orzul și orzoaica au ocupat 10.350 ha oferind fermierilor o producție medie de 3,5 t/ha. Rapița tinde spre 2.000 ha (1.825 ha), iar ca producție medie se apropie de 2,8 t/ha pe când soia s-a cultivat pe 2.500 ha cu o medie de aproape 2,2 t/ha. Sfecla a trecut de 46 t/ha pe o suprafață de 1.038 ha. Iar cartoful, cea de-a doua pită a românilor, s-a cultivat oficial pe aproape 7.000 ha cu o medie a producției de doar 17 t/ha.

În programul de ajutor de minimis pentru producția de tomate în extrasezon (HG 39/2017) s-au înscris 51 de legumicultori din care doar 30 au dus programul până la capăt, 9 în primul ciclu de producție și 21 în ciclul doi. Cât privește programul cu lâna (HG nr 500/2017), în județul Cluj au fost înregistrați în program 1.503 crescători de oi cu o cantitate estimată de circa 950 t de lână.

Pe larg despre cine va colecta lâna în județ sau de ce au renunțat 20 de legumicultori la banii de minimis, ori despre cum vede noul director executiv anul viitor agricol ca și despre banii europeni în revista Ferma.

În județul Cluj s-au absorbit 44, 599 mil euro prin schemele de plăți finanțate prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură (așa numitele plăți directe), 7,464 mil euro pe măsurile compensatorii finanțate pin FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) și 8,408 mil euro prin Bugetul Național (ANT – urile). Subvențiile au fost plătite pentru 31.000 de cereri unice și o suprafață de peste 225.000 ha.

                                                             

Vizualizat: 4219 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

28 septembrie 2020 - 17:45

TERMEN APIA 29 SEPTEMBRIE 2020. O singură zi a mai rămas pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat crescătorilor de bovine care dețin minim 91 de capete bovine femele. Cuantumul ajutorului este de 100 de euro/cap de bovină femelă cu vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 16:34

ULTIMA ZI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că se depun cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, până la data de 29.09.2020, inclusiv.

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

28 septembrie 2020 - 10:59

GERMANIA. Guvernul german ia în considerare acordarea unui ajutor fermierilor, după scăderea preţurilor cărnii de porc, în urma descoperirii a 32 de mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, în landul Brandenburg, din estul ţării, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA DE MAXIM 7.000 EURO/FERMA DE ANIMALE!

28 septembrie 2020 - 09:03

ATENȚIE! CONDIȚIE APIA OBLIGATORIE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că este deschisă sesiunea pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele excepționale acordate micilor crescători de animale în cadrul Măsurii 21. Care este condiția obligatorie pe care un crescător de animale trebuie să o îndeplinească pentru a încasa ajutorul?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

28 septembrie 2020 - 06:57

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA APIA ÎNCASATĂ DE CEI MAI MULȚI FERMIERI? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la o întâlnire cu fermierii din Galați, că o soluție pentru a scăpa de vânătorii de subvenții este renunțarea la ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenția de care beneficiază cei mai mulți fermieri și crescători de animale, și transferarea banilor la sprijinul cuplat, subvenția de care beneficiază puțini crescători de animale.

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii