Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTERUL AGRICULTURII RĂSPUNDE LA ACUZAȚIILE LUI DIMITRIE MUSCĂ!

Publicat: 10 mai 2018 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REPLICA SECRETARULUI DE STAT DANIEL BOTĂNOIU PENTRU FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ! Unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă, a dat de pământ cu echipa Ministerului Agriculturii, de la ministrul Petre Daea la secretarul de stat Daniel Botănoiu. Agricultorul i-a acuzat de nepăsare și de boicotarea fermierilor. Acum vine și replica MADR. AGROINFO publică punctul de vedere transmis nouă de secretarul de stat Daniel Botănoiu. 

AICI AVEȚI INTERVENȚIA VEHEMENTĂ A FERMIERULUI DIMITRIE MUSCĂ! CE SPUNE ACESTA DESPRE ECHIPA DE CONDUCERE A MINISTERULUI AGRICULTURII CARE NU LE-A ÎNTINS O MÂNĂ DE AJUTOR FERMIERILOR, NU LE-A DAT DEROGARE PENTRU A INTERVENI CU AVIAȚIA UTILITARĂ LA SALVAREA CULTURII DE RAPIȚĂ!  

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ DĂ DE PĂMÂNT CU MINISTERUL AGRICULTURII!

colaj-musca-botanoiu_b

RĂSPUNSUL SECRETARULUI DE STAT MADR, DANIEL BOTĂNOIU, LA ACUZAȚIILE FĂCUTE DE FERMIER!

Precizări din partea Secretarului de Stat, Daniel Botănoiu ca urmare a afirmațiilor făcute de către domnul Dimitrie Muscă, fermier din județul Arad, în cadrul lucrărilor evenimentului Farm Food Forum organizat de către Federația Națională PRO AGRO, cu privire la corespondența purtată de acesta cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale referitoare la situația cu care s-a confruntat în primăvara anului 2018, este necesar a fi făcute o serie de precizări care să reflecte realitatea, așa cum este ea, nu cum deformat a fost prezentată de către fermier.

Domnul Dimitrie Muscă s-a adresat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în numele Combinatului Agroindustrial Curtici, la data de 26.03.2018 solicitând o derogare de la normele fitosanitare și de protecție a plantelor, în speță permisiunea de a aplica cu mijloace aviatice produse fitosanitare omologate pentru aplicare terestră, dar neomologate pentru aplicare cu mijloace aviatice.

Menționăm faptul că, produsele de protecție a plantelor autorizate în vederea aplicării prin pulverizare aeriană sunt stabilite în conformitate cu prevederile legislației europene și naționale referitoare la stabilirea cadrului instituțional de acțiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor. După cum se știe pulverizarea aeriană a pesticidelor este interzisă! Prin excepţie, pulverizarea aeriană poate fi permisă numai în cazuri speciale, cu condiţia respectării mai multor cerinţe cumulative.

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este alături de fermieri, fapt recunoscut chiar de către domnul Dimitrie Muscă, în numeroase rânduri, însă sprijinul acordat fermierilor trebuie să fie unul adecvat, eficient și în primul rând în deplină conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, am acordat posibilitatea de a utiliza serviciile aviației utilitare pentru pulverizarea pesticidelor, tocmai pentru că înțeleg contextul și că sunt alături de preocupările fermierilor din zonele afectate. Singura condiție impusă a fost să fie utilizate pesticide permise de legislația în vigoare.

Domnul Muscă a folosit aviația utilitară pentru tratamente cu pesticide deci a avut, din partea conducerii ministerului, înțelegerea maximă necesară! Grija mea principală este aceea de a respecta legea, însă, în egală măsură și de a ajuta producătorii agricoli. Potrivit prevederilor Directivei Europene nr 128/2009 de stabilire a unui cadru de acţiune comunitară în vederea utilizării durabile a pesticidelor, pulverizarea aeriană a pesticidelor poate avea efecte extrem de dăunătoare asupra sănătăţii umane şi asupra mediului, în special, din cauza devierii pulverizării.

Acesta a fost motivul principal pe care l-am avut în vedere la acordarea derogărilor și anume, să fie folosite doar pesticide pentru care există omologare în vederea aplicării prin pulverizare aeriană. Domnul Dimitrie Muscă, după cum îl cunosc, nu uită faptul că, toate derogările cu privire la tratamentul la sămânță cu neonicotinoide, din anul 2012 și până în prezent, poartă semnătura mea. Așa am demonstrat că știu ce trebuie și că am și curajul de a-mi asuma deciziile luate în interesul și beneficiul fermierilor români.

Cu stimă,

Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Vizualizat: 5703 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii