Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTERUL AGRICULTURII RĂSPUNDE LA ACUZAȚIILE LUI DIMITRIE MUSCĂ!

Publicat: 10 mai 2018 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REPLICA SECRETARULUI DE STAT DANIEL BOTĂNOIU PENTRU FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ! Unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă, a dat de pământ cu echipa Ministerului Agriculturii, de la ministrul Petre Daea la secretarul de stat Daniel Botănoiu. Agricultorul i-a acuzat de nepăsare și de boicotarea fermierilor. Acum vine și replica MADR. AGROINFO publică punctul de vedere transmis nouă de secretarul de stat Daniel Botănoiu. 

AICI AVEȚI INTERVENȚIA VEHEMENTĂ A FERMIERULUI DIMITRIE MUSCĂ! CE SPUNE ACESTA DESPRE ECHIPA DE CONDUCERE A MINISTERULUI AGRICULTURII CARE NU LE-A ÎNTINS O MÂNĂ DE AJUTOR FERMIERILOR, NU LE-A DAT DEROGARE PENTRU A INTERVENI CU AVIAȚIA UTILITARĂ LA SALVAREA CULTURII DE RAPIȚĂ!  

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ DĂ DE PĂMÂNT CU MINISTERUL AGRICULTURII!

colaj-musca-botanoiu_b

RĂSPUNSUL SECRETARULUI DE STAT MADR, DANIEL BOTĂNOIU, LA ACUZAȚIILE FĂCUTE DE FERMIER!

Precizări din partea Secretarului de Stat, Daniel Botănoiu ca urmare a afirmațiilor făcute de către domnul Dimitrie Muscă, fermier din județul Arad, în cadrul lucrărilor evenimentului Farm Food Forum organizat de către Federația Națională PRO AGRO, cu privire la corespondența purtată de acesta cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale referitoare la situația cu care s-a confruntat în primăvara anului 2018, este necesar a fi făcute o serie de precizări care să reflecte realitatea, așa cum este ea, nu cum deformat a fost prezentată de către fermier.

Domnul Dimitrie Muscă s-a adresat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în numele Combinatului Agroindustrial Curtici, la data de 26.03.2018 solicitând o derogare de la normele fitosanitare și de protecție a plantelor, în speță permisiunea de a aplica cu mijloace aviatice produse fitosanitare omologate pentru aplicare terestră, dar neomologate pentru aplicare cu mijloace aviatice.

Menționăm faptul că, produsele de protecție a plantelor autorizate în vederea aplicării prin pulverizare aeriană sunt stabilite în conformitate cu prevederile legislației europene și naționale referitoare la stabilirea cadrului instituțional de acțiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor. După cum se știe pulverizarea aeriană a pesticidelor este interzisă! Prin excepţie, pulverizarea aeriană poate fi permisă numai în cazuri speciale, cu condiţia respectării mai multor cerinţe cumulative.

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este alături de fermieri, fapt recunoscut chiar de către domnul Dimitrie Muscă, în numeroase rânduri, însă sprijinul acordat fermierilor trebuie să fie unul adecvat, eficient și în primul rând în deplină conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, am acordat posibilitatea de a utiliza serviciile aviației utilitare pentru pulverizarea pesticidelor, tocmai pentru că înțeleg contextul și că sunt alături de preocupările fermierilor din zonele afectate. Singura condiție impusă a fost să fie utilizate pesticide permise de legislația în vigoare.

Domnul Muscă a folosit aviația utilitară pentru tratamente cu pesticide deci a avut, din partea conducerii ministerului, înțelegerea maximă necesară! Grija mea principală este aceea de a respecta legea, însă, în egală măsură și de a ajuta producătorii agricoli. Potrivit prevederilor Directivei Europene nr 128/2009 de stabilire a unui cadru de acţiune comunitară în vederea utilizării durabile a pesticidelor, pulverizarea aeriană a pesticidelor poate avea efecte extrem de dăunătoare asupra sănătăţii umane şi asupra mediului, în special, din cauza devierii pulverizării.

Acesta a fost motivul principal pe care l-am avut în vedere la acordarea derogărilor și anume, să fie folosite doar pesticide pentru care există omologare în vederea aplicării prin pulverizare aeriană. Domnul Dimitrie Muscă, după cum îl cunosc, nu uită faptul că, toate derogările cu privire la tratamentul la sămânță cu neonicotinoide, din anul 2012 și până în prezent, poartă semnătura mea. Așa am demonstrat că știu ce trebuie și că am și curajul de a-mi asuma deciziile luate în interesul și beneficiul fermierilor români.

Cu stimă,

Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Vizualizat: 5582 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

03 iunie 2020 - 17:31

DECIZIE! Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde EUR (4 miliarde EUR pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde EUR pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane EUR, anunță astăzi Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

03 iunie 2020 - 17:06

SUBVENȚII APIA 2020! Aproape tot eșantionul de control, selectat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dintre fermierii care solicită subvenții agricole, va fi verificat prin teledetecție, anunță Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș.

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

03 iunie 2020 - 16:47

SUBVENȚIA APIA PĂȘUNE, MAI MARE! Subvenția APIA pentru pășuni și fânațe crește, în acest an, cu maxim 310 euro pe hectar dacă fermierii încheie angajamente de agro-mediu și climă, Măsura 10 PNDR 2020, anunță directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iunie 2020 - 14:07

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând de astăzi, 03 iunie 2020, efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile de plată depuse în luna aprilie, aferente serviciilor prestate în luna martie si trimestrul I al anului 2020.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

02 iunie 2020 - 17:24

FERMIERI, CEREȚI-VĂ DREPTURILE! Un europarlamentar român, membru în Comisia AGRI din Parlamentul European, îndeamnă fermierii români să facă front comun și să-și ceară drepturile. Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de 7.000 de euro/fermă. Fermierilor li se spune că au dreptul, dar Ministerul Agriculturii nu le-a comunicat nici până astăzi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de criză.

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

02 iunie 2020 - 16:16

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere modificarea de urgență a legii care a înmulțit taxele pentru țăranii români, cei care produc legume, carne, lapte, etc. și avantajează marile magazine, marii retaileri. Inserăm integral scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor români, Ministerului Agriculturii, prin care țăranii, micii fermieri, solicită modificarea de urgență a legii.

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

02 iunie 2020 - 10:04

NU RATA SUBVENȚIA APIA! Depune online cererea la APIA, nu rata subvenția! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campanie 2020 este 15 iunie 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

02 iunie 2020 - 09:51

SUBVENȚII APIA 2020. TERMEN LIMITĂ MODIFICARE CERERE. Fermierii care solicită anul acesta subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot să-și modifice cererea unică de plată până la data de 30 iunie 2020, fără penalități și până la data de 10 iulie 2020, cu penalități de 1% din subvențiile cuvenite pentru fiecare zi de întârziere. Ce puteți modifica în cererea unică APIA, care sunt formularele?

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

02 iunie 2020 - 08:20

SUBVENȚII APIA 2020! Plata suplimentară de maxim 97 de euro pe hectar poate fi solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar de către fermierii care fac cerere pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS). Concret, acest supliment pe hectar se adaugă la subvenția APIA pe suprafață. Vă spunem care sunt condițiile pentru a beneficia de un supliment de plată la hectar.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii