ALERTĂ RAPIDĂ ÎN TOATĂ ȚARA! Mierea polifloră, Fleur de Miel, importată din Franța și vândută românilor de un lanț de magazine, a fost retrasă de pe rafturi. Președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu a explicat ce s-a găsit în probele prelevate din această miere.
A doua zi după depistarea mierii care nu trebuie consumată, ANSVSA a transmis alertă rapidă în toată țara cu numele acestui produs!
Din 11 probe analizate din mierea polifloră, Fleur de Miel, una a fost depistată neconformă. Proveniența mierii este din Franța și avea o depășire de peste 50% a unei substanțe. Practic, zaharul regăsit sub formă de fructoză în această miere era depreciat.
Depășirea nu produce efecte negative asupra stării de sănătate, dar este o depreciere în structura produsului.Zaharul regăsit sub formă de fructoză nu era de cea mai bună calitate. Lotul avea 396 de recipiente. 108 au fost identificate în momentul testării probelor și au fost sechestrate, spune Geronimo Brănescu, președintele Autoritatea Națională Sanitară Veterinară
Șeful ANSVSA nu a dezvăluit numele lanțului de magazine unde a fost găsită mierea. O rețea de tip hypermarket. Deocamdată acestea sunt informațiile. Produsul este Fleur de Miel și provine din Franța, a spus Brănescu.
Cât de periculoasă este această miere dacă este consumată?
Mierea e dulce în continuare, dar, probabil, nu a fost corespunzător depozitată sau zaharurile administrate albinelor au fost industriale. Putem emite orice ipoteză. Repet, sunt modificări calitative, nu generează risc imediat pentru consum, a adăugat Brănescu.
Nu putem spune că mierea este falsificată, a spus și Ionel Bunea, consilier în Ministerul Agriculturii.
Ministerul Agriculturii a prezentat luni, 10 aprilie 2017, rezultatele verificărilor declanșate în toată țara vizavi de calitatea alimentelor importate. A fost verificat și nivelul de pesticide din legume și grăsimile vegetale pe care le conțin brânzeturile.
Au fost verificate 11 hipermarketuri. Au fost luate 175 de probe din produse alimentare: carne, pește, lapte, legume, fructe, miere, piure tomate și pastă de tomate. 46 de probe la carne – salam parizer, pate, ficat, etc., 46 probe la lapte, smântână, brânză, 16 probe la pește, conserve pește, 11 probe la miere, 4 probe la pasta tomate, 52 probe la legume, conopidă, mere, ardei gras, etc.
Toate sunt produse provenite din spațiul intracomunitar. La legume a fost determinat nivelul de pesticide, la produsele din carne, lapte, pește și miere, proprietățile fizico-chimice, iar la preparatele din lapte și grăsimile vegetale, a spus Ionel Bunea, consilier MADR.