Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJUL UNUI FERMIER pentru ROMÂNII CARE MUNCESC ÎN ALTE ȚĂRI: AM FOST SLUGĂ, DAR M-AM DEȘTEPTAT!

Publicat: 23 aprilie 2020 - 10:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NU MĂ MAI ÎNTORC ÎN NOROAIELE STRĂINILOR! Fermierul Ionel Ivasiuc din Lugoj a postat pe pagina sa Facebook un mesaj video pentru românii care muncesc în agricultura altor țări, pentru ferme străine. Mesajul a strâns rapid peste 15.000 de distribuiri. Ce le transmite fermierul românilor plecați să trudească la pământul altor țări?

"Dragi români, un mesaj pentru toți care mă vedeți. Voi sunteți un popor harnic și muncitor, un popor care vă place să puneți mâna să faceți. Dar aveți o problemă. Problema voastră este că nu vă gândiți cum să vă dezvoltați voi pentru voi și mergeți și lucrați pământurile străinilor, îi slujiți pentru niște bani. Ei vă dau mai mulți bani la început și iar voi lăcomiți. Dar nu uitați un lucru, și eu am umblat printre străini și am fost sluga grecilor, a italienilor, dar, la un moment dat, m-am deșteptat și am spus așa: numai tu poți să fii patron! numai tu ești persoana care mă poți plăti! Oare eu nu am nimic în capul meu? Să încep o mică afacere de familie? Și să produc, să fiu eu patronul meu, să lucrez pentru mine, să nu împart cu altul.

ionel-ivasiuc_b

Ionel Ivasiuc. Foto Facebook personal.

Patronii mei să ia coșul de bani, iar ce rămâne la fundul lui, măruntaie, să-mi dea mie, 40-50 de euro/zi, iar eu să fiu sluga lui de dimineața până seara?! Eu am început cu puțini bani, foarte puțini și toate serele și tot ce fac eu, au fost mai mult improvizate, sprijinite pe niște bâte, lețuri și scândurele. Și m-am mulțumit cu puțin la început pentru că acel puțin e ca o văcuță slabă. Ai o vacă slabă și nu dă decât doi litri de lapte. Dar ce fac cu ea? O omor pentru că dă doi litri de lapte? Nu, trebuie să am răbdare ca ea să-mi facă primul vițel, acel vițel va fi deja un pic mai mult. Din acele două se vor face 10, din 10 se vor face o sută, iar din 100, 1000.

VEZI VIDEO AICI CU MESAJUL FERMIERULUI!

Nu renunțați din prima dacă un lucru merge puțin, pentru că niciodată nu curge, și nu a curs niciunde, prima dată, picură. Încercați să puneți un bol și lăsați să picure o noapte întreagă. Dacă stați și numărați picăturile, veți renunța. Dar vă spun un lucru, îndepărtați-vă și veniți a doua zi. Când o să vă întoarceți, o să găsiți bolul sau găletuța plină și o să gândiți: Doamne, dar chiar s-a umplut?! Da. Se poate să se și umple.

Astăzi, sunt bucuros deoarece încetul cu încetul am reușit. Am dezvoltat sere mult mai mari și am ajuns să fiu pe profit, chiar să câștig, dar am știut să am răbdare. Dacă nu aveam răbdare, renunțam repede și mă întorceam înapoi, în noroaiele străinilor. Așa că astăzi nu mai este nevoie. Eu mă pot îngriji de familie, de copii și necesarul pe care-l câștig, eu sunt atât de mulțumit că nici nu vreau mai mult. Dar vă spun un lucru, nici voi, vă garantez, că nu câștigați mai mult acolo decât pot să câștig în țara mea, lucrînd pământul meu.

solar-ionel_b

Gândiți-vă bine, în pământ se găsește aurul. Cine sapă în pământ, cine caută în pământ, pentru că noi din pământ suntem și din pământ mâncăm. Astăzi suntem modernizați încât nici nu simțim că muncim. Lucrează motocultoarele, tractoarele, nu mai udăm cu furtunul, avem atâta tehnologie.

Prima dată, să începeți și o să simțiți că trăiți cu adevărat, o să simțiți că sunteți bucuroși și că aveți o viață fericită în frumusețea locurilor noastre. Nu slugile străinilor! Eu m-am eliberat de lucrul acesta. Eliberați-vă și voi! Orice faceți, faceți pentru țara voastră. Pentru că așa ne vom ridica și vom scăpa, să nu mai fim sluga nimănui ci să fim noi pentru noi înșine. (...) Marfa, producția pe care o ai tu românească nu ai s-o găsești niciunde în lume, gustul ei. Gândiți-vă la carne de porc de la țară, gândiți-vă la roșia de la țară și imaginați-vă lucrurile pe care le mâncați din marketuri și faceți o comparație. (...)

Cel mai important lucru pe care vi-l spun, să-l rețineți: nu aveți curaj! vă este frică! Dar știți de ce vă spun lucrul acesta, eu, când am început, am avut același sentiment. Nu am avut curaj la început, am avut o teamă, dar mi-am strâns inima atât de tare în dinți și am spus așa: nu cred că nu voi reuși, nu cred! Și dacă voi munci și ziua și noaptea. Dar am trecut peste asta. Noi, românii, avem o teamă. Suntem prea harnici ca să ne lăsăm conduși de teamă când noi suntem în stare să muncim pentru alții și să nu putem lucra pentru noi, să nu mai împărțim cu nimeni, să fie totul al nostru." Le-a transmis fermierul românilor care muncesc în agricultura din alte țări.

rasaduri-ionel_b

Fermierul Ionel Ivasiuc a filmat și cele două solarii pe care le deține, cu o suprafață de 1.000 metri fiecare, în care cultivă legume și a explicat câteva lucruri despre cultivarea legumelor, obținerea răsadurilor.

Vizualizat: 2754 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: MII DE MISTREȚI CU PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

ANSVSA: MII DE MISTREȚI CU PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

25 mai 2020 - 07:58

OFICIAL! De la prima semnalare a prezenței virusului Pestei Porcine Africane (PPA) în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 3.550 de cazuri la mistreți. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

24 mai 2020 - 11:35

FĂ-NE O COOPERATIVĂ SĂ FIM ȘI NOI OAMENI! Ilie e din neamul rudarilor din Olt. Are mâinile crăpate și spatele făcut praf de la munca de pe trei hectare de teren cultivat cu legume. Ilie face naveta de la Olt la Cluj ca să-și vândă legumele. Spune că merge cu marfă în Europa. Impresionanta poveste a lui Ilie o spune Anca Marcu, directorul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic, pe care Ilie a rugat-o să le facă și lor cooperativă ca să fie și ei oameni.

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

24 mai 2020 - 07:33

ÎN VIZITĂ LA O FAMILIE DE OIERI ȚĂRANI! Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Avram Fițiu, a fost la o stână de oi din județul Cluj. Ciobanii aduceau fetelor de măritat păpuși din caș, a scris Avram Fițiu pe pagina sa oficială Facebook, despre una dintre tradițiile oieritului românesc.

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

24 mai 2020 - 06:48

ANUNȚ OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru obținerea plăților pe hectar pentru angajamente de silvomediu. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

24 mai 2020 - 06:27

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță toți fermierii interesați că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru schema de ajutor de stat sprijin pentru prima împădurire și crearea suprafețelor împădurite. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

22 mai 2020 - 06:59

COMUNICAT. Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri seara, o Ordonanţă de urgenţă care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Sunt modificări la subvenția pentru pășune, pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și la termenele APIA pentru notificarea fermierilor aflați la control.

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

21 mai 2020 - 21:23

ADOPTATE DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, deciziile adoptate astăzi, în ședința de Guvern, care vizează subvențiile agricole aferente acestui an, cuvenite fermierilor români.

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

21 mai 2020 - 19:49

NU STĂM ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA BRUXELLES-ULUI! Partidul Ecologist Român (PER) acuză Parlamentul de trădare naţională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea legii care ar fi trebuit să promoveze produsele românești din fermele noastre, dar nu se întâmplă așa. Dacă lor le place să stea în genunchi în faţa Bruxelles-ului, noi, ecologiştii, vrem să fim în UE, dar vom sta în picioare! Vom cumpăra de la ţăranii români din pieţe! A declarat președintele PER, într-un comunicat remis media.

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

21 mai 2020 - 17:41

LEGE TRIMISĂ LA PROMULGARE! Miercuri a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii nr. 383/2013. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii