Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJUL UNUI FERMIER pentru ROMÂNII CARE MUNCESC ÎN ALTE ȚĂRI: AM FOST SLUGĂ, DAR M-AM DEȘTEPTAT!

Publicat: 23 aprilie 2020 - 10:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NU MĂ MAI ÎNTORC ÎN NOROAIELE STRĂINILOR! Fermierul Ionel Ivasiuc din Lugoj a postat pe pagina sa Facebook un mesaj video pentru românii care muncesc în agricultura altor țări, pentru ferme străine. Mesajul a strâns rapid peste 15.000 de distribuiri. Ce le transmite fermierul românilor plecați să trudească la pământul altor țări?

"Dragi români, un mesaj pentru toți care mă vedeți. Voi sunteți un popor harnic și muncitor, un popor care vă place să puneți mâna să faceți. Dar aveți o problemă. Problema voastră este că nu vă gândiți cum să vă dezvoltați voi pentru voi și mergeți și lucrați pământurile străinilor, îi slujiți pentru niște bani. Ei vă dau mai mulți bani la început și iar voi lăcomiți. Dar nu uitați un lucru, și eu am umblat printre străini și am fost sluga grecilor, a italienilor, dar, la un moment dat, m-am deșteptat și am spus așa: numai tu poți să fii patron! numai tu ești persoana care mă poți plăti! Oare eu nu am nimic în capul meu? Să încep o mică afacere de familie? Și să produc, să fiu eu patronul meu, să lucrez pentru mine, să nu împart cu altul.

ionel-ivasiuc_b

Ionel Ivasiuc. Foto Facebook personal.

Patronii mei să ia coșul de bani, iar ce rămâne la fundul lui, măruntaie, să-mi dea mie, 40-50 de euro/zi, iar eu să fiu sluga lui de dimineața până seara?! Eu am început cu puțini bani, foarte puțini și toate serele și tot ce fac eu, au fost mai mult improvizate, sprijinite pe niște bâte, lețuri și scândurele. Și m-am mulțumit cu puțin la început pentru că acel puțin e ca o văcuță slabă. Ai o vacă slabă și nu dă decât doi litri de lapte. Dar ce fac cu ea? O omor pentru că dă doi litri de lapte? Nu, trebuie să am răbdare ca ea să-mi facă primul vițel, acel vițel va fi deja un pic mai mult. Din acele două se vor face 10, din 10 se vor face o sută, iar din 100, 1000.

VEZI VIDEO AICI CU MESAJUL FERMIERULUI!

Nu renunțați din prima dacă un lucru merge puțin, pentru că niciodată nu curge, și nu a curs niciunde, prima dată, picură. Încercați să puneți un bol și lăsați să picure o noapte întreagă. Dacă stați și numărați picăturile, veți renunța. Dar vă spun un lucru, îndepărtați-vă și veniți a doua zi. Când o să vă întoarceți, o să găsiți bolul sau găletuța plină și o să gândiți: Doamne, dar chiar s-a umplut?! Da. Se poate să se și umple.

Astăzi, sunt bucuros deoarece încetul cu încetul am reușit. Am dezvoltat sere mult mai mari și am ajuns să fiu pe profit, chiar să câștig, dar am știut să am răbdare. Dacă nu aveam răbdare, renunțam repede și mă întorceam înapoi, în noroaiele străinilor. Așa că astăzi nu mai este nevoie. Eu mă pot îngriji de familie, de copii și necesarul pe care-l câștig, eu sunt atât de mulțumit că nici nu vreau mai mult. Dar vă spun un lucru, nici voi, vă garantez, că nu câștigați mai mult acolo decât pot să câștig în țara mea, lucrînd pământul meu.

solar-ionel_b

Gândiți-vă bine, în pământ se găsește aurul. Cine sapă în pământ, cine caută în pământ, pentru că noi din pământ suntem și din pământ mâncăm. Astăzi suntem modernizați încât nici nu simțim că muncim. Lucrează motocultoarele, tractoarele, nu mai udăm cu furtunul, avem atâta tehnologie.

Prima dată, să începeți și o să simțiți că trăiți cu adevărat, o să simțiți că sunteți bucuroși și că aveți o viață fericită în frumusețea locurilor noastre. Nu slugile străinilor! Eu m-am eliberat de lucrul acesta. Eliberați-vă și voi! Orice faceți, faceți pentru țara voastră. Pentru că așa ne vom ridica și vom scăpa, să nu mai fim sluga nimănui ci să fim noi pentru noi înșine. (...) Marfa, producția pe care o ai tu românească nu ai s-o găsești niciunde în lume, gustul ei. Gândiți-vă la carne de porc de la țară, gândiți-vă la roșia de la țară și imaginați-vă lucrurile pe care le mâncați din marketuri și faceți o comparație. (...)

Cel mai important lucru pe care vi-l spun, să-l rețineți: nu aveți curaj! vă este frică! Dar știți de ce vă spun lucrul acesta, eu, când am început, am avut același sentiment. Nu am avut curaj la început, am avut o teamă, dar mi-am strâns inima atât de tare în dinți și am spus așa: nu cred că nu voi reuși, nu cred! Și dacă voi munci și ziua și noaptea. Dar am trecut peste asta. Noi, românii, avem o teamă. Suntem prea harnici ca să ne lăsăm conduși de teamă când noi suntem în stare să muncim pentru alții și să nu putem lucra pentru noi, să nu mai împărțim cu nimeni, să fie totul al nostru." Le-a transmis fermierul românilor care muncesc în agricultura din alte țări.

rasaduri-ionel_b

Fermierul Ionel Ivasiuc a filmat și cele două solarii pe care le deține, cu o suprafață de 1.000 metri fiecare, în care cultivă legume și a explicat câteva lucruri despre cultivarea legumelor, obținerea răsadurilor.

Vizualizat: 3387 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii