Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MANOLE, FIRST GRAIN: ASIGURAREA CULTURILOR AGRICOLE NU E UN MOFT!

Publicat: 14 august 2018 - 12:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERI, ASIGURAȚI-VĂ CULTURILE! Îndemnul vine de la unul dintre cei mai mari fermieri români, Dumitru Manole, care a trecut și printr-o școală americană. Asigurarea e mai importantă decât sămânța pentru o cultură agricolă, spune Dumitru Manole.

De curând l-am întâlnit pe fermierul din Amzacea la Mihail Kogălniceanu, acolo unde APPR organizase un simpozion și un câmp de testare în teren privitor la Tanymecus și perioada în care fermierii nu vor mai avea derogări pentru uzul neonicotinoidelor. Așa că nu am scăpat ocazia de a-l descoase cum s-a adaptat la un an agricol așa de imprevizibil. dumitru-manole_bAm rămas suprins de răspunsul dat. Dumitru Manole (în foto), unul din cei mai pricepuți fermieri români, cu școala agricolă americană la bază, încurajează fermierii să își asigure culturile.

Domnia sa o face cu regularitate. Asigurarea, spune fermierul din Amzacea, e un input mai important chiar și decât sămânța!

„Anul acesta, cu toate vitregiile lui, pentru cine și-a luat măsuri de siguranță, nu a fost prea rău. Oricum un astfel de iulie nu am întâlnit niciodată în cei 56 de ani de activitate în agricultură, dar nici în cei 80 de ani de când sunt pe acest pământ”. Adevărul e că a recoltat cu greu atât grâul (aici fermierul spune că a înregistrat pierderi de circa 1.000 kg/ha pe cele 400 ha cu grâu) dar mai ales rapița și mazărea. La grâu a realizat „doar 8.650 kg/ha” dar la mazăre a făcut o medie de „doar 2.200 kg/ha”.

„Noroc cu asigurarea, i-am chemat în câmp și m-au despăgubit cu 1.600 kg/ha. Asigurasem mazărea pentru o producție de 4.450 kg/ha și cei de la Grupama asigurări m-au despăgubit, zic eu, corect. Așa că pot să-mi reiau fără prea mari probleme ciclul de producție”.

În concluzie, doctor în agronomie, Dumitru Manole, recomandă asigurarea ca pe o verigă a lanțului tehnologic! Așa că protejați-vă afacerea prin asigurări, minimizați-vă riscul cu o poliță dacă tot nu aveți fond mutual!

Vizualizat: 1090 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MEWI, prezenţă impresionantă în platforma de la Fundulea

MEWI, prezenţă impresionantă în platforma de la Fundulea

Eficienţa a fost cuvântul cheie care a caracterizat prezenţa MEWI la ediţia din 2019 a expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, unde au fost expuse maşini şi echipamente agricole perfect adaptate pentru nevoile fiecărei ferme, indiferent de specificul sau mărimea ei.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

În parc

În parc
Soţul şi soţia prin parc: Detalii