Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LUCIAN BUZDUGAN, ÎN CONDUCEREA GRUPULUI AL DAHRA din EMIRATELE ARABE!

Publicat: 29 decembrie 2019 - 06:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROMOVARE. Lucian Buzdugan, unul dintre cei mai prestigioşi şi apreciaţi ingineri agronomi pe care îi are România la ora actuală va fi promovat în cadrul companiei Al Dahra Agriculture (parte a grupului Al Ain Holding din Emiratele Arabe Unite), cea care a preluat în 2018 Agricost, societatea care a administrat Insula Mare a Brăilei, cu aproximativ 57 mii hectare de incintă îndiguită, cea mai întinsă fermă agricolă din Uniunea Europeană.

Începând cu 1 ianuarie 2020, Lucian Buzdugan va ocupa funcţia de Senior Advisor – Agricultural Affairs în cadrul Al Dahra Agriculture. buzdugan-al-dahra_b

Reputatul specialist a lucrat vreme de două decenii în IMB perfecţionând managementul activităţii agricole insulare.
Potrivit declaraţiilor sale, din septembrie 2018 până la sfârșitul lunii august 2019 a parcurs cel mai secetos an din viața sa; seceta pedologică severă manifestată fiind cea mai dificilă provocare a ciclului de producţie agricolă din IMB. 

O îndelungată şi fructuoasă activitate profesională

Bacăoan la origine, Gheorghe Lucian Buzdugan a împlinit frumoasa vârstă de 72 de ani. În anul 1970 a absolvit cursurile Facultăţii de Agronomie la Universitatea din Iaşi, promovând examenul de stat cu nota maximă (zece). A început inginer stagiar la IAS Girov, judeţul Neamţ, şi a urcat treaptă cu treaptă cariera profesională: director al unităţii până la conducerea agriculturii judeţului. După Revoluţie s-a angajat la SC TCE 3 Brazi SRL din Piatra Neamţ, punctul de lucru Insula Mare a Brăilei, apoi la Agricost, fiind pe rând director general şi preşedintele consiliului de administraţie.  
Lucian Buzdugan a urmat cursuri de specializare în SUA şi Anglia şi a predat la Facultatea de Inginerie şi Agricultură Brăila, a Universităţii «Dunărea de Jos» Galaţi.
Este doctor în ştiinţe agricole cu lucrarea “ Cercetări privind optimizarea tehnologiei de cultură a rapiţei de toamnă în incinta îndiguită din Insula Mare a Brăilei” şi deţinătorul brevetului de invenţie RO104226 din 1989, pentru “Compoziţie pentru drajarea seminţelor de sfeclă de zahăr”.
În anul 2013, a publicat lucrarea „Rapiţa de toamnă” la Editura Academiei Române, considerată de academicianul C. Hera drept fiind „prima monografie a rapiţei”. 

 Un specialist al noului val de agronomi insulari

Odată cu prima zi a noului an, inginerul Mihai Solomei, va fi noul director general al societăţi  Agricost Brăila.
Inginer agronom, promoţia 2003, specialistul lucrează în Insula Mare a Brăilei de mai bine de un deceniu şi jumătate, urcând în ierarhia profesională de la inginer stagiar, şef de fermă, director tehnic adjunct, la director tehnic.

mihai-solomei-bun_b


Mihai Solomei este deţinătorul trofeului “Porumbul de Aur”, la secțiunea irigat, acordat de Asociația Producătorilor de Porumb din România, cu ocazia celei de-a IV-a ediții a Congresului „Fermieri pentru fermieri”. Înalta distincţie profesională i-a fost atribuită pentru producţia record de porumb, de 22.609 kg/ha, obţinută în anul 2018 cu hibridul PR32F73 de la compania Corteva.  

 

 

Vizualizat: 3281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii