Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LOVITURI GRELE pentru FERMIERI! SECETA şi FURTUNILE VIOLENTE au ÎNGENUNCHEAT AGRICULTURA!

Publicat: 26 iulie 2017 - 09:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DEZASTRU DUPĂ DEZASTRU! După mai bine de două luni de secetă şi arşiţă, timp în care fermierii au aşteptat ploaia ca pe o gură de oxigen, iată că natura răspunde chemărilor lor cu… furtuni violente. Zeci de localităţi au fost afectate de viituri, grindină şi descărcări electrice, iar culturile agricole au fost pur şi simplu măturate de rafale.

Imaginile postate de fermieri pe paginile de socializare vorbesc despre adevărate dezastre! Pierderile sunt uriaşe şi, probabil, puţini sunt cei care şi-au asigurat munca.

furtuna-01_b

Foto: Dogarescu Octavian-Viziru/Brăila

furtuna-02_b

Foto: Dogarescu Octavian-Viziru/Brăila

furtuna-03_b

Foto: Ionuţ Gagu, Silistraru/Brăila

furtuna-04_b

Foto: Ionuţ Gagu, Silistraru/Brăila

furtuna-05_b

Foto: Ionuţ Gagu, Silistraru/Brăila

Cronica fenomenelor extreme!
Galaţi
La Galaţi, peste 3.000 de consumatori din cinci localităţi din judeţul Galaţi au rămas, marţi seara, fără curent electric din cauza condiţiilor meteo excepţionale de vânt foarte puternic şi ploaie în rafale, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al Electrica Galaţi.
Potrivit sursei citate, furtuna a afectat trei linii electrice aeriene de 110kV, 32 de linii de medie tensiune şi aproape 600 de posturi de transformare, care alimentează în total aproximativ 3.000 de consumatori, localităţile cele mai afectate fiind Bereşti, Suceveni, Folteşti, Nicopole, Frumuşiţa. Din cauza vegetaţiei căzute, există probleme şi în liniile electrice de joasă tensiune.

Buzău
Şapte localităţi din zona Munţilor Buzăului - Lopătari, Mânzăleşti, Vintilă Vodă, Beceni, Gura Teghii, Căneşti şi Chilii - au fost afectate de viiturile şi de scurgerile de apă de pe versanţi din noaptea de luni spre marţi, 1.300 de gospodării din localităţile Mânzăleşti şi Vintilă Vodă rămânând fără apă potabilă, potrivit unui bilanţ al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. “În localitatea Lopătari mai multe anexe gospodăreşti, coteţe de păsări şi adăposturi pentru animale au fost avariate sau distruse, iar creşterea însemnată a debitului pe cursul râului Slănic a dus la avarierea unui pod rutier pentru tonaj mic şi mijlociu, avarierea gravă a tuturor trecerilor pe tuburi de beton şi a unei punţi pietonale care face legătura cu localităţile Vârteju şi Chirani”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma. Sursa citată a mai precizat că în aceeaşi localitate, pe marginea DJ 203 K, în zona Săreni, s-au format gropi adânci de peste 2 metri, existând riscul ca o parte din carosabil să se surpe, iar pe tronsonul dinspre Plaiul Nucului, şanţurile de scurgere a apei de pe marginea drumului au fost complet colmatate cu aluviuni.

Bucureşti
Un Comandament de Urgenţă care monitorizează efectele produse de fenomenele meteo nefavorabile (ploaie, vânt şi descărcări electrice) a fost constituit la Primăria Capitalei, fiind consemnate mai multe incidente. Astfel, circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost întreruptă circa două ore, transportul călătorilor fiind asigurat în acest interval cu o linie specială de autobuz, patru copaci au căzut, înregistrându-se şi semafoare defecte, ca urmare a vremii nefavorabile, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Timiş
În Vestul ţării, până mai ieri era totul “ars” de soare. Seceta din luna iulie a afectat culturile de primăvară în judeţele Timiş şi Arad, fiind afectate mai ales culturile de porumb, floarea soarelui şi soia, însă au avut de suferit şi fâneţele şi păşunile.“O parte din judeţul Timiş stă extrem de prost, în zona Timişoara — Lugoj—Gătaia, în timp ce pe ruta Timişoara — Sânnicolau Mare e binişor, în sensul că nu este foarte rău. Dacă vine ploaia în următoarele două zile, va fi o salvare pentru zona a doua, în timp ce pentru zona afectată nu se va mai putea salva mare lucru”, declara luni, 24 iulie, Doru Petanec, directorul Direcţiei Agricole Timiş, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, nu se cunoaşte încă procentul în care au fost afectate culturile, Direcţia atenţionând deja primăriile să declanşeze sistemul de evaluare. În fiecare comună există Comitetul local de urgenţă, care este convocat la cererea fermierilor afectaţi pentru a face constatările în teren. Ploile au venit, însoţite de furtuni, chiar dacă nu la fel de violente ca şi cele din sud-estul ţării.

Arad
Şi Ioan Martin, directorul Direcţiei Agricole Arad, a precizat că, tot din cauza secetei şi arşiţei prelungite, pericolul ca semănăturile de primăvară să fie compromise total este foarte mare. “Culturile sunt destul de mult afectate, cele mai atinse fiind cele de porumb (118 mii ha), floarea soarelui (26 de mii), sfecla de zahăr (2.300 ha). Ar fi bun un sistem de irigaţii. Sunt afectate şi fâneţele şi păşunile, este lovit şi păstoritul, pentru că s-a uscat toată iarba de pe cele 112 mii ha”, a afirmat Ioan Martin, potrivit Agerpres.

Iată ce ne aşteaptă în perioada AUGUST-OCTOMBRIE!

Vizualizat: 2768 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii