Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LOVITURĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 19 noiembrie 2019 - 13:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ACORDUL CARE LOVEȘTE ÎN FERMIERI. Importurile masive de carne din țări ca Brazilia, Argentina, Paraguay, Uruguay, grup de țări denumit Mercosur, cu care Uniunea Europeană a încheiat un acord de schimburi comerciale, lovesc atât în fermierii europeni, amenințați cu falimentul pentru că nu vor putea ține pasul cu prețurile joase, cât și în consumatori. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează asupra importurilor de carne stricată sau provenind de la animale hrănite cu făină din carne, interzisă în UE.  

Am discutat de-a lungul timpului, pe bună dreptate, de soarta fermierilor. Din toate dezbaterile pe care le-am avut, nimic nu m-a convins de faptul că fermierii din UE nu vor avea de suferit de pe urma acestui acord. Este clar că discutăm de un sistem care nu poate fi controlat, nici sub aspectul consumului de antibiotice, hormonilor de creștere, nici în ceea ce privește folosirea de îngrășăminte chimice. Iar toate aceste condiții și standarde, fermierii din UE trebuie să le respecte.

Ținta finală până la urmă vor fi consumatorii. Din nefericire, ei vor fi obligați să consume carne care nu este suficient de bine verificată din punct de vedere al trasabilității, al conținutului de hormoni, antibiotice. Cu puțin timp în urmă, am avut o dezbatere în Comisia AGRI în care vorbeam de importurile din Brazilia de carne stricată. Deci, iată că nu am avut serviciile atât de bine puse la punct încât să prevenim aceste lucruri. Nu avem nicio garanție că lucrurile nu vor fi la fel și în ce privește carnea provenită din statele Mercosur, a atras atenția europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European,  în intervenția sa la reuniunea comună a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și a Comisiei de Dezvoltare, desfășurată luni, 18 noiembrie 2019.

În intervenția sa, eurodeputatul român (în foto) a subliniat faptul că fermierii nu se opun încheierii acordurilor comerciale, dar doresc o concurență loială. Prețurile de cost pe unitatea de produs cu o calitate îndoielnică sunt mult mai mici, comparativ cu prețurile din UE. Iar diferențele calitative sunt de la cer la pământ.buda-interventie_b

Dimensiunea efectelor negative ale acestui acord sunt incomensurabile: atât asupra fermierilor, cât și asupra consumatorilor, a adăugat Buda.

La dezbatere au participat trei experți din domeniul agro-alimentar: Liam MacHale, director al asociației europene a fermierilor irlandezi IFA, Jean-Michel Schaeffer, președintele Asociației Naționale Interprofesionale de carne de pasăre și Augustín Herrero, directorul general al Cooperativei Spaniole Agro-Alimentare.

Problemele ridicate de cei trei experți au fost multiple. Plecând de la importurile masive de piept de pui, peste 25% fiind din Ucraina si Brazilia, putem avea imaginea impactului acestui sector asupra acestui sector! Vom importa 5 milioane de pui din afara UE! Problema însă. este legată de calitatea produselor importate care nu respectă standardele europene. Câteva exemple în acest sens: în ceea ce privește consumul de antibiotice, în statele Mercosur nu există nicio reglementare în timp ce UE a redus cu 50% consumul tocmai pentru o protecție sporită a consumatorilor. De asemenea, în statele Mercosur nu există reglementări pentru emisiile de amoniac. Discutăm de un sistem care nu poate fi controlat, nici sub aspectul consumului de antibiotice, hormonilor de creștere, nici în ceea ce privește folosirea de îngrășăminte chimice.

În dialogul pe care l-am avut cu cei trei experți, am subliniat faptul că fermierii din Uniunea Europeană nu pot folosi făină de carne, pe bună dreptate, dat fiind că este periculoasă pentru consumul uman. Totuși, fermierii din Mercosur pot face acest lucru, iar noi importăm produse de carne din aceste zone. Iată că ne confruntăm cu un dublu standard, iar Comisia Europeană trebuie să acționeze în acest sens. De asemenea, am ridicat problema trasabilității produselor de carne de vită. Cum putem discuta despre asigurarea trasabilității cărnii de vită, spre exemplu, câtă vreme în Brazilia nu există obligativitatea ca vacile duse în abator să aibă înscris numărul matricol în ureche? Este absolut imposibil de discutat de o verificare sigură a acestor importuri. Având în vedere aceste aspecte, avem dimensiunea ”falimentului” acestui acord cu Mercosur! A avertizat europarlamentarul român.

Pekka Pesonen, secretar general la Copa-Cogeca, a transmis, la aceeași reuniune din Parlamentul European: Eu reprezint fermieri din 22 de state membre. Noi putem accentul pe comerț. Fermierii sunt cei care vor plăti prețul acordurilor comerciale. Suntem de părere că există diferite perspective în diferite domenii cum ar fi cereale, vin, dar există și un alt trend. Noi am susținut cu tărie acordurile comerciale precedente. Durabilitatea: exporturile noastre nu sunt un obiectiv în sine, noi considerăm că trebuie creată plus valoare.

Acordul cu Mercosur este puțin diferit. Acordul acesta reprezintă o posibilitate de a avea importuri ieftine. Trebuie să ne punem întrebarea dacă aceste importuri sunt ieftine și de calitate, atunci de ce nu se folosesc aceleași standarde de siguranță? Copa-Cogeca nu poate susține acest acord. Anumite sectoare sensibile se confruntă cu provocări mari, mă refer la situația cărnii de vită și zahăr. Există și anumite dezechilibre. Trebuie să apărăm și anumite produse europene, vinuri, produse proaspete. Este o competiție neloială între fermierii europeni și Mercosur. Piața este din ce în ce mai deschisă către comerțul internațional. Noi salutăm sprijinul dvs. pentru a menține bugetul PAC, dar nu ar trebui îmbunătățite condițiile și pentru exporturi, nu doar pentru piața noastră?

Potrivit informațiilor furnizate de Comisia Europeană, Uniunea Europeană și Mercosur au ajuns pe data de 28 iunie 2019  la un acord politic vizând încheierea unui acord comercial ambițios, echilibrat și cuprinzător. Noul cadru comercial ‑ parte a unui mai amplu Acord de asociere între cele două regiuni – va consolida un parteneriat strategic politic și economic și va crea oportunități semnificative de creștere sustenabilă pentru ambele părți, respectând mediul și protejând interesele consumatorilor din UE și din sectoarele economice sensibile.

O caracteristică principală a Acordului Mercosur este eliminarea majorității tarifelor la importuri și exporturi  UE-Mercosur.

Vizualizat: 6277 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii