Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LIVE TEXT! ANUNȚ CRUCIAL GUVERN: AJUTOARE DE STAT, DOBÂNZI SUBVENȚIONATE!

Publicat: 19 martie 2020 - 10:26
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PACHET DE AJUTOARE DE STAT FĂRĂ PRECEDENT! Ședință maraton a Guvernului României. Membrii Executivului au stat în ședință de miercuri seara până joi dimineața la ora 3. Prim-ministrul Ludovic Orban anunță CHIAR ACUM pachetul cu ajutoare de stat adoptat.

Principalele măsuri adoptate: 

- suplimentarea cu 42 de milioane lei a bugetului Ministerului Sănătății
- suplimentarea cu 100 de milioane  lei a bugetului Ministerului Afacerilor Interne
- majorarea plafonului de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde de lei. Suntem pregătiți să majorăm cu încă 5 miliarde și dacă e necesar cu o majorare de până la 15 miliarde. Garantăm credite pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru. Dobânda este subvenționată 100%, garanția funcționează pentru 90% din credite, cele până într-un milion,  și este de 80% pentru creditele de peste un milion, a spus premierul României.
- rambursarea TVA până-n limita sumei de 9 miliarde lei pentru a asigura fluxul de capital către companii, pentru a putea permite companiilor să benefiieze de capital de lucru
- asigurarea plății șomajului tehnic, plata angajaților care intră în șomaj tehnic din bugetul Ministerului Muncii prin bugetul de șomaj. Decizia este de a plăti din bugetul fondului de șomaj 75% din salariul brut, cât este indemnizația lunară pentru șomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut, a spus Orban.
- sprijin pentru companiile care nu au fost afectate direct de măsuri restrictive, de măsuri dispuse de autorități pentru  a reduce riscul de răspândire a epidemiei, dar au fost afectate de consecințe ale epidemiei
- companiile care vor să beneficieze de ajutor trebuie să depună o declarație pe propria răspundere, condiția de acordare este dovada că le-au fost redusă cifra de afaceri cu un procent de minim 25%.

ATENȚIE! MĂSURI DRASTICE! Premierul României a anunțat modificarea Codului penal:

Modificare a Codului penal privitoare la infracțiunile care se petrec în contextul epidemiei de coronavirus, majorarea pedespelor pentru falsul în declarații privitor la epidemia de coronavirus. Am majorat pedepsele pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. O nouă infracțiune, omisiunea de da date, dacă cineva care nu dă informații corecte cu scopul de a proteja pe unul sau pe altul. Și în această situație se poate constitui dosar penal, a spus premierul.


Vizualizat: 1935 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
coman mihai
|
03. 20, 2020. Friday 09:38
Nu am vazut printre masuri, cred eu, pe cea mai importanta. Guvernul trebuie sa dispuna amanarea la plata a tuturor ratelor la credite, leasing, cu cel putin 6 luni. fara alte acte aditionale. Acesti bani pe care trebuie sa-i plateasca fermierii catre finantatori sunt cei mai la indemana, raman in firme si da, cine mai are nevoie, acceseaza creditele garantate de stat si cu dobanda subventionata, care oricum nu se pot accesa decat dupa ce dovedim ca ne-a scazut cifra de afaceri cu min.25%
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii