Ouăle s-au ieftinit cu 11,71% în ultimele patru luni. În schimb, legumele și fructele au prețuri cu aproximativ 10% mai mari decât la începutul acestui an, anunță Institutul Național de Statistică.
Fasolea boabe este mai scumpă cu 11,58%, iar aceasta nu este singura scumpire înregistrată în ultimele patru luni. Și alte legume și conservele de legume au prețuri mai mari cu 10,87%. Prețul fructelor proaspete este mai mare cu 5,6%, iar al citricelor și fructelor meridionale, cu 4,37%.
Dacă la produsele nealimentare și la servicii nu s-au înregistrat oscilații semnificative de preț pe parcursul ultimelor patru luni, ouăle, în schimb, s-au ieftinit. Și zahărul este mai ieftin cu 4,68%, iar uleiul, cu 3,74%.
Conform datelor INS, mărfurile alimentare s-au ieftinit în martie cu 0,06% față de luna anterioară. E important de precizat că, în comparație cu luna martie 2013, prețul mărfurilor alimentare este mai mic cu 2,29%. Sursa: Agerpres