Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LEGE pentru PROTECȚIA ALBINELOR!

Publicat: 24 februarie 2019 - 15:18
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA CARE SALVEAZĂ ALBINELE! Se pregătește o lege pentru protecția albinelor și a altor insecte polenizatoare. Această lege va prevede reducerea drastică a folosirii pesticidelor și alocarea a milioane de euro pentru cercetare.

O iniţiativă cetăţenească lansată în landul german Bavaria a reuşit să colecteze numărul de semnături necesare pentru a obliga guvernul regional să convoace un referendum menit să înăsprească legislaţia cu scopul de a proteja albinele.

Conform datelor provizorii publicate joi, în total 1.745.383 de cetăţeni, respectiv 18,4% din populaţia cu drept de vot a landului Bavaria, au aprobat această iniţiativă, fiind astfel depăşit cu mult pragul de 10% care impune autorităţilor să convoace referendumul.

În urma dezbaterilor, Germania planifică o lege privind protecția insectelor pentru reducerea consumului de pesticide și pentru pomparea a zeci de milioane de euro în cercetare, a declarat ministru Mediului.

Noi, oamenii, avem nevoie de insecte, merită să fie protejați prin legea lor, a declarat ministrul Mediului Svenja Schulze săptămânalului Bild am Sonntag.

Planul de acțiune pentru protejarea insectelor ar oferi o finanțare anuală de 100 de milioane de euro pentru cauză, inclusiv 25 de milioane de euro pentru cercetare.

Germania ar urma, de asemenea, să nu mai betoneze terenuri noi pentru drumuri sau construcții de locuințe până în 2050 și să limiteze emisiile de noxe pe timp de noapte pentru a evita dezorientarea creaturilor cu șase picioare.

Guvernul federal va stabili reguli pentru aplicarea pesticidelor în mod natural și reducerea semnificativă a contribuției lor și a altor substanțe nocive în habitatele insectelor, potrivit documentului.

Este iniţiativa populară care până în prezent a primit cel mai consistent sprijin în Bavaria pentru organizarea unui referendum, depăşind-o pe cea din 1967, la care 17,6% dintre persoanele cu drept de vot au aprobat un demers privind politica în sectorul educaţiei.

Campaniei pentru referendum i s-a opus puternica asociație regională a agricultorilor, care a avertizat asupra costurilor financiare potențiale pentru industrie și a îndemnat populația să “oprească înfrângerea fermierilor”.

Potrivit Institutului Max Planck, populațiile de insecte din Germania au înregistrat o scădere în ultimii ani. Numărul de insecte zburătoare în Germania este de numai un sfert față de 1989, în timp ce 39% din speciile de fluturi au dispărut în ultimele două secole.

Schema Schulze va include o interdicție până în 2023 pentru erbicidul glifosat, termen limită care depășește șara vecină Franța, care încă nu a stabilit o dată fermă pentru interzicerea acestuia.

Dar ministrul Partidului Social Democrat (SPD) de centru-stânga ar putea întâmpina dificultăți în promovarea legii în cadrul Uniunii Democrate Creștin-Democrat (CDU) a cancelarului Angelei Merkel.

Activiști din întreaga lume au subliniat riscurile declinului numărului de insecte, observând că artropodele sunt vitale pentru polenizarea plantelor – inclusiv culturile alimentare – și ca surse de hrană pentru animalele mai mari, cum ar fi păsările.

Sursa: Green Report

Vizualizat: 4403 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mirica
|
02. 24, 2019. Sunday 22:35
E o lege foarte buna sa salvăm aceste fiinte care ofera tot ce este sănătos pt om.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii