KWS+
Reclama header after big part 2

LEGE ÎN VIGOARE! FERMIERII OBLIGAȚI SĂ DEA DATE DESPRE FERME!

Publicat: 20 august 2020 - 16:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 18 august a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Fermierii care refuză să dea date despre exploatațiile agricole sau furnizează date eronate riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Potrivit Legii nr. 177/2020, recensământul general agricol are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol, în concordanță cu Sistemul Statistic European, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună.lege-recensamant_b

În perioada 1 februarie 2021-30 aprilie 2021 se efectuează, la nivel național, în toate unitățile administrativ- teritoriale din România, recensământul general agricol. În situații justificate: pandemii, dezastre naturale, stare de alertă, stare de urgență, referendum, alegeri locale, alegeri parlamentare, perioada poate fi modificată prin hotărârea Comisiei centrale pentru recensământul general agricol, care răspunde de pregătirea, coordonarea și monitorizarea lucrărilor necesare efectuării recensământului.

Ce vor fi întrebați fermierii?

Informații generale privind exploatația agricolă:
Localizarea exploatației agricole: județul, comună/oraș/municipiu, localitatea componentă/satul, cod SIRUTA, adresa exploatației agricole (strada, număr, bloc, scara, etaj, apartament, sector) și date de contact (telefon, fax, adresa de e-mail), localizarea geografică a exploatației agricole.
Pentru exploatațiile agricole fără personalitate juridică: date de identificare ale capului exploatației agricole (utilizatorul): nume și prenume, CNP/CUI, adresa.
Pentru exploatațiile agricole cu personalitate juridică: denumire, CUI, adresa.
Statutul juridic al exploatației agricole.
Fără personalitate juridică: exploatație agricolă individuală, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală.
Cu personalitate juridică: regie autonomă, societate/asociație agricolă; societate comercială cu capital majoritar de privat; societate comercială cu capital majoritar de stat; institut/stațiune de cercetare, unitate școlară cu profil agricol; primărie; alte instituții publice; unitate cooperatistă; altele.
Destinația producției agricole.
Evidența contabilă a activității desfășurate în cadrul exploatației agricole.
Exploatația agricolă beneficiază de sprijin pentru teren/animale.
Capul exploatației agricole este fermier tânăr sau debutant care a primit sprijin financiar în ultimii 3 ani?
Suprafața agricolă utilizată a exploatației agricole, după modul de deținere: în proprietate, în arendă, în parte sau alte moduri de deținere, teren comun.

Modul de utilizare a terenului: teren arabil, pe tipuri de culturi și în repaus; grădini familiale; pășuni și fânețe permanente, pe tipuri de terenuri; culturi permanente, pe tipuri de plantații; suprafața agricolă utilizată în sere și solare, pe tipuri de culturi; alte suprafețe; suprafața totală a exploatației agricole; ciupercării; suprafața totală amenajată pentru irigat.

Efective de animale: bovine, pe categorii de vârstă; ovine: oi fătătoare și mioare montate, alte ovine; caprine: capre și tineret femel montat, alte caprine; porcine, pe categorii de greutăți; păsări: pui, găini și cocoși pentru carne, găini ouătoare, alte păsări, din care curci, rațe, gâște, struți; iepuri de casă; animale de blană; familii de albine; alte animale.
Adăposturi pentru animale, pe specii de animale.

Gestionarea dejecțiilor animaliere: utilizarea de nutrienți și dejecții animaliere în cadrul exploatației agricole; tehnici de aplicare a dejecțiilor animaliere; stocarea dejecțiilor animaliere.

Agricultură ecologică în sectorul vegetal, pe culturi; în sectorul animalier, pe specii; participarea la alte scheme de certificare de mediu.

Persoane care au lucrat în agricultură: număr de zile lucrate în agricultură, măsuri de siguranță, inclusiv planul de siguranță a exploatației agricole; forța de muncă familială și nefamilială; informații privind șeful exploatației agricole precum anul nașterii, sexul, activitățile agricole în cadrul exploatației agricole, anul numirii în funcție, nivel de instruire în domeniul agricol, formarea profesională în ultimele 12 luni.
Alte activități aducătoare de venituri.
Vânzări din producția proprie, pe tipuri de produse agricole etc.

Perioada și momentul de referință ale recensământului:

a) anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile și persoanele care au lucrat în agricultură și anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecțiilor animaliere;
b) ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale și adăposturile pentru animale;
c) ultimii 3 ani, pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Pregătirea, organizarea și efectuarea recensământului se realizează de către Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, sub coordonarea și controlul Comisiei centrale pentru recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Capul/Șeful exploatației agricole are obligația să furnizeze recenzorilor date și informații corecte și complete; să respecte și să nu obstrucționeze activitatea personalului de recensământ din teritoriu și să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil.

Prelucrarea și procesarea informațiilor și datelor au ca scop determinarea:

a) numărului de exploatații agricole la nivel național;
b) suprafeței agricole utilizate;
c) efectivelor de animale, pe specii;
d) volumului de muncă din exploatațiile agricole;
e) altor indicatori statistici, pe baza variabilelor colectate la recensământ.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) asigură lista exploatațiilor agricole care beneficiază de sprijin UE pentru teren sau animale, care este inclus în Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) instituit prin Regulamentul (UE) nr. 1.307/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme privind plățile directe acordate fermierilor, prin scheme de sprijin în cadrul Politicii Agricole Comune și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 637/2008 al Consiliului și a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului. Asigurarea informațiilor necesare georeferențierii exploatațiilor agricole.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) furnizează informații din Sistemul pentru identificarea și înregistrarea bovinelor, instituit prin Regulamentul (CE) nr. 1.760/2000 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare și înregistrare a bovinelor și privind etichetarea cărnii de vită și mânzat și a produselor din carne de vită și mânzat și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 820/97 al Consiliului. Asigurarea informațiilor din Sistemul pentru identificarea și înregistrarea ovinelor și caprinelor, instituit prin Regulamentul (CE) nr. 21/2004 al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare și de înregistrare a animalelor din speciile ovină și caprină și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 și a Directivelor 92/102/CEE și 64/432/CEE.

AMENZI DE LA 1.000 DE LEI LA 5.000 DE LEI!

Constituie contravenții următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice sau juridice:

a) obstrucționarea, în orice mod, a persoanelor implicate în acțiunea de recensământ în efectuarea înregistrărilor și controlului datelor ce fac obiectul acestei cercetări statistice;
b) refuzul furnizării informațiilor prevăzute în chestionarul de recensământ;
c) furnizarea de date și informații eronate sau incomplete;
d) necompletarea sau neactualizarea registrului agricol;
e) nerespectarea de către personalul de recensământ a dispozițiilor legale și a instrucțiunilor privind modul de înregistrare și prelucrare a datelor și de păstrare a caracterului confidențial al datelor statistice și personale declarate și înregistrate în chestionarul de recensământ;
f) refuzul personalului de recensământ de a preda materialele de recensământ la sfârșitul perioadei de recenzare;
g) utilizarea de către personalul de recensământ a datelor colectate în alte scopuri decât cele statistice;

Contravențiile prevăzute la lit. a), b) și c) se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar contravențiile prevăzute la lit. d) -g) se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

Vizualizat: 5545 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

18 ianuarie 2021 - 10:02

SCRISOARE DESCHISĂ. Apicultorii români îi transmit ministrului agriculturii, Adrian Oros, o scrisoare deschisă prin care-i cer să anuleze autorizațiile eliberate pentru acest an pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea semințelor de sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Apicultorii au transmis astăzi scrisoarea către AGROINFO.

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU FERMELE DE ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE!

PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU FERMELE DE ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE!

18 ianuarie 2021 - 08:02

ATENȚIE! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Fidelitate

Fidelitate
Există unele femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Detalii