Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LAPAR: DECIZIE LEGATĂ de VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 12:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Cea mai importantă știre a zilei de 12 octombrie 2017 este decizia Comisiei Europene de a elabora orientări menite să ajute statele membre să protejeze terenurile agricole de amenințări, cum ar fi speculațiile excesive de prețuri și concentrarea proprietății, anunță Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), într-un comunicat transmis AGROINFO.

Statele membre UE au dreptul să limiteze vânzările de terenuri agricole, în scopul conservării comunităților agricole și pentru promovarea agriculturii durabile, în mod evident cu respectarea normelor privind libera circulație a capitalurilor.

Dat fiind faptul că, în jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, au apărut decizii care fac distincție între limitări și discriminări cu privire la dreptul de a cumpăra și vinde terenuri agricole, Comisia Europeană și-a actualizat viziunea asupra acestui subiect, dovadă stând elaborarea orientărilor al căror conținut urmează să fie adus la cunoștința publicului larg.

Aceasta decizie a Comisiei Europene vine ca o recunoaștere a eforturilor LAPAR și a liderului organizației, fermierul Laurențiu Baciu, privind vânzarea terenurilor. Sunt binecunoscute intervențiile LAPAR cu privire la acest subiect fierbinte, inițiativele legislative inițiate de mai bine de 4 ani care, până la această dată, au fost ,,blocate'' pe motivul restrictiilor impuse de legislația europeană.

Decizia Comisiei Europene este extrem de valoroasă pentru fermierii români, dând posibilitatea LAPAR să-și concretizeze eforturile depuse de atâția ani în ceea ce privește vânzarea terenurilor agricole în  România.

Comunicat LAPAR

 

Vizualizat: 1898 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017

Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017

La sfârşitul lunii septembrie, la Schwandorf (Germania), Horsch şi-a prezentat în noutăţile pentru Agritechnica 2017. În faţa presei agricole internaţionale au defilat cultivatoarele Cruiser 5/6 XL şi Terrano GX; noile semănători Serto 10/12 SC, Express KR, Pronto NT şi Avatar SD, precum şi maşinile de erbicidat Leeb GS şi Leeb LT.
Reprezentant Horsch în România Constantin Curcă prezintă cele mai importante noi utilaje Horsch şi evoluţia pieţei româneşti de utilaje agricol pentru costructorul german.

Sub media europeană la consumul cărnii de porc Intermediarii fac legea şi peste Prut Porc Crescut Româneşte

Bancul zilei

La farmacie

La farmacie
La farmacie o buburuză zice: Detalii