Adama
Vinasa Rompak

JIDVEI ANUNȚĂ LANSAREA MUSTULUI ROZE!

Publicat: 16 iulie 2018 - 20:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! Cea de-a patra ediție a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei” marcată prin lansarea unui nou sortiment: must roze.În urmă cu patru ani, compania Jidvei, cel mai mare producător român de vinuri, a lansat campania „Vin de casă din must de la Jidvei”, o inițiativă menită să contribuie la promovarea și transmiterea tradițiilor naționale de producere a vinurilor de casă, parte a unei moșteniri culturale de secole.

Ca răspuns la nevoile identificate în comunitatea producătorilor de vin de casă și totodată pentru a încuraja păstrarea tradițiilor de producere a vinului de casă moștenite din generație în generație, compania Jidvei a introdus anul acesta mai multe facilități legate de distribuție și modalități de livrare. Astfel, mustul poate fi comandat și livrat acum în 15 județe, față de 12 anul trecut, și în premieră în București și Ilfov. La fel ca în fiecare an, specialiștii companiei Jidvei vor fi alături de gospodari cu sfaturi, recomandări și informații utile pentru obținerea celui mai bun vin de casă.

„Datorită modificărilor climatice, anul 2018 este mai mult ca sigur un an de referință pentru viticultura din Transilvania. Temperatura medie orară mai ridicată cu 4 grade față de media multianuală a adus Podgoria Târnavelor în zona optimă pentru cultivarea viței-de-vie, remarcându-se variații de temperatură specifice influențelor climatului continental. Rezultatul asocierii acestor factori climatici este strugurele ideal pentru vinuri de o calitate deosebită, vinuri cu arome puternice asigurate de temperaturile acumulate, dar în același timp delicate și proaspete datorită regimului hidric echilibrat. Rezultatul bilanțului termic din acest an este benefic întrucât acumulările de zaharuri și arome vor atinge pragul optim în ultima decadă din august, astfel că anul acesta o să degustăm vinul cu două-trei săptămâni mai devreme”, a spus Ioan Mărginean, director tehnic Jidvei.

Podgoria-Jidvei_b

La fel ca în anii precedenți, cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 kg, la prețul de 4,5 lei/kg, urmând ca, odată cu începerea campaniei de recoltare, cantitățile de must să fie livrate în cele mai bune condiții în localități din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț, Ilfov precum și București.

În cadrul acestei campanii, Jidvei pune la dispoziția celor care doresc să își producă singuri vinul, în propria gospodărie, must deburbat din soiurile Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și must roze, calitatea acestora fiind garantată prin declarația de conformitate care însoțește orice livrare.

Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire), ceea ce face ca drojdia rezultată în urma procesului de fermentare să fie într-o cantitate mai mică. Acesta este un element esențial întrucât în gospodărie, după zdrobirea strugurilor, procesul de filtrare este unul greoi și, de cele mai multe ori, cu rezultate slabe din punctul de vedere al calității. Deburbarea este un procedeu foarte important prin care se elimină din musturile obținute o serie de compuși care nu sunt necesari în vinul finit, cum ar fi: resturi de praf sau de pământ, ușoare frânturi de pieliță sau de ciorchine. Procedeul cel mai des folosit de noi este deburbarea gravitațională, tehnică pe care o aplicăm datorită tehnologiei moderne pe care o deținem”, explică dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.

Foto_Vie_b

Perioada de preluare a comenzilor este 16 iulie – 20 august 2018, acestea putându-se realiza telefonic, la numărul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal) sau prin completarea formularului de comandă disponibil pe site-ul www.mustdejidvei.ro.

Micii producători de vinuri care în campania „Vin de casă din must de la Jidvei” de anul acesta vor achiziționa minimum 250 kg de must își vor putea înscrie vinurile în concursul cu același nume,  care se va desfășura în primăvara anului viitor. Toate probele care vor fi trimise și acceptate în concurs vor fi jurizate de către degustători autorizați A.D.A.R, dar și degustători amatori din rândurile micilor gospodari, demers ce vizează educarea, încurajarea și creșterea implicării participanților în timpul concursului.
Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 300 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Vizualizat: 916 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii