Adama
Vinasa Rompak

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

Publicat: 28 august 2020 - 11:56
Comenteaza   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

Direcția generală pentru agricultură a Comisiei Europene a publicat cele mai recente date privind producția, comerțul și prețul tomatelor în UE. După cum se menționează în document, prețurile europene medii înregistrate în principalele țări producătoare (Spania, Italia, Franța și Olanda) arată o scădere generală față de sezonul precedent.

În Italia și Spania, prețurile medii lunare din perioada ianuarie-iulie au rămas sub media sezonului precedent, în timp ce în Franța și Olanda preţurile s-au menţinut în primele luni ale anului, dar au căzut sub nivelul anului trecut în lunile următoare, din aprilie până în iulie.

În luna iulie, în toate țările, cu excepția Olandei, prețurile medii au fost mai mici decât în iunie 2020. În cazul Spaniei a existat o scădere de 9%, până la 59 Euro/100 kg, în timp ce Italia și Franța au raportat scăderi de 4% și respectiv 3%, prețurile medii fiind de 73 Euro/100 kg în Italia și 104 Euro/100 kg în Franța. În cazul Olandei, prețul mediu în iulie a fost de 51 Euro/100 kg, ceea ce a reprezentat o creștere de 33% față de prețul mediu din luna iunie.

tomate-proaspete_b

În ceea ce privește producția totală de roșii, Italia este în continuare principalul cultivator european cu puțin peste 5 milioane de tone, urmată de Spania cu 5 milioane de tone. Următoarele locuri sunt ocupate de Portugalia, Grecia, Franța și România, a căror producție  a fost de cca. un milion de tone. În cazul producției de roșii pentru consum proaspăt, Spania se află pe primul loc cu aproximativ 2 milioane tone, urmată de Olanda cu aproximativ 900 mii tone.

În ceea ce privește comerțul, Comisia UE a evidențiat creșterea puternică a importurilor de roșii proaspete din Maroc în ultimele nouă sezoane, care a ajuns la aproape la 500 mii tone în 2019 (486.878 tone). Există, de asemenea, date despre exporturile UE de roșii în principalele țări terțe, de la începutul sezonului, în octombrie 2019, până în iunie 2020. Principala destinaţie a tomatelor UE este Elveţia, cu 88.649 tone, urmată de Norvegia, cu peste 27.000 tone , Belarus, cu 14.333 tone și Ucraina, cu 6.712 tone.

Vizualizat: 2006 | Video Video 1 2 3 4 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

SUSPICIUNI DE FRAUDĂ MASIVĂ SUBVENȚIA LA TOMATE!

SUSPICIUNI DE FRAUDĂ MASIVĂ SUBVENȚIA LA TOMATE!

SUBVENȚII ÎNCASATE ILEGAL. Corpul de Control al ministrului agriculturii a descins miercuri, 4 martie 2020, la Direcția Agricolă Județenă Olt unde ar fi fost sesizată o fraudă masivă din subvenția de 3.000 de euro/1000 mp cultivați cu roșii în spații protejate. Potrivit Antena 3, suma fraudată s-ar ridica la 195.000 de euro.

Rusia a anulat sancţiunile impuse exportatorilor de tomate din Turcia

Rusia a anulat sancţiunile impuse exportatorilor de tomate din Turcia

După mai bine de doi ani, Rusia a ridicat complet sancţiunile privind importurile de tomate din Turcia, a anunţat agenţia de stat Anadolu săptămâna trecută, citând Ministerul Economiei din Turcia.

Tomate vineţii şi vinete roşii!

Tomate vineţii şi vinete roşii!

Cercetătorii israelieni de la Institutul de Ştiinţă Weizmann au descoperit cum să producă cartofi de culoare violet folosind pigmenţi betalainici. De asemenea, transferând gene de sfeclă roşie, ei au creat noi varietăţi de tomate şi vinete, în culori neconvenţionale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii