Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ ÎN CAZUL PESTEI PORCINE AFRICANE!

Publicat: 15 ianuarie 2019 - 22:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINE E VINOVAT DE DEZASTRU? Alimentele și deșeurile contaminate de la aeronave sau nave internaționale au fost identificate drept principala metodă de deplasare a virusului Pestei Porcine Africane (PPA). Nu este o boală răspândită de animale. Oamenii răspândesc această boală în întreaga lume, a declarat dr. Egan Brockhoff, analist și consultant în industria creșterii porcului, săptămâna trecută, la Seminarul de porcine Banff 2019., organizat la Banff, în Canada.

Expertul canadian a mai arătat, în expunerea ținută la Seminarul din Canada, că virusul PPA este răspândit în fermele de porci și cu ajutorul furajelor, mai ales a celor din soia, în care virusul ciumei africane rezistă cel mai bine.

Canada caută modalități de reducere a riscului de intrare a virusului PPA în țară, deoarece factorul uman pare să fie responsabil pentru răspândirea bolii în Europa și China.

Această amenințare este descrisă de către dr. Egan Brockhoff, de la compania canadiană Prairie Swine Health Services, ca fiind mai gravă decât orice lucru pe care Canada l-a tratat în trecut. Expertul veterinar a vizitat mai multe țări care se luptă în prezent cu boala mortală.

Din 2007 până în 2019, PPA s-a răspândit în mod constant și în ansamblu în întreaga Europă de Est și acum în Europa de Vest, iar din nou, hrănirea cu alimentele contaminate de la aeronave sau nave internaționale, deșeurile de la acestea au fost identificate ca principala metodă de mutare a virusului. Nu este o boală condusa de animale. Oamenii răspândesc această boală în intreaga lume, a spus expertul, în cadrul Seminarului de porcine Banff 2019, organizat săptămâna trecută, în Banff, Alberta, Canada.

În ultimele patru luni, dr. Brockhoff a observat că nouă țări europene ar fi raportat 1.000 de cazuri noi. Modurile principale de transmitere sunt prin carnea de porc neprelucrată și transportul de carne de porc congelată prin Europa și Marea Britanie "În timp ce toată lumea este conștientă de situația din China ... acest virus se mișcă în întreaga Europă și într-un mod semnificativ", a explicat dr. Brockhoff , citat de Euromeat News.

Desigur, influența populației de mistreți în răspândirea bolii este o altă problemă de bază pentru situația actuală din Europa, a mai spus expertul.

Aceasta ar putea reprezenta, de asemenea, o problemă pentru țările nord-americane în care o populație mare de mistreț se răspândește din Texas (SUA)  până în Canada. Dacă aceste animale ar contracta PPA, boala ar fi aproape imposibil de eradicat.

În al treilea rând, furajul este un alt factor de risc ridicat în răspândirea virusului la fermele de porc, deoarece virusul supraviețuiește bine în produsele din soia, a mai spus expertul.

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), România s confruntă cu cele mai multe focare active de PPA din Europa, depistate la porcii domestici. La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 303 localități din 19 județe, cu un număr de 1.153 de focare (dintre care 19 în exploatații comerciale) și 651 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 364.237 de porci afectați de boală.


Vizualizat: 1655 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii