Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ÎN NUMELE PESTEI PORCINE AFRICANE: AU OTRĂVIT SUTE DE CĂPRIOARE ȘI IEPURI!

Publicat: 13 august 2018 - 18:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OTRĂVIREA PĂDURII! Dezvăluirea pe care o face președintele de onoare al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), dr. ing. Neculai Șelaru, arată ce nebunie s-a stârnit odată cu pandemia pestei porcine africane (PPA). Pe de o parte, autoritățile ucid zeci de mii de porci, pun la pământ ferme întregi, iar, pe de altă parte, pădurea și sălbăticiunile ei sunt otrăvite.

Autoritățile insistă că luptă cu oprirea extinderii virusului Pestei Porcine Africane (PPA), dar cu fiecare zi focarele de boală s-au înmulțit vertiginos. Deciziile par luate în pripă, într-o goană nebună, haotică de a masacra tot ce-i animal și pasăre în ideea că așa punem punct bolii. Probabil, după ce nu mai e nici picior de porc domestic în România și nici urmă de sălbăticiune a pădurii nu vom avea de ce să ne mai temem de pesta porcină africană pentru că omul nu face boală, nu există risc pentru om. Asta o spune Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Președintele AGVPS; Neculai Șelaru, acuză autoritățile de nepăsare și inerție. Autoritățile noastre sanitare veterinare nu au fost concentrate pe încercarea de a împiedica pătrunderea bolii în România. Au început să acționeze abia când eram cu boala în casă.

Cred că poate fi vorba doar de inerție sau nepăsare în luarea măsurilor de prevenire a pătrunderii virusului PPA în ţară, în zonele de frontieră. Poliţia de frontieră şi ANSVSA au dovedit insuficientă responsabilitate care va trebui analizată, atât în Delta Dunării cât şi pe graniţa cu Moldova şi Ucraina, acuză președintele AGVPS România.

Neculai Șelaru mai spune că PPA nu a fost adusă de mistreți. Mai periculoși în răspândirea bolii ar fi omul și șacalul.

Cred că oamenii au fost primii vehiculatori. Exemplul de la Satu Mare este edificator, apoi speciile necrofage cu rază mult mai mare de activitate decât mistreţul. Fiindcă dacă mistreţul se circumscrie unei raze de activitate zilnice de 2-4 km, un şacal poate parcurge şi 10-15 km într-o noapte, ajungând în perioadele de înmulţire să străbată 40-50 km şi în cazuri excepţionale 100 km. Să nu uităm pescăruşii, ciorile şi coţofenele mai ales în Delta Dunării, spune Șelaru.

Președintele de onoare al AGVPS România recunoaște că trebuie, totuși, reduse efectivele de mistreți până la nivelul celor optime, în condiţiile în care Ministerul Apelor şi Pădurilor suplimentează cotele de recoltă. De asemenea, vânătorii pot contribui (la oprirea extinderii PPA n.r.) prin combaterea vehiculatorilor sălbatici şi domestici ai virusului (şacali, câini hoinari, ciori, coţofene, vulpi etc.), spune Șelaru.

În același timp,  președintele de onoare al AGVPS dezvăluie ceva extrem de grav care se întâmplă în toată nebunia declanșată de virusul PPA care a cuprins țara noastră. Că unii s-ar fi apucat, cu de la sine putere, pe ascuns, să otrăvească pădurea.

Omul nu poate trăi singur pe pământ. Trebuie să accepte ideea că natura, cu toate fiinţele ei, se impun a fi conservate raţional. Pe pământ are loc şi omul, şi toate fiinţele sălbatice şi domestice. Cei ce au altă părere sunt rupţi complet de o viziune ecologică normală. Unii chiar s-au dedat, inclusiv în județele Arad şi Timiş, la fapte deosebit de grave, ca de exemplu la otrăvirea intenţionată a sute de căprioare, iepuri şi alte specii sălbatice. Expresia de „mână criminală” se potriveşte în primul rând acestor personaje, a declarat Neculai Șelaru, într-un interviu acordat publicației Special Arad.

Vizualizat: 2767 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii