Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

IMPORTANT: S-a modificat Regulamentul de selecție a proiectelor finanțate prin PNDR 2020

Publicat: 19 februarie 2016 - 12:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

S-a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), anunţă Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale printr-un comunicat.

Modificările s-au făcut în contextul nevoii permanente de adaptare a procedurilor de lucru la dinamica observată în procesul de implementare efectivă a Programului. Totodată, modificările aduse noului ROF de selecție fac parte din procesul de calibrare procedurală, prin implementarea în documentele de lucru a lecţiilor învăţate din prima sesiune a PNDR 2020, astfel încât să eficientizăm procesul de acordare a fondurilor europene, a precizat Andras Szakal, director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Ce s-a modificat?

Una dintre cele mai importante modificări se referă la posibilitatea întocmirii rapoartelor de selecţie trimestriale. Decizia privind submăsurile pentru care se vor întocmi rapoarte de selecţie lunară sau trimestriale va fi supusă aprobării în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, de către Autoritate de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

IMPORTANT! Faţă de perioada anterioară, sunt acceptate pentru depunere doar proiectele ce au punctajul estimat (evaluare – prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii/ trimestrului respectiv. Această modificare va avea impact atât asupra calităţii proiectelor selectate, dar şi asupra echitabilităţii procesului de depunere şi selecţie a proiectelor.

Cât va dura evaluarea proiectelor?

Potrivit AFIR, termenul de evaluare a proiectelor este, după caz, de maxim 20 de zile lucrătoare pentru evaluarea lunară, respectiv 50 de zile lucrătoare pentru cea trimestrială, de la sfârşitul lunii/ trimestrului respectiv. Termenul se poate prelungi cu 10 zile lucrătoare dacă sunt în evaluare proiecte pe două sau mai multe submăsuri.

Evaluarea proiectelor cuprinse în eşantionul de verificare la nivel central AFIR se va face, conform noului ROF, după finalizarea evaluării, în termen de 15 zile lucrătoare iar rezultatul se va regăsi în raportul de selecție. Anterior, această verificare se făcea după aprobarea şi publicarea Raportului de Selecţie.

Schimbări importante şi la CONTESTAŢII

Noul ROF modifică, de asemenea, termenul privind perioada de depunere a contestaţiilor. Solicitanţii au acum la dispoziţie 5 zile lucrătoare de la postarea pe pagina de internet AFIR a Raportului de Selecție pentru a depune contestaţii cu privire la rezultatul evaluării, față de termenul de 10 zile prevăzut anterior.

Cât priveşte soluţionarea contestaţiilor cu privire la rezultatul selecției lunare/ trimestriale/ finale a proiectelor, dacă o contestaţie este soluţionată în favoarea solicitantului, proiectul va fi reevaluat din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate şi al evaluării criteriilor de selecţie.

Termenul de analizare a tuturor contestaţiilor depuse pentru o submăsură este de 10 zile lucrătoare pentru contestațiile aferente raportului de selecție lunar, respectiv 20 de zile lucrătoare pentru contestațiile aferente raportului de selecție trimestrial, şi poate fi prelungit cu încă maxim 10 zile lucrătoare de către AFIR dacă se analizează contestaţii depuse pe două sau mai multe sub-măsuri sau dacă numărul de contestaţii depuse este foarte mare.

Pentru submăsurile la care verificarea eligibilității este realizată în două etape, și anume etapa I – eligibilitatea solicitantului și etapa II – eligibilitatea proiectului, solicitanții au posibilitatea contestării rezultatului verificărilor eligibilității, pentru fiecare etapă în parte. În situația în care exista contestații admise aferente etapei I „eligibilitatea solicitantului”, AFIR continuă verificarea eligibilității proiectului iar în cazul în care proiectul este declarat neeligibil pentru etapa II, solicitanții vor avea posibilitatea depunerii de contestații la rezultatul verificării etapei II. Termenele procedurale pentru analizarea acestor contestaţii se reduc la jumătate faţă de cele prevăzute pentru soluţionarea contestaţiilor cu privire la rezultatul selecției proiectelor.

Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020 este disponibil pe prima pagină a site-ului AFIR, www.afir.info, rubrica INFORMEAZĂ-TE!

Vizualizat: 2327 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MERPANO - Ziua Câmpului - 2019

MERPANO - Ziua Câmpului - 2019

Tehnologiile agricole moderne reprezentate prin furnizorii de inputuri şi maşini agricole s-au reunit la "Ziua Câmpului Merpano" în a doua săptămână a lunii iunie. Peste cinci sute de fermieri şi clienţi ai Merpano au vizitat platforma de lângă Săcălaz (jud. Timiş), totul într-o atmosferă relaxată, profesionistă şi prietenească.

Interviu cu Tomel Petrache, director marketing Merpano.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

La vânătoare...

La vânătoare...
Ce-ai vânat azi, Ioane? Detalii